Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Ministrul Educației: De luni, toți elevii care învață online și nu au cazuri de infectare în clasă se pot întoarce la școală

Publicat

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a declarat joi că toți elevii care învață online ca urmare a faptului că localitatea lor are o rată de infectare de peste 6 la mia de locuitori dar nu au cazuri confirmate de COVID-19 în clasă se vor putea întoarce la clasă de luni, cu prezență fizică, după ce se publică în Monitorul Oficial modificările la ordinul comun.

„Da. Dacă vom reuși și va trebui să reușim să publicăm până vineri seara în Monitorul Oficial, sau sâmbătă, cel târziu, dar vineri am spus că stabilim și anunțăm scenariul pentru săptămâna viitoare, depindem însă încă de hotărârea de Guvern și de semnarea unui ordin de ministru. (…)

Citește și SONDAJ: Sunteţi de acord ca elevii să meargă fizic la şcoală și după depășirea incidenței de 6 la mie?

Da, de luni, toți cei care nu au cazuri de infectare în clasă, motiv de suspendare a prezenței fizice în acea clasă, pentru că asta rămâne regula de bază – există un caz de infectare într-o clasă, se suspendă activitatea fizică în acea clasă.

În afară de această regulă, doar ancheta epidemiologică a DSP este cea care ne poate spune că pot fi suspendate cursurile și în alte clase, dacă există contacti direcți stabiliți de DSP ai cazului confirmat pozitiv.

Doar acestea vor fi situațiile de rămânere în online din cauza îmbolnăvirilor”, a răspuns Cîmpeanu unei întrebări în acest sens, la o dezbatere Edupedu.ro.

Reamintim faptul că grupul de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României a decis că școlile să rămână deschise și dincolo de pragul de infectare de 6 la mie.

Ministrul Educației a anunțat că se va suspenda activitatea fizică doar în funcție de numărul de cazuri dintr-o clasă sau școală.

sursa: edupedu.ro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax