Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ministrul Culturii: salariile angajaţilor din muzee şi biblioteci „vor creşte foarte curând”. Ce spune Raluca Turcan

Publicat

Salariile angajaţilor din muzee şi biblioteci „vor creşte foarte curând”, a anunțat vineri ministrul Culturii, Raluca Turcan. Potrivit acesteia, urmează să fie emisă o ordonanţă de guvern în acest sens.

„Salariile celor angajaţi în muzee şi biblioteci în ţară vor creşte. În momentul de faţă sunt la bilanţul a multe discuţii cu ministrul Finanţelor.

Actul normativ este pregătit, avizat de Ministerul Finanţelor, urmează decizia în Guvernul României.

Salariile angajaţilor din muzee şi biblioteci „vor creşte foarte curând”

Acest pas nu mai ţine de mine, însă din discuţiile pe care le-am avut atât cu primul ministru, cât şi cu vicepremierul Marian Neacşu, răspunsul este că aceste salarii vor creşte foarte curând”, a explicat ministrul Raluca Turcan, în conferinţa de presă susţinută la Sibiu, citată de Agerpres.ro.

Potrivit ministrului, angajaţii din muzeele şi bibliotecile din subordinea Ministerului Culturii vor avea salarii majorate la fel ca şi colegii lor din muzeele şi bibliotecile subordonate Ministerului Educaţiei.

Creșterile salariale, similare cu cele din Educație

„Creşterile sunt similare cu creşterile efectuate în Educaţie la începutul anului, pentru că, de fapt, nemulţumirea majoră a plecat de la inechitatea creată între angajaţii din muzeele şi bibliotecile aflate în subordinea Ministerului Educaţiei şi angajaţii din muzee şi biblioteci din domeniul cultural”, a mai spus Raluca Turcan.

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a mai precizat că majorarea salariilor muzeografilor şi bibliotecarilor urmează să fie prevăzută într-o ordonanţă de urgenţă a Guvernului.

Joi a avut loc o grevă japoneză declanşată de angajaţii din muzeele şi bibliotecile publice din România, nemulţumiţi de nivelul salarizării.

Citește și Angajații Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia au intrat în grevă japoneză. Ce revendicări au

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Ion

    sâmbătă, 06.04.2024 at 09:49

    este ministra culturii pt.că știe să cânte la pian!așa a fost pusă și ministr.muncii,pt.că știa că este mov cuponul pensionarilor

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax