Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Finanțelor: „Lista rușinii” dispare din ianuarie. Ce se întâmplă cu popririle pe conturi

Publicat

finante lista

„Lista rușinii” cu datornicii la ANAF va fi în curând istorie, a anunțat ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici. Asta după ce președintele Iohannis a promulgat o Ordonanță din 2018 care prevedea acest aspect. În prima parte a lui 2019 vor dispărea și popririle pe conturi.

Eugen Teodorovici a spus, sâmbătă dimineața, într-o emisiune TV că lista rușinii, respectiv publicarea datoriilor persoanelor fizice pe site-ul Fiscului dispare din ianuarie.

„Dispare (n.red. – lista rușinii). Aveți o ordonanță, 25, dacă nu mă înșel, Legea de promulgare a fost semnată de președinte zilele trecute și aveți acolo temeiul legal pentru ceea ce am spus anul trecut, că lista rușinii pentru persoanele fizice dispare, din această lună, ianuarie 2019, cum am promis”, a afirmat Eugen Teodorovici.

Alte noutăți despre ANAF

În ceea ce privește popririle pe conturi, o primă soluție va fi disponibilă în această prima parte a acestui an.

„Am avut o discuție cu cei de la Transfond, care vor prelua această funcție de la ANAF, la finele anului trecut, pentru a prelua acele popriri nejustificate, întârzieri și neplăceri create sau aduse unui contribuabil, din lipsa unui sistem la nivelul ANAF-ului care să evite astfel de situații”, a mai spus Teodorovici.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax