Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Ministrul Educației, Monica Anisie vine la Ciugud pentru a vizita singura școală smart din mediul rural, din România

Publicat

scoala ciugud

Faima singurei școli smart din mediul rural din România a ajuns până la București. Surse din cadrul Primăriei Ciugud au declarat pentru Alba24.ro că marți, 10 martie, ministrul Educației, Monica Anisie, va vizita școala smart din localitate.

Pe lângă primarul Gheorghe Damian și alți reprezentanți ai administrației locale din Ciugud, la eveniment sunt așteptate și autorități județene.

În comuna Ciugud funcționează singura școală smart din mediul rural, din România. Un proiect ambițios care a schimbat radical fața învățământului din mediul rural. 

Inițial, administrația locală intenționa doar să renoveze clădirea, însă primarul Gheorghe Damian și-a dat seama că există o problemă: părinții din satele comunei își duceau copiii la școlile din Alba Iulia, la doar câțiva kilometri depărtare. 

CITEȘTE ȘI: VIDEO: Reportaj de la școala SMART din Ciugud. Cum poate ajuta tehnologia high-tech la educația elevilor de la țară

Angajații instituției au obținut o finanțare europeană de aproape 500.000 de euro și instituția a mai luat credit încă o sumă similară.

Cu un milion de euro, clădirea unității de învățământ, construită în anul 1938, a fost reabilitată în întregime și reorganizată pentru ca aici să poată învăța toți elevii din comună, de la clasa pregătitoare, până la clasa a VIII-a. În total, aproape 130 de copii.

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax