Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Ministrul Educației: pot fi puși absenți elevii care nu se prezintă la cursuri, la apariția unui caz COVID în clasă

Publicat

Elevii care lipsesc de la cursuri la apariția unui caz COVID pot fi puși absenți, a precizat ministrul Educației. DSP este instituția care face ancheta epidemiologică.

Potrivit ministrului Sorin Câmpeanu, dacă nu există o decizie oficială de suspendare a activităţii cu prezenţă fizică, elevilor li se pot trece absenţe.

Atâta timp cât şcoala se derulează cu prezenţă fizică, nu există o decizie oficială de suspendare a activităţii cu prezenţă fizică în acea clasă, li se trec absenţe”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi24.

Vezi și Weekend prelungit pentru elevi și copiii de grădiniță. Urmează o nouă minivacanță

Ministrul Educației a precizat că ancheta epidemiologică este făcută de DSP, iar elevii din clasă în care s-a depistat un caz de COVID-19 poartă corespunzător masca de protecţie, nu sunt consideraţi contacţi cu cel depistat pozitiv.

”În Ordinul comun se prevede că, încă de la apariţia primului caz, DSP face anchetă epidemiologică. Dacă respectă regulile şi poartă masca de protecţie, aşa cum trebuie să o poarte în clasă, nu sunt contacţi direcţi, conform metodologiei INSP”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Prin urmare, potrivit ministrului, DSP stabileşte contacţii direcţi și încă de la primul caz se face ancheta epidemiologică.

”Cei care sunt stabiliţi contacţi direcţi, dacă există, intră şi ei în izolare, iar clasa merge mai departe”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Noie SCENARII în școli:

Scenariul 1:

  • Prezență fizică – rata de ocupare la nivel județean a paturilor COVID de cel mult 75%
  • Școală online timp de 10 zile la apariția a 3 cazuri confirmate de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o grupă de învățământ antepreșcolar/preșcolar sau clasă de învățământ primar, gimnazial, liceal, profesional și postliceal.

Scenariul 2:

  • Școală online – rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital COVID-19 de peste 75%;
  • Revenirea la școală cu prezență fizică numai după ce rata de ocupare scade sub 70% la nivel județean.

Suspendarea cursurilor cu prezență fizică pentru o perioadă de 10 zile la nivelul unităților de învățământ preuniversitar/conexe, la apariția a 3 cazuri confirmate de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o grupă de învățământ antepreșcolar/preșcolar sau clasă de învățământ primar, gimnazial, liceal, profesional și postliceal.

Direcțiile de sănătate publică publică pe site-urile proprii rata de ocupare a paturilor în fiecare săptămână (zi de referință, joi) pe baza datelor din platforma ”Alerte MS”.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

sursă: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Petru

    marți, 18.01.2022 at 14:49

    ,,Vorba multă,sărăcia omului””.Acum nu mai pleacă doctorii la muncă în străinătate ,că pleacă elevii la studiu.Ai redus învățământul la zero.Toată ziua în mass media ,pe când și la servici? Pe hârtie dau toate bune ,ieși în teritoriu și vezi cu ce greutăți se confruntă elevii și cadrele didactice .Ce visați noaptea a doua zi e în M.O ,apoi vedem dacă e bine sau nu.Halal…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate