Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Comunicaţiilor, la Alba Iulia, de 1 Decembrie. Participă o conferință în care se prezintă un studiu despre emigranţii români

Publicat


Marius_BostanConcluziile unui studiu despre emigranții români vor fi prezentate în cadrul unei conferinţe Re>patriot organizate în premieră în România, la Alba Iulia, pe 1 Decembrie. La eveniment vor participa speakeri care vor vorbi despre experiența lor antreprenorială în România, inclusiv actualul ministru al Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, Marius Bostan.

Diaspora românească: Au plecat pentru un loc de muncă mai bun, dar le lipsesc cei dragi și interacțiunile sociale. Ar vrea să se întoarcă înțară, dar nu au în plan nimic concret pentru asta. Vor să investească în România, dar îi sperie corupția și mentalitatea celor de acasă.

Acestea sunt doar câteva dintre concluziile studiului despre emigranți iromâni, comandat de Romanian Business Leaders și realizat de Open-I Research, care va fi prezentat pe 1 decembrie la Alba Iulia la cea de-a șaptea conferință Re>patriot, prima care are loc în România. Totodată, evenimentul va prezenta și primele rezultate ale proiectului lansat în primavară și va găzdui speakeri inspiraționali care vor vorbi despre experiența lor antreprenorială în România.

Conferința va avealoc la Universitatea 1 Decembrie 1918, în Amfiteatrul A9 și vor fi prezenți membrii Romanian Business Leaders, antreprenori și reprezentanți ai autorităților locale, parteneri și invitați care susțin proiectul. Înscrierea se poate face printr-un mesaj la [email protected].

Vor fi prezenți Marius Bostan, inițiatorul proiectului, actualmente Ministru al Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, Sandra Pralong – consilier de stat la Departamentul pentru Relația cu Românii din Afara Granițelor al Administrației Prezidențiale, Ion Dumitrel – președinte Consiliul Județean Alba, Mircea Hava – primar Alba Iulia, Dragoș Anastasiu – fondator Eurolines Group, Felix Pătrășcanu – co-fondator FAN Courier, Gabriel Iștoc – fondator B-Team, Sergiu Manofu – fondator Travel Ideea, Andra Giucă – fondator Voss Review, Felix Tătaru – fondator GMP Grup, Cosmin Lixandru – fondator Tyre Management, Roxana Olaru – co-fondator Creadiv, Bianca Dăncilă – fondator Grip Ads, Simona Pirtea – avocat partener Bulboacă și Asociații, Soria Pavel – fondator Eurobox Logistics, Levente Hugo Bara – fondator Supremia Grup, Hildegard Brandl – fondator Unith 2b Architects, Gabriel Aftenie – fondator Babilon Consult.

Re>patriot a fost lansat în primăvara acestui an de către Romanian Business Leaders, cu scopul de a încuraja repatrierea românilor prin antreprenoriat și implicarea lor activă în dinamizarea mediului de afaceri autohton. Re>patriot a organizat șase conferințe în principalele orașe europene care găzduiesc comunitățimari de români: Madrid, Valencia, Londra, Dublin, Milano și Torino la care au fost prezenți peste 1.500 de români. Inițiatorul proiectului este fostul om de afaceri Marius Bostan, membru în RBL, care între timp a fost numit ministru al Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, în Guvernul Dacian Cioloș.

“Diaspora ne-a demonstrat că, indiferent de distanța care o desparte de țară, continuă să aibă un rol activ în România: Diaspora s-a dovedit a fi unul din cei mai mari investitori “străini” în România, în anii teribili de criză, iar banii trimiși de românii plecați au susținut consumul și economia națională. Să nu uităm că Diaspora a fost cea care a reușit să-i unească pe românii din țară și să decidă soarta alegerilor, prin exemplul prezenței lor la vot. Important este acum ca Diaspora să fie activă mult mai mult și în România, să se implice activ în reconstruirea țării. Noi vom fi în continuare alături de ei prin facilitarea unui cadru organizat care să-i ajute să devină antreprenori și-n țara lor. Pentru că, în Occident, au demonstrat deja că au reușit!”, a afirmat inițiatorul proiectului, Marius Bostan.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

ORIONIDELE: Fenomen spectaculos pe cerul României. 25 de stele căzătoare pe oră, în medie, în această noapte

Publicat

În noaptea de luni spre marți este maximul curentului de meteori Orionide. Vor putea fi observate circa 20 de stele căzătoare, într-o oră. Curenţii meteorici mai poartă denumirea populară şi de „ploaia de stele căzătoare”. Denumirea are ca sursă de inspiraţie un punct luminos, ca o stea, ce pare că se desprinde de pe bolta […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Intervenție a pompierilor cu autoscara, în centrul orașului Alba Iulia, după apel la 112

Publicat

Pompierii din Alba Iulia au fost chemați să intervină, luni seara, în centrul orașului, la Blocul 280. Din primele date, o persoană în vârstă nu răspundea la telefon, astfel că salvatorii au intervenit cu o autoscară. La fața locului s-au deplasat și echipaje de ambulanță și descarcerare. Potrivit IPJ Alba, sesizarea a venit în cazul […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Mamele vor putea câștiga bani în concediul de creștere a copilului, ca bone

Publicat

Femeile care se află în concediu de creștere a copilului vor putea câștiga bani din meseria de bonă. Dacă aleg să îngrijească și alt copil, pe lângă al lor, vor putea să-și majoreze veniturile. Proiectul a fost adoptat tacit de Senat. Potrivit proiectului, mamele “care au unul sau doi copii și beneficiază de concediu de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Cum operează Darkhotel, gruparea care extrage date confidențiale prin wifi, de la victime cazate în hoteluri de lux

Publicat

DarkHotel este o grupare apărută în 2014, deşi se pare că ameninţarea îşi avea rădăcinile cu cel puţin patru ani în urmă, potrivit reprezentanților Centrului Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO), care citează Agerpres. La momentul anunţului, Kaspersky şi Interpol semnează un pact de colaborare la acest caz. Din investigaţia realizată de […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate