Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ministrul Muncii anunţă angajări masive la casele de pensii, pe perioadă determinată, pentru digitalizarea dosarelor

Publicat

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, a precizat că se intenţionează angajarea de personal suplimentar la nivel naţional, la casele teritoriale de pensii, pe perioadă determinată. Angajările la casele de pensii se fac pentru digitalizarea celor circa cinci milioane de dosare de pensii.

„Efortul național de evaluare a dosarelor de pensii are susținere în structurile locale, însă una dintre intervențiile esențiale în perioada imediat următoare va fi procesul de recrutare pentru personal suplimentar, angajat pe o perioadă determinată pentru operațiunile de evaluare.

La nivel național, am ajuns deja la 310.000 dosare evaluate, în condițiile în care am început acest proces cu resursele modeste existente la nivelul caselor teritoriale din toată țara.

Ne-am propus ca, în a doua parte a anului viitor, să finalizăm digitalizarea tuturor celor 5 milioane de dosare din România, iar, pentru a atinge acest obiectiv, resursa umană actuală – 1.300 de angajați la nivel național – nu este suficientă. Spre comparație, ultimul proces similar realizat în România a presupus verificarea a 1 milion de dosare în aproximativ 5 ani, în perioada 2005 – 2010.

Prin PNRR, vom avea finanțare de 100 de milioane euro pentru a susține atât procesul de digitalizare a dosarelor de pensii aflate în plată, cât și dotarea cu echipamente și servicii electronice a Casei Naționale de Pensii Publice și a structurilor teritoriale, ceea ce va facilita atât relația cu beneficiarii, cât și accesul acestora, online, la toate informațiile din propriul dosar de pensie”, a explicat vineri Raluca Turcan, pe pagina de Facebook.

Raluca Turcan a precizat, într-o conferinţă de presă, că ministerul pe care îl conduce doreşte să digitalizeze cinci milioane de dosare de pensii în circa un an şi jumătate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax