Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Ministrul Muncii anunț despre majorarea pensiilor: ”Nu există spațiu de negociere”. ”Noi trebuie să luptăm împotriva sărăciei”

Publicat

Trebuie să facem un pachet de măsuri denumit generic „Sprijin pentru România”, o parte dintre ele au fost discutate marţi în Coaliţie, şi mâine sper să le avem pe toate, pentru a le adopta în termenul cel mai scurt prin ordonanţe de urgenţă succesive, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi.

Majorarea pensiilor: sunt nişte condiţionalităţi cuprinse în PNRR, asumate de Guvernul României

” La acest moment, toate pensiile din România, introducându-se aici şi indemnizaţiile stabilite şi plătite în baza unor legi speciale, introducând aici pensiile din apărare şi ordine publică, introducând aici şi pensiile din sistemul public de pensii bazate pe contribuţii, la această dată suntem la 9,3% 9,4%.

Nu există spaţiu de negociere aici în această chestiune, cifrele sunt cifre. Există spaţiu de negociere şi eu mă bucur foarte mult că am stabilit un lucru comun cu Comisia Europeană şi cu comisarul pentru muncă, că noi trebuie să luptăm împotriva sărăciei şi asta vom face şi începem cu categoriile cele mai vulnerabile”, a afirmat Budăi potrivit agerpres.ro.

Acesta a subliniat că anvelopa pensiilor în UE este, în medie, între 12,5% şi 13% din PIB, dar noi suntem la 9,4%, pentru că „aşa a vrut cineva să ne ţină până în 2070”.

„Parcă a fost o reformă făcută cu ură faţă de cetăţenii români şi am proprietatea cuvintelor”, a punctat Marius Budăi, adăugând însă că există flexibilitate din parte Uniunii Europene.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax