Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Fondurilor Europene: IMM-urile vor primi peste 3 miliarde de euro, în perioada 2014-2020

Publicat

În perioada 2014-2020, peste 3 miliarde de euro vor fi alocate pentru sprijinirea activităţilor IMM-urilor, conform propunerii de Acord de Parteneriat transmise Comisiei Europene la sfârşitul lunii martie, a anunţat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Oficialul român a participat, vineri, la Reuniunea ministerială informală a miniştrilor responsabili pe tema politicii de coeziune, organizată la Atena. Principalele teme ale întrunirii au fost pregătirile pentru utilizarea fondurilor europene alocate statelor membre pentru perioada 2014-2020, cu accente pe dezvoltarea urbană, dar și pe susţinerea activităţii IMM-urilor.

Programe operaţionale prin care se va acorda finanțarea

Proiectele IMM-urilor vor fi finanţate prin Programului Operaţional Regional, Programul Operaţional Competitivitate, Programul Naţional pentru Dezvoltare Rurală, dar şi prin Programul Operaţional pentru Pescuit.

„Am prevăzut mai multe tipuri de activităţi care vor susţine indirect activitatea firmelor din această categorie. Acordăm o atenţie deosebită sprijinii activităţii IMM-urilor în condiţiile în care analizele arată că în România sunt doar 20 de IMM-uri la o mie de locuitori, număr de trei ori mai mic decât media înregistrată la nivelul UE”, a declarat, la Atena, Eugen Teodorovici.

Reuniunea ministerială informală a fost organizată pentru a facilitarea întâlnirii miniştrilor responsabili cu politica de coeziune din statele membre, Printre cele mai importante discuții purtate, s-au numărat cele referitoare la domeniile care vizează potenţialul de creştere, crearea de noi locuri de muncă, acţiunile de promovare economică, socială şi teritorială, în conformitate cu Strategia Europa 2020, se arată într-un comunicat al Ministerului Fondurilor Europene.

Sursa: adevarul.ro

Foto: istoriiregasite.wordpress.com

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax