Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ministrul Economiei: În restaurante, probabilitatea de infectare cu noul coronavirus este mare. Când ar putea fi redeschise

Publicat

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat că probabilitatea cea mai mare de infectare cu noul coronavirus ar fi în interiorul restaurantelor și din acest motiv, deschiderea acestora nu poate fi realizată înainte de 1 iulie. 

Într-o ședința la Camera Deputaților, Popescu a spus că nu poate trece nu peste recomandările Institutului Naţional de Sănătate Publică, ale Ministerului Sănătăţii şi ale medicilor, în ceea ce privește deschiderea restaurantelor.

„Este aceeaşi măsură de populism de care a dat dovadă Partidul Social Democrat. Eu sunt ministru al Economiei. Îmi doresc ca economia să restarteze cât mai repede. Îmi doresc ca economia să treacă peste această pandemie, dar nu pot trece peste recomandările Institutului Naţional de Sănătate Publică, ale Ministerului Sănătăţii, ale medicilor, care ne spun că probabilitatea cea mai mare de infectare cu coronavirus este în interiorul restaurantelor. Eu zic că ar trebui cel mai prudent să mai aşteptăm două săptămâni.

Ne-am propus ca termen 1 iulie. Că o fac săptămâna viitoare din punct de vedere populistic sau mai stăm o săptămână şi o facem natural practic este acelaşi lucru. Dar nu trebuie să dăm peste cap ceea ce spun specialiştii şi, dacă ei recomandă, eu cred că ar trebui să-i ascultăm”, a spus Popescu, întrebat despre decizia PSD de a nu vota prelungirea stării de alertă dacă nu se va veni cu măsuri concrete pentru redeschiderea restaurantelor, inclusiv în interiorul acestor unităţi.

Ministrul a afirmat că este convins că absolut toţi cei care deţin restaurante în interiorul clădirilor sau în interiorul hotelurilor beneficiază în acest moment de deschiderea teraselor.

„Eu cred că dacă toţi respectăm normele, cu 1 iulie vor fi deschise şi restaurantele. Exact când, în mod normal, în România începe sezonul real turistic”, a susţinut el.

Şeful de la Economie a precizat că ţările europene sunt cu două săptămâni şi jumătate înaintea României din punct de vedere al izbucnirii epidemiei şi nu se poate face o comparaţie cu acestea.

„Părerea mea este că, dacă în acest moment Institutul Naţional de Sănătate Publică spune că este pericol, trebuie să-i ascultăm, pentru că am văzut ce s-a întâmplat în acest weekend. Aţi văzut că de vreo 6 zile cresc cazurile de infectare şi nici nu vreau să mă gândesc că ar putea să crească şi mai mult decât a fost ieri, de exemplu, 320. Haideţi să avem răbdare, că nu mai e mult până când vom putea să mergem liniştiţi într-un restaurant în interior sau în exterior, să ne alegem noi, nu să mergem numai afară!”, a spus Virgil Popescu.

Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a participat la dezbaterea politică iniţiată de USR, cu tema „Măsurile economice post-Covid şi perspective de însănătoşire a economiei româneşti”

sursă: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax