Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Ministrul Educației anunță controale la liceele cu ZERO PROMOVABILITATE la BACALAUREAT 2021. TREI dintre acestea sunt în Alba


Publicat

La un număr de 36 de licee din România rata de promovabilitate la examenul de Bacalaureat a fost ZERO. Dintre acestea trei licee cu promovabilitate ZERO la Bacalaureat 2021 sunt din județul Alba.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a anunțat declanșarea unor controale la liceele care au obținut rezultate slabe la Bacalaureat 2021.

Corpul de control al Ministerului Educației va investiga situația ratei de promovare zero din cele 36 de licee, unde niciun candidat nu a reușit să treacă de examenul de Bacalaureat 2021, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, vineri seara, la Digi24.

Ministrul Ediucației a precizat că va conduce personal unele din aceste inspecții pentru a vedea care este situația, pentru că „s-ar putea să nu fie o surpriză că nu au promovat bacalaureatul, să fie probleme adunate în timp, în ani și dacă am avut  probleme adunate în ani și nu am intervenit deloc, înseamnă că trebuie să intervenim.”

”Au fost 42 de licee cu rata de promovare zero, în urma contestațiilor au rămas 36 de licee dintr-un număr de 21 de județe. Există licee care au rată de promovare zero pentru al doilea an consecutiv.

O măsură precum aceea grosieră de nealocare a cifrei de școlarizare pentru liceu nu este o soluție.

Am spus că va merge corpul de control în toate cele 36 de licee, condus la nivel de director general sau secretar de stat din Ministerul Educației, poate chiar de ministru pentru că am să doresc și eu să văd una-două-trei din aceste școli în care niciun elev nu a reușit să promoveze Bacalaureatul.

Cauzele sunt profunde și sunt grave, ele trebuie să fie cunoscute.

Ministrul Educației a precizat că la aceste licee vor fi analizate cauzele, este nivelul de implicare al cadrelor didactice, care este parcursul educațional al acestor elevi care nu au reușit să promoveze bacalaureatul nici măcar unul dintr-o serie.

”S-ar putea să nu fie o surpriză că nu au promovat bacalaureatul, să fie probleme adunate în timp, în ani și dacă am avut  probleme adunate în ani și nu am intervenit deloc, înseamnă că trebuie să intervenim.” a mai precizat Sorin Cîmpeanu.

Care sunt cele trei licee din Alba cu grad de promovabilitate ZERO la Bacalaureat 2021

Trei licee din județul Alba au avut în acest an promovabilitate zero la examenul de Bacalaureat. Dintre candidații prezentați la probe, niciunul nu a obținut media minimă.

Este vorba despre Liceul Tehnologic Ocna Mureș, Liceul Tehnologic ”Țara Moților” Albac și Liceul Tehnologic ”Timotei Cipariu” Blaj.

Doar un singur liceu este cu rată de promovare de 100% la Bacalaureat 2021 în Alba. Este vorba despre Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul”, care conduce clasamentul celor mai bune rezultate la examen.

La Liceul Tehnologic Ocna Mureș au fost trei candidați prezenți din cinci înscriși și toți au luat medie sub 6. Media pe liceu este 4,39.

La Liceul Tehnologic ”Țara Moților” Albac au fost șase candidați prezenți din 23 înscriși, iar promovabilitatea a fost zero. Media pe liceu este 2,14.

La Liceul Tehnologic ”Timotei Cipariu” Blaj, nicunul dintre cei 18 de candidați (20 înscriși) nu a luat media 6. Media pe liceu este 3,13.

În județul Alba, s-au prezentat la examen 2.338 de candidați dintre cei 2.453 înscriși (115 absenți și 11 eliminați din examen). Dintre aceștia, 1.752 au promovat Bacalaureatul (rata de promovare 74,94%).

Au fost cinci medii de 10 și 486 medii între 9 ș 9,99.

Alte 539 de medii au fost între 8,00 și 8,99, 368 de medii au fost între 7,00 și 7,99 și 354 medii între 6,00 și 6,99. 575 de candidați (113 cu medii) au picat examenul.

Pentru promoția curentă, rata de reușită este 79,27% (77,3%în 2020), iar pentru promoțiile anterioare – 39,37% (40,27% – în 2020), potrivit IȘJ Alba.

Au fost 267 note de 10 (262 înainte de contestații).

Pe discipline de examen, situația candidaților cu note de 10 este următoarea:

• 32 de candidați au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura română;

• 45 de candidați au obținut nota 10 la proba obligatorie a profilului (Matematică – 17/ Istorie – 28)

• 190 au obținut nota 10 la proba la alegere a profilului și a specializării.

Ministerul Educației a publicat vineri, 9 iulie, la ora 13.00, rezultate finale la Bacalaureat 2021.

În județul Alba, au fost înregistrate 821 de contestații.

Județul Alba se află pe locul 9 în clasamentul național, în funcție de rata de promovare a examenului de Bacalaureat 2021. În clasamentul în funcție de mediile de 10, județul se află pe locul 4.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Ajutoare pentru sinistrații din Apuseni, din partea Lions Alba Iulia. Mai multe familii au primit electrocasnice

Publicat

Reprezentanții Lions Club Alba Iulia s-au deplasat în localitatea Gura Sohodol, care a fost afectată de viitură, pentru a distribui 12 aragaze și 12 frigidere noi, venind astfel în sprijinul gospodăriilor afectate, au transmis reprezentanții clubului.

Valoarea electrocasnicelor donate a fost de 15.034,00 lei, acestea fiind achiziționate cu sprijinul Lions Club Alba Iulia, Lions Club Decan București, Trans Prima SRL, Albatros Gold SRL și Farmaciei Eladerm.

”Pe această cale facem apel la toți cei care doresc sa vină în sprijinul celor care și-au pierdut agoniseala de-o viața, ajutându-i să revină cât mai repede la normalitate.

Pentru a participa la acțiunile clubului nostru puteți să ne contactați pe e-mail la adresa lions.alba@gmail.com sau la telefon 0726267976 – Florin Florea, Președinte Lions Club Alba Iulia” se arată într-un comunicat transmis miercuri.

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

ALBA IULIA: Zona de dezvoltare economică de pe centura municipiului, un vis îndepărtat. Precizările primăriei legate de termene

Publicat

Dezvoltarea zonei economice în partea de est a municipiului Alba Iulia, în proximitatea Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, este în faza declarațiilor și a promisiunilor.

Primarul din Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a anunțat în urmă cu o lună că ”în curând vor fi scoase la licitație 13 loturi pentru investitori”.

În realitate însă, potrivit chiar informațiilor furnizate de primărie, ar putea fi vorba despre ani întregi. 

Declarația legată de licitarea celor 13 loturi vine în condițiile în care nici măcar Primăria Alba Iulia nu deține prea multe detalii legate de viitoarea zonă de dezvoltare industrială.

Potrivit unui răspuns al instituției la o solicitare a Alba24.ro, înainte de a concesiona sau vinde parcelele respective, primăria va realiza infrastructura (inclusiv utilitățile). Iar acest lucru este încă departe.

Citește și FOTO: Zonă de dezvoltare economică pe 340.000 mp la Alba Iulia, lângă Autostrada Sebeș-Turda. Anunțul primarului Gabriel Pleșa

Reprezentanții instituției au răspuns unor întrebări adresate de Alba24, legate de etapele pe care trebuie să le străbată înființarea zonei de dezvoltare, înainte de a fi exista la propriu, dar și despre termenele stabilite.

În legătură cu graficul de realizare al zonei de devoltare și de enumerarea etapelor care trebuie străbătute până la atribuirea terenului, primăria a răspuns că aceste informații sunt parte a viitorului PUZ.

”Estimăm ca până la sfârșitul anului să finalizăm Planul Urbanistic Zonal, iar în anul 2022 să finalizăm indicatorii tehnico-economici pentru realizarea infrastructurii și să pornim lucrările în zonă”, se arată în răspuns.

Abia apoi poate fi realizată infrastructura, fără de care nu se va face concesiunea.

De asemenea, reprezentanții administrației locale spun că prețurile de pornire pentru vânzarea sau concesionarea terenurilor se vor stabili conform pieței și vor fi supuse dezbaterii, în viitor.

”Cel mai probabil o să alegem formula de concesionare a terenului pe o perioadă de aproximativ 3 ani, perioadă în care operatorul economic are dreptul de a demara investiția, iar la finalizarea acesteia având posibilitatea de a achiiționa terenul”, au răspuns aceștia.

Instituția nu a stabilit deocamdată condițiile exacte de selectare a companiilor care vor să investească în zonă.

Utilități

Utilitățile vor se vor realiza anterior concesiunii sau vânzării terenurilor.

Reprezentanții primăriei spun că ”orizontul de timp pentru finalizarea utilităților în zonă este anul 2023”.

Aceștia nu au deocamdată idee de costurile pe care le implică realizarea infrastructurii tehnice, însă precizează că este vorba despre aproximativ 1.300 de metri liniari de infrastructură de transport și tehnico-edilitară.

”Orice început este greu și sunt conștient că așteptările sunt mari. Au trecut puțin peste 6 luni de la preluarea actualului mandat și știu că răbdarea multora se apropie de final.

Cu toții vrem să vedem proiecte duse la bun sfârșit, dar și proiecte noi, care să creeze plus valoare, locuri de muncă noi și un magnet pentru cei care își doresc să trăiască în Alba Iulia.

Pentru că acestea toate înseamnă dezvoltare! Iar o dezvoltare sănătoasă astăzi înseamnă sustenabilitate, coerență, eficiență și o latură puternică verde în orice proiect economic sau edilitar-urban” a explicat primarul Gabriel Pleșa, în urmă cu o lună.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Cum să trimiți fofografii și videoclipuri prin WhatsApp, care pot fi văzute doar o dată. Funcția View Once, funcțională

Publicat

WhatsApp permite trimiterea de fotografii și videoclipuri care pot fi vizualizate o singură dată de către destinatari.

Noua modificare a început să fie disponibilă pentru utilizatorii de iPhone, marți.

La scurt timp după aceea, aplicația de mesagerie a anunțat că toți utilizatorii pot folosi funcția, inclusiv pentru cei care utilizează Android.

După ce obține funcția View once din varianta nouă a aplicației (update), utilizatorul va putea activa dispariția fotografiei sau a videoclipului înainte de a o trimite contactelor sale, atingând noua pictogramă „1” care apare lângă bara de subtitrări.

Fotografiile și videoclipurile care sunt partajate utilizând funcția respectivă nu vor mai fi vizibile în chat, după ce destinatarul iese din vizualizare.

De asemenea, conținutul media nu va fi salvat.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Guvernul dă OUG pentru a abroga prevederile privind debranşarea și deconectarea clienţilor rău-platnici la utilități

Publicat

Guvernul urmează să aprobe, în ședința de joi, prin ordonanţă de urgenţă, abrogarea unei prevederi care stabileşte că pe perioada stării de alertă operatorii de transport şi distribuţie energie electrică şi gaze naturale asigură continuitatea furnizării serviciilor, iar în situaţia în care este incident un motiv de debranşare/deconectare amână efectuarea acestei operaţiuni până la încetarea stării de alertă.

„Prezentul proiect de act normativ are drept scop abrogarea prevederilor articolului 72, alineat (1) din OUG nr. 70/2020, în vederea revenirii la prevederile legislative anterioare intrării în vigoare a OUG nr. 70/2020, care permit – în condiţii contractuale reglementate – deconectarea clienţilor finali rău-platnici.

De asemenea, este avută în vedere şi includerea unei perioade de tranziţie de 90 de zile, în timpul căreia clienţii finali care au beneficiat de prevederile articolului 72, alineat (1) ale OUG nr. 70/2020 nu pot fi deconectaţi pentru debitele restante aferente perioadei de aplicabilitate ale respectivelor prevederi, aceştia având posibilitatea să identifice, împreună cu prestatorii de servicii din domeniile energie electrică şi/sau gaze naturale şi în funcţie de situaţia proprie, soluţii pentru achitarea debitelor restante”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de act normativ.

DOCUMENT: Textul integral al Ordonanței de Urgență poate fi consultat AICI.

FOTO: Pixabay

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate