Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Justiției, despre problemele din penitenciare: Nu am de gând să propun niciun fel de măsură de grațiere sau de amnistie

Publicat

inchisMinistrul Justiției Ralica Prună a declarat joi seara, că nu va propune nicio măsură de grațiere sau de amnistie, arătând că amnistia nu ar rezolva problemele din penitenciare.

„Nu am de gând sa propun niciun fel de măsura de grațiere sau de amnistie”, a subliniat Raluca Prună, la Digi24, adăugând că nu amnistia este soluția ci trebuie lucrat la cauze.

Ministrul a arătat că principalele probleme ale penitenciarelor românești sunt lipsa de locuri și condițiile.

„Avem o problemă în penitenciare. Presupunând prin absurd ca măine, toată lumea ar ieși din penitenciare, condițiile rămân aceleași”, a declarat Raluca Prună.

Ministrul le-a atras atenția celor care și-au pus speranța într-o astfel de măsura că persoanele condamnate pentru fate de corupție au fost excluse de legile de grațiere colectivă date în 1997 și în 2002.

„Se spune că avem cele mai mari pedepse din UE. Este fals. Se spune că avem cea mai mare populație carcerală din UE. Este fals”, a declarat ministrul, arătând că România se află puțin peste media europeană când vine vorba de numărul condamnaților – 144 de condamnați /100 mii de locuitori în România, în condițiile în care media europeană este de 134 condamnați – fiind plasată sub țările din regiune.

Raluca Prună a adăugat că deficitul de locuri în penitenciar cu care se confruntă țara noastră este provocat de faptul că „în 26 de ani nu s-a făcut foarte mare lucru în afară de strategii”.

Ministrul Justiției a respins totodată criticile potrivit cărora pedepsele în România sunt dure, aratând că nu avem pedepse foarte mari, iar noul un cod penal care a scăzut pedepsele la cele mai multe infracțiuni.

„Rezultatul noilor cod penal și cod de procedură penală este scăderea populației carcerale”, a adăugat Raluca Prună.

În ceea ce privește episodul revoltelor din penitenciar, ministrul a criticat influența unor posturi de televiziune care au inflamat spiritele.

sursa: hotnews.ro, digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax