Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Educaţiei: Fondul clasei este opţional. Părinţii nu sunt obligați să contribuie la cumpărarea unor materiale auxiliare pentru şcoală

Publicat

Părinții nu sunt obligați să plătească fondul clasei, cotizația fiind o opțiune pentru aceștia. Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, consideră că această „taxă” poate fi catalogată drept fraudă și evaziune fiscală. Banii pe care îi dau părinţii la fondul clasei părinților la începutul anului școlar sau pe parcursul acestuia, pentru diferite materiale auxiliare, trebuie să fie la latitudinea părinților și nu să le fie impus, consideră ministrul.

Este „inadmisibil” ca părinții să fie obligați să dea bani la școlile de stat, consideră ministerul Educației, și asta pentru că „nu sunt bani fiscalizați, nu există chitanță”.

Astfel că binecunoscutul „fond al clasei” sau „fond al şcolii”, care este plătit de părinți în multe instituții de învățământ ar trebui să fie o decizie a lor și nu o obligație.

Chiar dacă schimbările de personal din Ministerul Educaţiei, inspectorate şcolare sau şcoli nu au fost făcute publice, Remus Pricopie a spus că au fost situaţii în care au fost luate măsuri drastice la aceste instituții, pe motiv că oamenii nu şi-au făcut datoria.

sursa: mediafax.ro

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax