Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ministrul Culturii, despre sarcofagul distrus în cimitirul din Alba Iulia: Vinovații să fie trași la răspundere

Publicat

Cazul sarcofagului vechi de peste 1.700 de ani, scos bucăți cu excavatorul de un muncitor care săpa o groapă în cimitirul municipal din Alba Iulia, a ajuns în atenția ministrului Culturii. Lucian Romașcanu a declarat, la Digi24, că administratorii cimitirului trebuie trași la răspundere. 

Ministrul Culturii susține că era nevoie de o săpătură arheologică preventivă, pe care administratorii cimitirului nu au luat-o în calcul.

„Trebuie să facă cercetare preventivă sau dacă nu se poate din motive obiective, trebuie să facă săpătura sub supravgherea unui arheolog. Li s-a atras atenția că trebuie să facă acest lucru și nu au făcut. Acum răspunderea este a dumnealor, spus ministrul Culturii Lucian Romașcanu, într-o intervenție telefonică la Digi24.

Vezi și VIDEO EXCLUSIV Sarcofag roman vechi de 1700 de ani, DISTRUS cu excavatorul în cimitirul din Alba Iulia. A fost deschis dosar penal

Reamintim faptul că miercuri, arheologii Muzeului Unirii din Alba Iulia au fost semnalați de către un cetățean că în cimitirul municipal s-ar putea afla un vestigiu istoric.

Aceștia s-au deplasat la fața locului și au descoperit un sarcofag rar, cu inscripție și decor cu chipul Medusei, făcut bucăți în timpul săpăturilor în cimitir.

Polițiștii specializați în patrimoniu ai Inspectoratului Județean de Poliție Alba s-au sesizat și au început cercetările.

A fost deschis un dosar penal in rem pentru distrugere și lucrări care pot afecta siturile arheologice.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    joi, 02.03.2023 at 23:48

    Mai taci mă,că eşti ca pătrujelul în zamă.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax