Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Finanțelor Publice: Din iunie, persoanele fizice vor putea plăti taxele și impozitele online, cu cardul bancar

Publicat

ghiseul roPersoanele fizice vor putea achita taxele și impozitele cu ajutorul cardului bancar începând din luna iunie a acestui an, a transmis marți, ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu, în plenul Camerei Deputaților. Una dintre variantele propuse este înrolarea Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) în platforma ghișeul.ro.

Potrivit ministrului Finanțelor, Anca Dragu, din iunie, fiecare român persoană fizică își va putea plăti taxele cu cardul. „În acest moment, evaluăm mai multe soluții, printre care se află și înrolarea ANAF în platforma ghișeul.ro. De asemenea, analizăm gradul de compatibilitate tehnică și costurile aferente”, a explicat Anca Dragu, invitată la Ora Guvernului.

În prezent, prin platforma ghiseul.ro se pot plăti impozite şi taxe stabilite de câteva instituţii publice înrolate în sistem precum și amenzi contravenţionale cu deducerile aferente plăţii în 48 de ore.

Până în data de 30 martie, în platformă erau înregistrate șapte instituții publice din județul Alba, respectiv Impozite și Taxe locale din Aiud, Alba Iulia, Berghin, Blaj, Ciugud, Cugir și Săsciori. De asemenea, până la data menționată, peste 600 de utilizatori au fost înregistrați în platformă, în municipiile Aiud, Alba Iulia și Blaj.

Citește și Persoanele fizice nu mai trebuie să meargă până la ANAF pentru a plăti impozitele online. Datele se pot obține direct pe internet

Șeful ANAF, Dragoş Doroş, a transmis că un alt obiectiv îl reprezintă dezvoltarea spaţiului virtual privat. „Unul din obiectivele principale este să tăiem cât mai multe hârtii, să interacţionăm în spaţiul virtual, avem în vedere să eficientizăm interacţiunea. Un pas mare în vederea îmbunătăţirii colectării. Cât mai curând sperăm să implementăm şi plata cu cardul. Vom face în aşa fel încât să se întâmple anul ăsta. Un alt lucru important e programul cu Banca Mondială, care, într-un interval de timp sperăm noi cât mai mic, dar care nu poate fi mai mic de 2 ani de zile, să putem să avem un ANAF nou în ce priveşte proceduri, baze de date”, a explicat Dragoș Doroș.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax