Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Ministrul Educaţiei: fiecare inspectorat şcolar are jumătate din numărul de teste necesar pentru ziua de luni. Situația din Alba

Publicat

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, afirmă că repartizarea testelor pentru depistarea virusului SARS-CoV-2 este uniformă şi fiecare inspectorat şcolar judeţean, inclusiv Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, are aproximativ jumătate din numărul total de teste necesare pentru ziua de luni, 13 decembrie.

„Ministerul Educaţiei nu este interesat în niciun fel de aspecte relative la firme furnizoare de teste/materiale medicale sau alte aspecte ce ţin de organizarea licitaţiei de către ONAC şi nici de aspecte ce ţin de încheierea/executarea contractelor semnate între IGSU şi furnizori.

Ca ministru al Educaţiei mă interesează ca procesul de învăţământ să se desfăşoare cu respectarea condiţiilor de siguranţă sanitară stabilite în Hotărârile CNSU şi în Ordinul comun Educaţie-Sănătate”, a declarat, joi, Cîmpeanu.

El a precizat că, în calitate de autoritate care gestionează sistemul de educaţie, a iniţiat toate demersurile legale conform atribuţiilor. „Ne-am adresat oficial IGSU şi aşteptăm răspunsul”, a adăugat ministrul.

Ministerul Educației a avertizat oficial, în 8 decembrie, Departamentul pentru Situații de Urgență condus, că testele de salivă livrate în școli au fost epuizate, iar unitățile de învățământ au rămas fără cele necesare pentru săptămâna viitoare.

În plus, ministerul Educației îi cere DSU ca testele să fie livrate săptămâna viitoare ambalate individual sau cu 2 teste într-un set.

Testele sunt cumpărate și livrate inspectoratelor școlare prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, iar apoi acestea ajung în școli prin inspectorate.

Situația din Alba

Potrivit reprezentanților IȘJ Alba, în județ au fost repartizate circa 130.000 de teste de salivă, în condițiile în care în unitățile de învățământ urmează cursuri circa 50.000 de elevi. Din estimările instituției, testele ar trebui să ajungă până luni, 13 decembrie.

Reamintim că testările se fac lunea și joia.

surse: agerpres.ro, edupedu.ro

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax