Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Ministrul Educației vrea să schimbe radical examenul de Bacalaureat. ”BAC personalizat” pentru elevii din ciclul 2023-2027

Publicat

examen teza lucrare

Ciclul de elevi 2023 – 2027 vor susține un examen de Bacalaureat bazat pe competențe, la alegerea fiecăruia și personalizat. Anunțul a fost făcut de ministrul Sorin Cîmpeanu, la un eveniment care a avut loc joi, 5 mai, la Colegiul Național Mihai Viteazul din București.

„Schimbări la Bacalaureat sunt necesare. Însă schimbări la Bacalaureat vor fi după parcurgerea unui întreg ciclu.

Citește și BACALAUREAT 2022: Modele de subiecte, teste de antrenament și bareme din ultimii ani. Matematică, Româna, Fizică, Anatomie

Cu alte cuvinte, cei care aveți bacalaureat anul acesta și anul viitor, schimbări esențiale n-o să fie, va fi organizat așa cum îl cunoașteți”, a declarat șeful Ministerului Educației din România.

Sorin Câmpeanu vrea să introducă ”examenul de Bacalaureat personalizat”

Sorin Cîmpeanu susține ca, în continuare, baza Bacalaureatului să rămână matematica și limba și literatura română. Acestor discipline li se vor adăuga ulterior materiile solicitate de elevi, în funcție de competențele fiecăruia și de planurile de viitor.

Vezi și BACALAUREAT 2022, sesiunea specială: SUBIECTELE și baremele de la proba la alegere pentru olimpici

„Dacă vorbim de un nou început în septembrie 2023, cu clasa a 9-a, înseamnă că în 2024 termin clasa a IX-a (…), în 2027 clasa a XII-a și poți în 2027 să dai un Bac complet diferit.

Dacă mă întrebați pe mine, da, aș vrea un Bac complet diferit. Aș vrea un Bac în care probele de competență să fie reale, adevărate și să poată să demonstreze competența fiecăruia dintre voi.

Unii vă pricepeți la (…) comunicare în limba engleză, alții vă pricepeți la lege, competență juridică, de ce nu? Și, alături de matematică, de limba și literatura română (…), aceste discipline care sunt și trebuie să rămână, voi să susțineți un examen bazat pe competențe, la alegerea fiecăruia dintre voi, personalizat”, a explicat Sorin Cîmpeanu, potrivit edupedu.ro.

Ministrul Educației vrea să modifice și programa școlară

Nu este prima modificare pe care vrea să o facă șeful Ministerului Educației în învățământul din România. Cîmpeanu a anunțat în mai multe rânduri că intenționează să schimbe  și programa școlară, în special la Matematică.

Ministrului Educației a precizat atunci ca aceste modificări sunt greu de făcut deoarece există o „rezistența la schimbare” și că elevii învață la școală lucruri inutile.

„Nici măcar nu pot fi acuzați profesorii care predau o anumită disciplină că își iubesc atât de tare disciplina aceea încât nu au vrut să renunțe la nimic, nici din numărul de ore, nici din materia predată.

Am ajuns să facem geometrie vectorială pentru toți copiii. Eu nu cred că e necesară pentru toți copiii geometria vectorială, de exemplu. Nu cred!”

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax