Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Ministrul Educației anunță controale la școlile unde a crescut rata de vaccinare în ultimele zile. Situația din Alba

Publicat

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunțat verificări la școlile și grădinițele la care a crescut rata de vaccinare în ultima săptămână.

Ministerul va centraliza astăzi, 6 noiembrie, datele privind procentele de vaccinare din unitățile de învățământ.

Raportarea de acum o săptămână indica 54% dintre unităţi cu rată de vaccinare mai mare de 60%.

„Acolo unde au fost schimbări mai greu de explicat sunt pregătite echipele din Corpul de control al ministrului educaţiei.

Nu acuzăm, vrem doar să găsim explicaţia acestor schimbări de vinerea trecută până vinerea asta, pentru că suntem într-adevăr interesaţi de condiţii de siguranţă pentru elevi”, a spus Cîmpeanu, citat de libertatea.ro.

Conform unor surse din Ministerul Educației, dacă miercuri aproape 70% dintre instituțiile din învățământ se calificau pentru reluarea cursurilor în format fizic (441 de școli și grădinițe), vineri, procentul a urcat la aproape 80%.

Asta înseamnă că în aproape 80% din instituții, personalul e vaccinat în proporție de peste 60%. O parte din școli și grădinițe au chiar o rată de vaccinare de 100% a personalului, însă există și instituții în care imunizarea e sub 40%.

Situația din Alba

Și în județul Alba au fost înregistrate creșteri ale procentelor de vaccinare în anumite unități de învățământ.

Vezi situația din 6 noiembrie, comparativ cu cea anterioară.

Vezi și LISTĂ: Cum încep școala elevii din Alba, luni. Cine merge la școală și cine rămâne acasă pentru ore online. Situația din 6 noiembrie

Vezi LISTA: Rata de vaccinare a angajaților în școlile din Alba. Care este situația pe fiecare unitate de învățământ (anterior datei de 6 noiembrie)

Regulile pentru început de școală din 8 noiembrie

Ordinul comun al miniștrilor Sănătății și Educației stabilește regulile pentru reluarea activității în unitățile de învățământ, de luni, 8 noiembrie, după vacanța forțată în contextul pandemiei.

Potrivit documentului, se reiau cursurile cu prezența fizică în unitățile de învățământ unde cel puțin 60% din personal este vaccinat.

Se reiau cursurile în sistem online în unitățile de învățământ unde mai puțin de 60% din personal este vaccinat.

Decizia privind modul de desfășurare a activității (online sau fizic) este luată de către consiliile de administrație ale unităților de învățământ, cu informarea IȘJ.

Decizia se emite prin raportare la fiecare zi de vineri, conform situației privind personalul vaccinat, publicată și actualizată săptămânal pe site-ul inspectoratului școlar.

Prin excepție, unitățile de învățământ special reiau cursurile în format de prezență fizică.

Vezi DOCUMENT: Început de școală, 8 noiembrie. MĂSURILE din ordinul comun al miniștrilor Sănătății și Educației

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Dascăl dezamăgit

    sâmbătă, 06.11.2021 at 13:17

    Asta să fie o soluție? Este o bătaie de joc la adresa tuturor celor implicați în actul educațional! Tara arde si baba se piaptănă, se potrivește la tot ce înseamnă sănătate, educație, economie etc. Sunt importante alegerile, emisiunile tv, dar mai ales BANII. Lipsa de profesionalism, politizarea si promovarea incompetenței îsi spune cuvântul! Afirmația este a unei persoane cu idei liberale.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax