Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Comunicaţiilor, la Alba Iulia, de 1 Decembrie. Participă o conferință în care se prezintă un studiu despre emigranţii români

Publicat


Marius_BostanConcluziile unui studiu despre emigranții români vor fi prezentate în cadrul unei conferinţe Re>patriot organizate în premieră în România, la Alba Iulia, pe 1 Decembrie. La eveniment vor participa speakeri care vor vorbi despre experiența lor antreprenorială în România, inclusiv actualul ministru al Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, Marius Bostan.

Diaspora românească: Au plecat pentru un loc de muncă mai bun, dar le lipsesc cei dragi și interacțiunile sociale. Ar vrea să se întoarcă înțară, dar nu au în plan nimic concret pentru asta. Vor să investească în România, dar îi sperie corupția și mentalitatea celor de acasă.

Acestea sunt doar câteva dintre concluziile studiului despre emigranți iromâni, comandat de Romanian Business Leaders și realizat de Open-I Research, care va fi prezentat pe 1 decembrie la Alba Iulia la cea de-a șaptea conferință Re>patriot, prima care are loc în România. Totodată, evenimentul va prezenta și primele rezultate ale proiectului lansat în primavară și va găzdui speakeri inspiraționali care vor vorbi despre experiența lor antreprenorială în România.

Conferința va avealoc la Universitatea 1 Decembrie 1918, în Amfiteatrul A9 și vor fi prezenți membrii Romanian Business Leaders, antreprenori și reprezentanți ai autorităților locale, parteneri și invitați care susțin proiectul. Înscrierea se poate face printr-un mesaj la [email protected].

Vor fi prezenți Marius Bostan, inițiatorul proiectului, actualmente Ministru al Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, Sandra Pralong – consilier de stat la Departamentul pentru Relația cu Românii din Afara Granițelor al Administrației Prezidențiale, Ion Dumitrel – președinte Consiliul Județean Alba, Mircea Hava – primar Alba Iulia, Dragoș Anastasiu – fondator Eurolines Group, Felix Pătrășcanu – co-fondator FAN Courier, Gabriel Iștoc – fondator B-Team, Sergiu Manofu – fondator Travel Ideea, Andra Giucă – fondator Voss Review, Felix Tătaru – fondator GMP Grup, Cosmin Lixandru – fondator Tyre Management, Roxana Olaru – co-fondator Creadiv, Bianca Dăncilă – fondator Grip Ads, Simona Pirtea – avocat partener Bulboacă și Asociații, Soria Pavel – fondator Eurobox Logistics, Levente Hugo Bara – fondator Supremia Grup, Hildegard Brandl – fondator Unith 2b Architects, Gabriel Aftenie – fondator Babilon Consult.

Re>patriot a fost lansat în primăvara acestui an de către Romanian Business Leaders, cu scopul de a încuraja repatrierea românilor prin antreprenoriat și implicarea lor activă în dinamizarea mediului de afaceri autohton. Re>patriot a organizat șase conferințe în principalele orașe europene care găzduiesc comunitățimari de români: Madrid, Valencia, Londra, Dublin, Milano și Torino la care au fost prezenți peste 1.500 de români. Inițiatorul proiectului este fostul om de afaceri Marius Bostan, membru în RBL, care între timp a fost numit ministru al Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, în Guvernul Dacian Cioloș.

“Diaspora ne-a demonstrat că, indiferent de distanța care o desparte de țară, continuă să aibă un rol activ în România: Diaspora s-a dovedit a fi unul din cei mai mari investitori “străini” în România, în anii teribili de criză, iar banii trimiși de românii plecați au susținut consumul și economia națională. Să nu uităm că Diaspora a fost cea care a reușit să-i unească pe românii din țară și să decidă soarta alegerilor, prin exemplul prezenței lor la vot. Important este acum ca Diaspora să fie activă mult mai mult și în România, să se implice activ în reconstruirea țării. Noi vom fi în continuare alături de ei prin facilitarea unui cadru organizat care să-i ajute să devină antreprenori și-n țara lor. Pentru că, în Occident, au demonstrat deja că au reușit!”, a afirmat inițiatorul proiectului, Marius Bostan.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Eurostat: România, printre ţările cu cele mai multe accidente feroviare din Uniunea Europeană

Publicat

Aproximativ 885 de persoane din Uniunea Europeană au murit şi 760 au fost grav rănite în 2018 în accidente feroviare (fără a include sinuciderile), cele mai multe înregistrându-se în Germania, Polonia, Ungaria şi România, arată datele publicate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat), citat de Agerpres. În perioada 2010 – 2018, numărul accidentelor feroviare […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Frizeriile și saloanele de înfrumusețare, obligate să se reautorizeze. Termen limită și documente necesare

Publicat

Frizeriile și saloanele de înfrumusețare din țară trebuie să solicite, până pe data de 13 februarie, certificarea conformității cu normele de igienă și sănătate publică de către direcțiile de sănătate publică, în vederea reautorizării, potrivit unui nou act normativ care a intrat recent în vigoare. Ordinul Ministerului Sănătății nr. 15/2020 pentru modificarea şi completarea  Ordinului […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Celula care ar putea sta la baza unui tratament universal împotriva cancerului a fost descoperită din întâmplare

Publicat

laborator

Un nou tip de celulă a sistemului imunitar care ucide cele mai multe tipuri de cancer a fost descoperită din întâmplare de oamenii de știință britanici. Ar putea fi o descoperire istorică, relatează The Telegraph. Cercetătorii de la Universitatea Cardiff au analizat sângele de la o bancă din Țara Galilor, în căutarea de celule imunitare […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Care sunt simptomele coronavirusului din China, care îngrijorează toată Europa. Este asemănător cu gripa

Publicat

gripa pneumonie

Boala provocată de noul coronavirus care a ucis 17 oameni în China se aseamănă foarte mult cu gripa, principalele simptome fiind febra, tusea seacă, starea generală proastă, durerea de cap și tulburările respiratorii, a explicat profesorul Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș. Adrian Streinu Cercel a declarat pentru HotNews.ro că „tratament […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate