Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Educaţiei: Din 9 februarie încep CONCURSURILE pentru funcţiile de inspectori şcolari generali. Detalii şi pentru directori de şcoli

Publicat

isj alba1Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a anunţat că din 9 februarie vor fi lansate concursurile pentru funcţiile de inspector şcolar general, iar din 20 martie urmează cele pentru funcţiile de adjuncţi la IŞJ. În ceea ce priveşte ocuparea prin concurs a posturilor de directori de şcoli şi licee, procedura demarează abia după finalizarea celor menţionate.

Ministrul a precizat că a fost pregătită o metodologie ce va fi făcută publică orivind organizarea de concursuri successive, mai întâi pentru ocuparea posturilor de inspector general, după aceea pentru ocuparea posturilor de inspectori generali adjuncți și de directori casă corp didactic şi ulterior pentru directori de instituții de învățământ preuniversitar.

“Pe 9 februarie lansăm concursurile pentru funcțiile de inspector școlar general, ele s-ar putea încheia în două luni, deci pe 10 aprilie. Pe 20 martie, la circa o lună diferență, putem lansa concursurile pentru inspectorii școlari generali adjuncți și pentru directori casă corp didactic, după care vom lansa concursurile pentru directorii de unități școlare”, a declarat Sorin Cîmpeanu pentru Agerpres.

Ministrul susţine că succesiunea este logică, “întrucât pentru organizarea concursurilor de directori inspectoratele școlare au un rol important alături de reprezentanții autorităților locale, deci ei trebuie să fie deja stabili, cu concursurile finalizate.”

Potrivit legislaţiei din 2011, directorii de şcoli erau aleşi de consiliul de administraţie al unităţii, pe baza unui concurs organizat de aceste şcoli. Ulterior, Inspectoratul Şcolar Judeţean a preluat această procedură.

În județul Alba, anul trecut, șapte inspectori școlari și zeci de directori de școli și grădinițe și-au pierdut funcțiile după ce conducerea IȘJ Alba a hotărât să nu le mai prelungească detașările, fapt ce a generat nemulțumiri atât în rândul acestora, cât și ale părinților elevilor.

Citește și Manevre înainte de ”prezidențiale”: Inspectori școlari și directori de școli, SCHIMBAŢI de conducerea IŞJ Alba. LISTA modificărilor în funcţii

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax