Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Manevre înainte de ”prezidențiale”: Inspectori școlari și directori de școli, SCHIMBAŢI de conducerea IŞJ Alba. LISTA modificărilor în funcţii


Publicat

Conducerea Inspectoratului Şcolar Alba a decis, luni, într-o şedinţă de urgenţă a Consiliului de Administraţie, să nu mai prelungească detaşarea în interesul serviciului pentru şase inspectori şcolari. De asemenea, altul şi-a dat demisia, iar alţi directori de şcoli din Alba Iulia şi din judeţ care ocupau posturile cu delegaţie au fost în aceeaşi situaţie: inspectorul şef IŞJ Alba a considerat că nu mai este necesară prelungirea pe funcţie şi va face alte propuneri, după cum susţin surse din cadrul instituţiei. Ca o coincidență, toți inspectorii schimbați au fost susținuți în funcții de PNL.

Inspectorii şcolari pentru care s-a decis neprelungirea detaşării pe funcţii sunt Rodica Groza (inspector şcolar general adjunct), Dan Cherecheş (inspector şcolar de specialitate învăţământul tehnic; alternative educaţionale), Daniela Fivi Rus (muzică/desen, arte), Iuliana Şarlea (management educaţional), Eugenia Ignat (învăţământ preşcolar), Alina Paula Bud (proiecte educaţionale), Mariana Pereanu (formare continuă). Cea care şi-a dat demisia este inspectorul Angela Tică (rromi).

Propunerile de înlocuire a acestor inspectori sunt:

Pentru alternative educaţionale – Delia Angela Gheorghiţă

Pentru muzică/desen/arte – Delia Alexandrina Filip

Pentru management educaţional –Adriana Elena Boghici

Pentru învăţământ preşcolar – Rodica Paven (Cîmpeni)

Pentru proiecte educaţionale – Laura Marinela Staicu

Pentru formare continuă – Monalisa Mirela Borza

Dintre directori cu delegaţie pe funcţii, la Şcoala Generală nr. 6 “Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia, cel adjunct a fost schimbat, la Colegiul Tehnic “Dorin Pavel” din Alba Iulia s-a ales rocada între directorul general şi cel adjunct şi mai sunt cazuri în judeţ, la Blaj sau alte locaţii unde sunt propuneri de schimbări în funcţii.

Lista directorilor de şcoli vizaţi pentru schimbare şi propunerile de înlocuire:

Şcoala Gimnazială “Ion Agârbiceanu” Alba Iulia – directorul Mariana Maierescu, înlocuită cu Nicolae Andron; directorul adjunct Alexe Vinceller, înlocuit de Ramona Popa

Colegiul Tehnic “Dorin Pavel” – rocadă între directori: Radu Cîmpean va fi director adjunct, iar Felicia Croitoru, director general

Grădiniţa nr. 12 – directorul Veronica Suciu, înlocuită cu Ana Nae

Şcoala Gimanzială “Vasile Goldiş” Alba Iulia – directorul adjunct Rodica Lupea, înlocuită cu Gheorghe Vasile Mărginean

Colegiul Naţional “Lucian Blaga” Sebeş – directorul Nicolae Moga, înlocuit cu Eugen Bobar

Liceul cu Program Sportiv Sebeş – în locul directorului Florian Tileagă, propusă Adriana Frăţilă (fost director adjunct); pentru funcţia de adjunct, Adrian Achimescu

Liceul Tehnologic Sebeş – directorul Ana Fillip, înlocuită cu Dorina Budoiu, director adjunct, funcţie pentru care este propusă inspectorul şcolar adjunct Rodica Groza; cealaltă funcţie de director adjunct, ocupată Irimie Petronela, propus Vasile Petru

Şcoala Gimnazială nr. 2 Sebeş – în locul directorului Mariana Iftimie Paulescu, Elena Damian (dir adj);  Ioan Pârvu, pentru funcţai de adjunct

Şcoala Gimnazială “M. Kogălniceanu” Sebeş – în locul directorului Adriana Boghici, nominalizată Zorina Bădilă; dir adj Gheorghe Suciu, înlocuit cu Maria Mândroc

Şcoala Gimanzială “Ion Agârbiceanu” Bucium – în locul Vioricăi Cornelia Boc, Ramona Gabriela Toma – director

Liceul Tehnologic “Alexandru Borza” Ciumbrud – în locul Deliei Angela Gheorghiţă, Daria Filimon – director

Şcoala Gimnazială Hopârta –Maria Toma, înlocuită cu Adina Maria Dan – director

Şcoala Gimnazială “Demetriu Radu” Rădeşti – Nicoleta Irimie, schimbată cu Maria Toma

Liceul Tehnologic “Timotei Cipariu” Blaj – director adjunct Ioan Laţiu, înlocuit cu Lucian Ovidiu Pop

Şcoala Gimnazială “Toma Cocişiu” Blaj – Mirela Bălălău, director adjunct, înlocuită cu Sabina Marinescu

Şcoala Gimnazială “Simion Bărnuţiu” Tiur Blaj – Nicoleta Ioana Marcu, director, înlocuită cu Ana Zehan

Scoala Gimnazială Şona – Ana Maria Aldea, director, înlocuita cu Matei Rovin

Liceul Teoretic “Ţara Moţilor” Albac – Aurelia Şchiop, director, înlocuita cu Marinel Chiriţescu

Şcoala Gimnazială “Vadu Moţilor” – Simona Lazea, director, înlocuită cu Semidia Crişan

Şcoala Gimnazială “Ştefan cel Mare” Cetatea de Baltă – Daniela Iliescu, director, înlocuită cu Pompilia Goga

Scoala Gimnazială Petreşti – director Vasile Pitiu, înlocuit cu Verona Onofrei

Şcoala Gimnazială Şpring – în locul lui Ilie Anghel, director, Maria Opincar

Liceul “Corneliu Medrea” Zlatna – în locul directorului adjunct Rodica David, propus Constantin Roman

Odată ce aceşti inspectori şi directori de şcoli primesc un aşa-zis preaviz în vederea necontinuării procedurii de delegare, respectiv detaşare pe funcţie, decizie care se ia de către inspectorul şcolar general, urmează avizul Ministerului Educaţiei şi validarea în Consiliul de Administraţie al IŞJ Alba.

Potrivit unor surse din cadrul IŞJ Alba, însă, sunt cazuri în care unii dintre cei vizaţi iau în calcul intentarea unor procese în instanţă, având în vedere că nu au primit explicaţii îndeajuns de clare privind motivul pentru care nu li s-au prelungit delegaţiile pe funcţii. Unul dintre acestea ar fi modul nesatisfăcător în care s-a “rezolvat” situaţia de la Grădiniţa nr. 12 din Alba Iulia, în cazul unor inspectori şcolari. Coincidenţă sau nu, aceştia sunt sprijiniţi de PNL, iar conducerea IŞJ este PSD.

Detaşările, respectiv delegaţiile inspectorilor şi directorilor vizaţi pentru schimbare în funcţie sunt valabile până la 31 august/1 septembrie.

Inspectorul şcolar general Dorin Sandea a declarat că modificările sunt „în interesul învăţământului”

Dorin Sandea a spus că „dânsul (ministrul educaţiei – n.r) propune, dânsul dispune încetarea în orice moment. Interesul învăţământului este motivul. Nu este vorba de sancţiunea nimănui, dar este vorba despre interesul învăţământului, interesul copiilor, de interesul părinţilor şi de interesul instituţional al sistemului de învăţământ. La nivel de detaşări în interesul învăţământului, tot ce înseamnă conducera inspectoratelor, şi a caselor corpurilor didactice propunerea de numire prin detaşare o face ministrul, iar la nivelul inspectoratului, inspectori şcolari, unităţi de învăământ, se face pruin decizia inspectorului general”.

„Am înţeles că se consideră destituiri, sancţiuni. Nu e vorba de sancţiuni toţi au calificative foarte bune. Nu au rol de sancţiun, au rol de optimizare.În inspectorat sunt 7 (inspectori – n.r), la directori un procent de 16%. Tot ceea ce s-a făcut şi se face, se face nu în scopul de a sancţiona pe cineva ci de a eficientiza. Am făxut lista publică pentru a mări lista posturilor ofertante pentru colegii noştri care au învăţat, au luat note peste 5”, a a mai adăugat Sandea.

Inspectorul general a precizat că până pe data de 31 august toţi inspectorii şcolari, directorii şi directorii adjuncţi de la şcolile şi grădiniţele din judeţul Alba propuşi  de el sunt încă pe post.

Potrivit inspectorului general al ISJ Alba pe lista celor care au fost schimbaţi din funcţii sunt şi simpatizanţi PSD. Schimbările propuse nu sunt „sancţiuni, destituiri sau manevre politice”, cu toate că a precizat Sandea, Ministerul Educaţiei nu a interzis ca în cadrul inspectoratelor şcolare să nu fie făcută politică.

“Comandoul roşu al PSD de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, condus de Dorin Sandea a <executat-o> pe una dintre cele mai apreciate directoare de grădiniţe, nr 12. Probabil vă amintiţi scandalul din primăvară, când Sandea a mai încercat o dată îndepărtarea directoarei, iar părinții au ieșit în stradă pentru a o apăra. La noi, când ceva merge bine, trebuie neapărat stricat. Păcat de munca acelei femei şi a echipei de la grădiniţă”, susţine reprezentantul PNL Alba Iulia, Florin Roman, vicepreşedintele CJ Alba.

Despre faptul că pe lista propusă se află şi directoarea de la Grădiniţa nr.12, Veronica Suciu, Sandea a spus „ bineînţeles, e firesc. Ştim cu toţii că acolo sunt nişte probleme, care se rezolvă prin acest mod. Aşteptăm ca echipa nouă se rezolve problemele din punct de vedere al legalităţii. Acolo sunt probleme pe care doamna directoare nu le-a putut rezolva, atunci noua echipă le va rezolva”.

Inspectorii care au fost schimbaţi, în cazul în care vor să mai ocupe posturile pe care le au până la sfârşitul lunii, trebuie să dea un concurs în 2015.

Potrivit liberalilor din Alba, a început epurarea politică, pentru că au fost schimbaţi directorii liberali, însă nu au fost făcute modificări mari în localitățile cu viceprimari PSD (Cugir, Aiud, Cîmpeni).ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

4 Comentarii

4 Comments

 1. Maria

  marți, 05.08.2014 at 14:32

  an electoral…an cu schimbari!altfel nu se poate la noi!

 2. vali

  marți, 05.08.2014 at 14:38

  Poate este timpul sa dam dovada de integritate.Cei propusi ai inlocui pe cei destituiti ar trebui sa nu accepte.Dar ciolanul bata-l vina!!!
  ”Domnul” Sandea doar executa.Un om fara coloana si fara integritate.Sa nu uitam ca roata nu are colturi!
  O zi buna!

 3. Ioana

  marți, 05.08.2014 at 15:07

  De ce sar in sus PNL-istii? Ei cum au ajuns pe functii, nu inlocuindu-i pe PDL-isti? Atunci a fost in regula ca celor de la PDL nu li s-au prelungit delegatiile? Dar acum ca s-au aliat, se pare ca au uitat si unii si altii!
  De ex. d.na Sarlea, dupa ce a vanat, in 2012 dupa alegeri, postul d.lui Chirila de la DGASPC si nu s-a putut, s-a multumit si cu postul de la ISJ! Poate ar fi cazul acum sa ni se spuna, poate si ei, pentru care merite, pentru ca in afara de apartenenta la partidul potrivit, nu are nici unul! Deci, nici o paguba ca pleaca, dimpotriva!
  Oricum, ea cred ca nu regreta prea tare ca pleaca. In 2 ani a realizat cat altii in 6! Adica, a obtinut ilegal gradatia de merit, lucru stiut de toata lumea si scris in presa si gradul didactic I, in 2014! Si asta, desi legea spune ca pentru obtinerea gradului didactic I, trebuie sa-ti depui dosarul cu 2 ani inainte de inspectia speciala pentru obtinerea acestuia, timp in care ti se fac inspectiile curente la clasa. Pentru dansa, lucrurile au stat altfel, pentru ca, nu-i asa, d.nii inspectori sunt mai egali in fata legii, decat prostimea, adica ceilalti dascali, si toate lucrurile le-a rezolvat intr-un an! Nu a avut dosarul depus in 2012, dar poate acest lucru il poate lamuri d.na Pereanu, fosta colega la ISJ si la partid, iar in ceea ce priveste lucrarea de grad, d.na Monica Ludusan de la UAB! Pentru ca, desi profesor, a ales sa obtina gradul I la invatatori, pentru ca doar la UAB si-a putut rezolva lucrurile in graba mare, asa cum a dorit! La Cluj, cu un universitar de psihologie, specialitatea dansei ca profesor, nu cred ca lucrurile ar fii mers atat de rapid!
  Deci, a meritat sa fie inspector, nu? Si astea sunt lucruri care se stiu, pentru ca sunt vizibile, publice daca vreti, dar cate or fii si care nu se stiu?
  Dar, poate ca nu este tarziu sa cerceteze cineva aceste abuzuri, pentru ca toate aceste „succesuri” inseamna bani! Din gradatie, un spor de 25% la salariu timp de 5 ani, iar gradul didactic I, inseamna un spor la salariul de baza de aprox.150 lei! In aceste conditii, a meritat, nu?

 4. W.Ponta

  marți, 05.08.2014 at 16:15

  Tov. Sandea ne vedem cu partidul rosu la alegeri! Sper ca tov. W.W.Ponta e mandru de firul rosu pe care-l desenati cu maiestrie in sistemul educational din raionul Alba!
  Puie Monta!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

GRAFIC: Topul județelor cu incidența cea mai mare a cazurilor COVID. Județul Alba a scăzut sub 6 la mie. Date din 25 noiembrie

Publicat

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a transmis miercuri, 25 noiembrie, situația incidenței cazurilor COVID pe județe, actualizată.

Este vorba despre coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului București și al județelor.

Vezi SONDAJ Alba24: Sunteți de acord să vă vaccinați împotriva Sars-Cov-2, în condițiile în care acest lucru va fi posibil?

TOP județe – incidența COVID la 14 zile – 25 noiembrie – sursă GCS:

Județ / Număr de cazuri confirmate (total) / Număr de cazuri noi / Incidența cazuri COVID la 14 zile:

Sibiu – 12883 – 201 – 7,98

Brașov – 17527 – 215 – 7

Constanța – 14947 – 747 – 6,89

Cluj – 19969 – 495 – 6,84

Mun. București – 62334 – 1475 – 6,62

Ilfov – 13750 – 478 – 6,52

Alba – 9363 – 194 – 5,97

Arad – 10481 – 190 – 5,51

Timiș – 17888 – 301 – 5,32

Bihor – 13169 – 295 – 5,16

Satu Mare – 5078 – 182 – 4,96

Argeș – 12380 – 234 – 4,83

Mureș – 11246 – 214 – 4,59

Prahova – 17873 – 463 – 4,52

Sălaj – 5298 – 95 – 4,02

Bistrița – Năsăud – 5503 – 105 – 3,88

Hunedoara – 8022 – 188 – 3,73

Dâmbovița – 10652 – 162 – 3,59

Ialomița – 4165 – 92 – 3,5

Tulcea – 3204 – 99 – 3,49

Iași – 18476 – 390 – 3,2

Vâlcea – 7560 – 103 – 3,16

Dolj – 11313 – 254 – 3,12

Brăila – 5138 – 53 – 3,09

Călărași – 3879 – 174 – 3,09

Maramureș – 8019 – 219 – 3,07

Mehedinți – 3705 – 78 – 3,04

Covasna – 3893 – 55 – 2,94

Caraș – Severin – 4470 – 91 – 2,89

Galați – 9456 – 173 – 2,82

Bacău – 12288 – 195 – 2,8

Teleorman – 5186 – 114 – 2,79

Botoșani – 5624 – 106 – 2,7

Buzău – 6175 – 77 – 2,5

Giurgiu – 3793 – 102 – 2,5

Neamț – 8980 – 102 – 2,27

Suceava – 12616 – 121 – 2,2

Vaslui – 7272 – 129 – 2,18

Vrancea – 5108 – 95 – 1,87

Olt – 6767 – 90 – 1,78

Harghita – 4459 – 53 – 1,76

Gorj – 4159 – 45 – 1,63

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

9739 cazuri COVID confirmate în România, în ultimele 24 de ore. 168 decese, 1205 pacienți la ATI. Date oficiale, 25 noiembrie

Publicat

Numărul cazurilor de COVID-19 confirmate în România a ajuns la 440.344, potrivit datelor transmise miercuri, 25 noiembrie, de Grupul de Comunicare Strategică.

Sunt 9.739 infectări noi după 35.575 testări.

Sunt 168 decese noi. 1.205 de pacienți sunt internați la ATI.

În actualizare

AICI: GHID de CARANTINĂ în Alba Iulia, Sebeș, Blaj, Cugir, Abrud și Ciugud: Reguli și interdicții, documente de deplasare, amenzi

Comparativ, până marți, la nivel național, erau raportate 430.605 cazuri (7.753 noi), 10.373 decese (196 decese noi), 304.188 pacienți vindecați, 3.939.421 de teste în total; 30.740 efectuate în ultimele 24 de ore, 19.069 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 11.671 la cerere.

Vezi SONDAJ Alba24: Sunteți de acord să vă vaccinați împotriva Sars-Cov-2, în condițiile în care acest lucru va fi posibil?

Situația cazurilor noi / numărul de testări din ultimele zile:

24 noiembrie – 7.753 cazuri noi după 30.740 testări (3.939.421 de teste în total; 30.740 efectuate în ultimele 24 de ore, 19.069 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 11.671 la cerere)

Vezi și ALBA: LISTA localităților din care provin cele 199 de noi cazuri de COVID-19 înregistrate în ultimele 24 de ore

23 noiembrie – 4.207 cazuri noi după 9.938 testări (3.908.681 de teste în total; 9.938  efectuate în ultimele 24 de ore, 7.488 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 2.450 la cerere)

22 noiembrie – 5.837 cazuri noi după 20.790 testări (3.898.743 de teste în total; 20.790 efectuate în ultimele 24 de ore, 13.258 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 7.532 la cerere)

21 noiembrie – 9.685 cazuri noi după 33.221 testări (3.877.953 de teste în total; 33.221 efectuate în ultimele 24 de ore, 20.387 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 12.834 la cerere)

20 noiembrie – 9.272 cazuri noi, după 36.453 testări (3.844.732 de teste în total; 36.453 efectuate în ultimele 24 de ore, 21.299 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 15.154 la cerere)

19 noiembrie – 10.108 cazuri noi, după 36.963 testări (3.808.279  teste în total; 36.963 efectuate în ultimele 24 de ore, 20.954  în baza definiției de caz și a protocolului medical și 16.009 la cerere)

18 noiembrie10.269 cazuri noi – record – după 37.906 teste (3.771.316 teste în total; 37.906 efectuate în ultimele 24 de ore, 23.269  în baza definiției de caz și a protocolului medical și 14.637 la cerere)

Vezi și UPDATE MODELELE DE DECLARAȚIE și adeverință de la angajator pentru carantină în Alba Iulia, Abrud, Sebeș, Cugir, Blaj sau Ciugud

17 noiembrie – 8.262 cazuri noi după 31.082 teste (3.733.410  teste în total; 31.082 efectuate în ultimele 24 de ore, 18.868  în baza definiției de caz și a protocolului medical și 12.214 la cerere)

12 noiembrie – 10.142 cazuri noi după 35.762 testări (3.593.720 de teste în total; 35.762 efectuate în ultimele 24 de ore, 20.855  în baza definiției de caz și a protocolului medical și 14.907 la cerere)

6 noiembrie – 10.260 cazuri noi – după 38.627 testări (3.418.245 de teste în total; 38.389 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 21.568 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 16.830 la cerere; raportate și rezultatele a 238 de teste prelucrate anterior)

1 noiembrie – 5.324 cazuri noi după 21.556 teste (3.264.304 teste în total; 21.423 efectuate în ultimele 24 de ore, 12.014 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.409 la cerere; raportate și rezultatele a 133 de teste prelucrate anterior)

30 octombrie – 6.546 cazuri noi după 36.589 testări (3.206.567 teste în total; 36.335 efectuate în ultimele 24 de ore, 22.342 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 13.993 la cerere; raportate și rezultatele a 254 de teste prelucrate anterior)

30 septembrie – 2.158 cazuri, după 26.021 testări (2.419.691 de teste în total; 26.021 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 16.233 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.788 la cerere)

27 august – 1.504 cazuri după 25.052 testări (1.730.420 teste în total; 25.052 în ultimele 24 de ore, din care 14.151 în baza definiției de caz și a protocolului medical, 10.901 la cerere).

Situația îmbolnăvirilor pe județe – 25 noiembrie – sursă INSP (ordonat în funcție de cazuri noi):

Județ / Număr de cazuri confirmate (total) / Număr de cazuri noi / Incidența cazuri COVID la 14 zile:

Mun. București – 62334 – 1475 – 6,62

Constanța – 14947 – 747 – 6,89

Cluj – 19969 – 495 – 6,84

Cazuri noi nealocate pe județe – 6276 – 495 –

Ilfov – 13750 – 478 – 6,52

Prahova – 17873 – 463 – 4,52

Iași – 18476 – 390 – 3,2

Timiș – 17888 – 301 – 5,32

Bihor – 13169 – 295 – 5,16

Dolj – 11313 – 254 – 3,12

Argeș – 12380 – 234 – 4,83

Maramureș – 8019 – 219 – 3,07

Brașov – 17527 – 215 – 7

Mureș – 11246 – 214 – 4,59

Sibiu – 12883 – 201 – 7,98

Bacău – 12288 – 195 – 2,8

Alba – 9363 – 194 – 5,97

Arad – 10481 – 190 – 5,51

Hunedoara – 8022 – 188 – 3,73

Satu Mare – 5078 – 182 – 4,96

Călărași – 3879 – 174 – 3,09

Galați – 9456 – 173 – 2,82

Dâmbovița – 10652 – 162 – 3,59

Vaslui – 7272 – 129 – 2,18

Suceava – 12616 – 121 – 2,2

Teleorman – 5186 – 114 – 2,79

Botoșani – 5624 – 106 – 2,7

Bistrița – Năsăud – 5503 – 105 – 3,88

Vâlcea – 7560 – 103 – 3,16

Giurgiu – 3793 – 102 – 2,5

Neamț – 8980 – 102 – 2,27

Tulcea – 3204 – 99 – 3,49

Sălaj – 5298 – 95 – 4,02

Vrancea – 5108 – 95 – 1,87

Ialomița – 4165 – 92 – 3,5

Caraș – Severin – 4470 – 91 – 2,89

Olt – 6767 – 90 – 1,78

Mehedinți – 3705 – 78 – 3,04

Buzău – 6175 – 77 – 2,5

Covasna – 3893 – 55 – 2,94

Brăila – 5138 – 53 – 3,09

Harghita – 4459 – 53 – 1,76

Gorj – 4159 – 45 – 1,63

Grupul de Comunicare Strategică:

”Până astăzi, 25 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 440.344 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

313.885 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 9.739 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.347 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Județ / cazuri reconfirmate pozitiv

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

TOP localități din Alba după incidența cazurilor COVID înregistrate în ultimele 14 zile. Situația actualizată în 25 noiembrie

Publicat

Direcția de Sănătate Publică Alba a prezentat, miercuri, 25 noiembrie, situația actualizată a incidenței cazurilor de COVID-19 în județ, pentru perioada 11-24 noiembrie.

Este situația cazurilor noi în intervalul ultimelor 14 zile, raportate la mia de locuitori.

Vezi SONDAJ Alba24: Sunteți de acord să vă vaccinați împotriva Sars-Cov-2, în condițiile în care acest lucru va fi posibil?

La nivelul județului Alba, incidența cazurilor noi de COVID-19 în ultimele 14 zile este de 5,97 (anterior 6,08), potrivit DSP.

În perioada 11-24 noiembrie 2020, la nivelul județului Alba s-au înregistrat 2.264 infectări noi cu coronavirus (anterior 2.305).

Vezi și ALBA: LISTA localităților din care provin cele 199 de noi cazuri de COVID-19 înregistrate în ultimele 24 de ore

Situația pe orașe:

Cea mai mare incidență a cazurilor noi este la Blaj – 12,36 (anterior 12,12), urmat de Alba Iulia  – 9,24 (anterior 9,34), Sebeș cu 7,88 (anterior 8,00), Cugir 7,66 (anterior 7,77), Abrud – 7,16 (anterior 7,72).

Câmpeni are incidența de 4,68 (anterior 4,81), Aiud4,54 (anterior 4,42), Teiuș4,38 (anterior 4,52).

Ocna Mureș are 3,70 (anterior 3,98), Baia de Arieș2,60 (anterior 3,12) și Zlatna –  2,25 (anterior 2,37).

Vezi și UPDATE MODELELE DE DECLARAȚIE și adeverință de la angajator pentru carantină în Alba Iulia, Abrud, Sebeș, Cugir, Blaj sau Ciugud

TOP localități – Rata incidenței cazurilor noi COVID-19 la 14 zile (județul Alba):

Mediul urban:

Localitate – cazuri în perioada 11-24 noiembrie – incidența cazurilor COVID-19

Blaj – 257 cazuri – 12,36 (anterior 12,12)

Alba Iulia – 709 cazuri – 9,24 (anterior 9,34)

Sebeș – 260 cazuri – 7,88 (anterior 8,00)

Cugir – 198 cazuri – 7,66 (anterior 7,77)

Abrud – 38 cazuri – 7,16 (anterior 7,72)

Câmpeni – 35 cazuri – 4,68 (anterior 4,81)

Aiud – 116 cazuri – 4,54 (anterior 4,42)

Teiuș – 32 cazuri – 4,38 (anterior 4,52)

Ocna Mureș – 52 cazuri – 3,70 (anterior 3,98)

Baia de Arieș – 10 cazuri – 2,60 (anterior 3,12)

Zlatna – 18 cazuri – 2,25 (anterior 2,37)

AICI: GHID de CARANTINĂ în Alba Iulia, Sebeș, Blaj, Cugir, Abrud și Ciugud: Reguli și interdicții, documente de deplasare, amenzi

Mediul rural:

Localitate – cazuri în perioada 11-24 noiembrie – incidența cazurilor COVID-19

Cenade – 12 cazuri – 12,01 (anterior 13,01)

Ciugud – 37 cazuri – 11,33 (anterior 11,94)

Bucium – 14 cazuri – 9,75 (anterior 9,05)

Vințu de Jos – 43 cazuri – 7,78 (anterior 7,96)

Valea Lungă – 24 cazuri – 7,51 (anterior 8,14)

Cricău – 13 cazuri – 6,44 (anterior 6,94)

Daia Română – 19 cazuri – 6,05 (anterior 5,09)

Mihalț – 19 cazuri – 5,72 (anterior 5,42)

Sâncel – 15 cazuri – 5,72 (anterior 6,10)

Galda de Jos – 25 cazuri – 5,51 (anterior 5,73)

Roșia de Secaș – 9 cazuri – 5,48 (anterior 5,48)

Ighiu – 37 cazuri 5,23 (anterior 5,51)

Horea – 10 cazuri – 5,10 (anterior 5,61)

Bucerdea Grânoasă – 11 cazuri – 4,80 (anterior 4,37)

Mirăslău – 9 cazuri – 4,49 (anterior 4,49)

Șona – 19 cazuri – 4,33 (anterior 4,10)

Șpring – 11 cazuri – 4,13 (anterior 4,13)

Albac – 8 cazuri – 3,99 (anterior 3,99)

Sântimbru – 12 cazuri – 3,94 (anterior 3,29)

Pianu – 14 cazuri – 3,90 (anterior 3,90)

Mogoș – 3 cazuri – 3,82 (anterior 3,82)

Crăciunelu de Jos – 8 cazuri – 3,73 (anterior 3,26)

Cergău – 6 cazuri – 3,68 (anterior 4,29)

Meteș – 10 cazuri – 3,53 (anterior 3,88)

Gârda de Sus – 5 cazuri – 3,25 (anterior 3,25)

Blandiana – 3 cazuri – 3,19 (anterior 4,26)

Săsciori – 20 cazuri – 3,08 (anterior 3,23)

Bistra – 14 cazuri – 3,03 (anterior 3,69)

Unirea – 15 cazuri – 3,02 (anterior 3,02)

(…)

Sălciua – 1 caz – 0,70 (anterior 7,66)

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

ALBA: LISTA localităților din care provin cele 199 de noi cazuri de COVID-19 înregistrate în ultimele 24 de ore

Publicat

În ultimele 24 de ore, în județul Alba, s-au înregistrat 199 de noi cazuri de COVID-19, potrivit datelor transmise de DSP Alba. 

În total, de la începutul pandemiei, 9438 de persoane au fost confirmate pozitiv.

Dintre acestea 6584 de persoane s-au vindecat. De asemenea 246 de persoane au pierdut lupta cu virusul.

Marți, în Alba au fost prelucrate 950 de teste, 550 la DSP si 400 la SJU. Numărul total de teste efectuate pana în prezent în județ a ajuns la 122106.

Aiud – 10

Alba Iulia – 62

Blaj – 28

Câmpeni – 5

Cugir – 19

Ocna Mures – 2

Sebeș – 17

Teiuș – 7

Bucerdea Grânoasă – 2

Bucium – 2

Cergău – 1

Cetatea de Baltă – 1

Ciugud – 2

Crăciunelu de Jos – 1

Cricău – 2

Daia Română – 3

Ighiu – 3

Jidvei – 1

Lopadea Nouă – 1

Lupșa – 1

Mihalț – 2

Pianu – 1

Sântimbru – 2

Săsciori – 1

Șona – 5

Șpring – 1

Stremț – 1

Unirea – 1

Vințu de Jos – 1

+11 cazuri noi în focare rezidențiale și sociale deja raportate

+3 AE in derulare

 

 

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate