Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Mediului cere pedepse mai aspre pentru tăierile ilegale de lemn: ”Să-i vedem cu cătuşe pe mâini şi să plătească”

Publicat

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a anunțat că poartă discuții cu reprezentanții Parchetului General și Ministerului Justiției, pentru înăsprirea legilor privind transporturile sau tăierile ilegale de lemn. Potrivit acestuia, Gărzile Forestiere au continuat controalele şi în perioada de pandemie.

”Suntem în discuţii cu cei de la Parchetul General, cu cei de la Ministerul Justiţiei, astfel încât să înăsprim legile din România şi toţi cei care greşesc să plătească cu vârf şi îndesat pentru fiecare crimă pe care o fac cu pădurile României.

Am depus în luna februarie şi este pe circuitul legislativ o iniţiativă legislativă prin care orice transport ilegal sau tăiere ilegală nu mai este considerată contravenţie în România, vreau să fie infracţiune şi toţi care taie sau transportă ilegal să-i vedem cu toţii cu cătuşe pe mâini şi să plătească”, susține Costel Alexe.

Ministrul a precizat că a emis un ordin prin care se retrage certificatul de atestare al unei firme exploatatoare dacă au fost constatate tăieri ilegale în parchete neautorizate realizate de respectiva firmă sau angajații acesteia.

Acesta a precizat că săptămâna viitoare va fi dat în teste SUMAL şi că programul va fi operaţionalizat până la finalul lunii iunie.

surse: Facebook (Costel Alexe), adevărul.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Paduraru

    duminică, 26.04.2020 at 08:03

    Controlati camioanele in Sebes si tot ar fi ceva !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax