Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Finanțelor: Avem în vedere introducerea unor ajutoare de stat de 1 milion de euro, pentru firme mici cu capital românesc

Publicat

contabilitate solventa firme Ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu, a declarat că ministerul pe care îl conduce are în vedere introducerea unor ajutoare de stat cu valoare mai mică, de aproximativ 1 milion de euro, care să vină în întâmpinarea firmelor mai mici, cu capital românesc.

„Nu putem introduce un instrument fiscal dedicat firmelor cu capital autohton, este împotriva reglementărilor europene. Ce vom face ca să ajutăm firmele românești: avem în vedere scheme de ajutor de stat pe valoare mai mică, de circa 1 milion de euro, la care ne așteptăm să vină mai ales firmele românești, mai mici. Firmele străine vin de regulă la schema pentru ajutoare mari de stat. Vom elabora acest instrument în colaborare cu Ministerul Economiei, pentru a sprijini firmele mai mici, cu capital autohton”, a declarat Ministrul de Finanţe, Anca Dragu, în exclusivitate la Realitatea TV, la emisiunea „Jocuri de Putere”.

Ministrul de Finanțe a mai spus că nu vor fi introduse taxe fiscale noi, argumentând că predictibilitatea este importantă în mediul de afaceri, iar oamenii de afaceri trebuie să ştie ce taxe au de plătit în anul următor.

Întrebată ce modificări se pregătesc pentru mediul de afaceri, Dragu a explicat: „Pregătim simplificare pentru mediul de afaceri şi un pachet pentru reducerea evaziunii fiscale. De asemenea, pentru mediul de afaceri este importantă predictibilitatea fiscală, nu vor fi majorate taxe fiscale importante. Este foarte important pentru un om de afaceri ce taxe are de plătit în anul următor, dar pregătim ceva îmbunătăţiri, vom prelungi facilităţile fiscale pentru profitul reinvestit, vom prelungi aceasta faciliutate pentru cei care vor folosi profitul”.

Totodată, ministrul a mai precizat că în Codul Fiscal s-au operat doar retuşuri, fiid clarificate noţiuni.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax