Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Ministrul Energiei anunţă controale la furnizorii de energie care practică oferte înşelătoare. Amenzile sunt uriașe

Publicat

ANRE și Autoritatea Națională pentru Protectia Consumatorilor vor demara o serie de controale la anumiți furnizori care au încheiat contracte cu preț ferm pentru un an de zile și care, acum, notifică consumatorii casnici că vor să schimbe prețul, a anunțat sâmbătă ministrul Energiei Virgil Popescu.

„Acest lucru nu se poate! ANPC să verifice această situație pentru că o poate încadra la ofertă înșelătoare!

Iar ANRE poate amenda furnizorii cu până la 5 % din cifra de afaceri dacă furnizorii nu respectă legea”, a declarat la Realitatea Plus ministrul.

Ministrul Energiei: „Un furnizor nu poate să transfere 100% din riscul său către clientul final”

În același timp Popescu vorbește și de protejare consumatorilor. „Nu vrem să lăsăm consumatorul român fără o protecție în fața scumpirilor care se văd pe facturile de gaze și energie electrică.

Legea consumatorului vulnerabil: va fi accelerată aprobarea în Parlament, astfel încât actul normativ să fie votat în sesiunea parlamentară care începe în septembrie.

Vrem ca legea să se aplice de anul acesta (începând cu octombrie, noiembrie) sau cu 1 ianuarie 2022.

În plus, vrem să venim cu un suport financiar, o compensare a prețului facturilor pentru cei care au un venit ce nu-l depășește pe cel mediu”, a adăugat ministrul.

În ultima perioadă furnizorii de energie electrică și de gaze naturale au notificat consumatorii cu creșteri ale prețurilor, care ajung în unele cazuri să fie duble sau triple.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax