Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Concediul de creștere a copilului va fi recunoscut ca vechime în muncă: Ministrul Familiei, anunț pentru mamele cu mai mulți copii

Publicat

Gabriela Firea, ministrul Ministerului Familiei a precizat că susţinerea unui impozit redus pentru mamele cu mai mult de trei copii şi recunoaşterea perioadei de creştere a copilului drept stagiu de cotizare sunt priorităţi ale ministerului pe care îl conduce. 

„Susţinerea unui impozit redus pentru mamele cu mai mult de trei copii, sprijinirea femeilor peste 40 de ani pentru a găsi mai uşor locuri de muncă, recunoaşterea perioadei de creştere a copilului drept stagiu de cotizare, precum şi creşterea numărului de posturi destinate femeilor în structurile de conducere ale instituţiilor şi companiilor publice sunt doar câteva dintre priorităţile Ministerului Familiei în prezent”, scrie pe Facebook Gabriela Firea.

Citește și Angajații își pot verifica online vechimea în muncă și dacă au taxele plătite de angajator. Legea datelor din REVISAL, promulgată

Ea precizează că a prezentat aceste proiecte, precum şi cele aflate deja în derulare în cadrul evenimentului organizat împreună cu Confederatia Natională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF).

Ea arată că reprezentanţii Ministerului Familiei discută cu Ministerul de Finanţe modificări legislative privind stabilirea de cote de gen în rândul angajaţilor, după modelul implementat deja în alte state europene, prin modificarea OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, introducerea de beneficii fiscal pentru mame, inclusive prin reducerea valorii taxelor sau impozitelor plătite de mamele cu mai mult de trei copii şi recunoaşterea perioadei de creştere a copilului drept stagiu de cotizare, potrivit mediafax.ro.

„O altă prioritate a Ministerului Familiei o reprezintă prevenirea şi combaterea violenţei domestice. În primele trei luni ale acestui an, 12 femei, victime ale violenţei domestice, au decedat. În anul 2021, au fost raportate 51.222 de victime ale violenţei domestice şi 69 de decese”, menţionează Firea.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax