Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Ministrul Educației: Fiecare universitate va avea o strategie de combatere a plagiatului, până la finalul acestui an

Publicat

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că până la finalul anului, fiecare universitate va avea o strategie de combatere a plagiatului. Este pentru prima dată când ministerul finanțează procesul de evaluare, a spus demnitarul.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a solicitat ca toate tezele de doctorat din perioada 1990-2016 să fie verificate de universitățile din România.

Vezi și Când începe școala: STRUCTURA ANULUI ȘCOLAR 2021-2022 publicată de Ministerul Educației. Calendarul cursurilor și vacanțelor

Tezele de după 2016 sunt în format digital și pot fi analizate direct de pe pltaforma online, spus ministrul Educației.

„Sistemul universitar este descentralizat, am cerut un proiect național pentru combaterea plagiatului… Observând că nu se întâmplă nimic am adoptat această soluție… Până la finalul anului, fiecare universitate va avea o strategie proprie de combatere a plagiatului și o structură adaptată dimensiunilor activității”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Demnitarul a arătat că este pentru prima dată când Ministerul Educației oferă finanțare pentru combaterea plagiatului.

„Este pentru prima oară când Ministerul Educației își asumă să finanțeze acest proces de evaluare, avem 25 de milioane de lei doar pentru lunile rămase din acest an”, a precizat Cîmpeanu.

Ministrul a mai explicat faptul că la finalul procesului de evaluare, fiecare rector va întocmi un raport prin care va preciza câte teze de doctorat au fost analizate, la câte sunt semne de intrebare și câte sunt plagiat. Tezele cu probleme vor fi analizate, a adăugat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Rezultatele verificărilor vor fi publice.

sursă: Mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax