Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Apărării: ”Nu există date că va exista un atac în Moldova. Rachetele nucleare nu sunt pregătite pentru a fi amorsate”

Publicat

Ministrul român al Apărării a declarat la Digi24, că datele actuale nu indică un „pericol iminent” privind un atac asupra Republicii Moldova, precizând că autoritățile române țin legătura cu cele de la Chișinău.

Vasile Dîncu a vorbit și despre amenințarea nucleară a Moscovei, despre care spune că a rămas la nivel de retorică a propagandei: rachetele „nu sunt pregătite pentru a fi amorsate”.

„Ceea ce se întâmplă în Transnistria – este adevărat, au fost doar patru evenimente în trei zile, patru evenimente izolate în Transnistria.

Vezi și România, prima țară care va produce și folosi SkyCeptor, noul sistem de rachete Patriot. Memorandumul cu americanii a fost semnat

Nu arată acestea un pericol iminent, şi astăzi am comunicat şi noi cu autorităţile din Republica Moldova, au anunţat şi public: nu există date că va exista un atac în Republica Moldova, însă faptul că se încearcă căutarea unor motive de intervenţie sigur că nu este de natură să ne lase reci acest lucru.

Autorităţile din Republica Moldova spun că situaţia este sub control, ei ţin legătura şi cu ucrainenii”, a declarat Vasile Dîncu la Digi24.

Pe de altă parte, cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, susține că politica lui Vladimir Putin este una de tip imperialist și nu este exclus ca Rusia să atace și alte țări din Europa, în tentativa de a se reafirma ca o mare putere mondială.

„Nimeni nu poate presupune că preşedintele şi guvernul rus nu vor încălca şi în alte ocazii dreptul internaţional prin violenţă”, a declarat Scholz.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax