Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Educaţiei: Încadrarea clasei a IX-a la gimnaziu ar pune în dificultate învăţământul românesc

Publicat

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu susţine, în contextul modificării Legii învăţământului, că liceul de patru ani ar trebui să rămână în forma cunoscută, iar o eventuală încadrare a clasei a IX-a la gimnaziu ar genera probleme sistemului şcolar.

„Cred că ne-am pune într-o mare dificultate dacă am lăsa legea nemodificată cu clasa IX-a pentru că anul acesta şcolile gimnaziale au avut mari dificultăţi să asimileze clasa pregătitoare, ori dacă infrastructura şcolară cu dificultate a asimiliat clasa pregătitoare, iar în multe spaţii s-au făcut improvizaţii, atunci şi mai mare ar fi dificultatea pe care am aşeza-o pe umerii şcolilor gimnaziale trimiţând şi clasa a IX-a în aceste şcoli. Şi aceasta va fi una din importantele modificări pe care trebuie să le aducem legii”, a spus Andronescu, potrivit Mediafax.

Ministrul este de părere că „preluând clasa a IX-a de acolo (n.r. – liceu) şi trimiţând-o la şcolile generale care sunt majoritatea în mediul rural, iar elevii de acolo au rezultate mai slabe, ar însemna să aruncăm pe tobogan şi învăţământul liceal”.

Ecaterina Andronescu a amintit că numărul copiilor care au terminat clasa a VIII-a a scăzut cu 50.000 faţă de anul precedent, iar majoritatea au avut note mici, în special elevii din mediul rural. „S-a degradat nepermis de mult şcoala generală din mediul rural şi adresez rugămintea ISJ şi tuturor directorilor de şcoli să ne îndreptăm atenţia spre acest lucru ca să vedem de ce s-a întâmplat aşa. Poate comasarea excesivă a şcolilor. S-au închis, anul trecut, la nivel naţional, 2.000 de şcoli, s-a îndepărtat şcoala de domiciliu şi, din păcate, a scăzut foarte mult randamentul elevilor”, a mai spus ministrul.

Precizăm că, potrivit noii Legi a Educaţiei, măsura introducerii clasei a IX-a în învăţământul gimnazial ar intra în vigoare începând cu anul 2013, motivul pentru care a fost introdusă această iniţiativă fiind combaterea abandonului şcolar.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax