Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Muncii face noi promisiuni: Salariile medicilor vor ajunge până la 3.600 de euro, în 2018

Publicat

big_lia_olguta_vasilescu Salariile medicilor vor ajunge până la 3.600 de euro pentru un medic de la secția ATI, în anul 2018, potrivit proiectului legii salarizării unitare, a declarat duminică seara ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, potrivit News.ro. Ministrul a precizat că pentru legea salarizării lucrează cu specialiști care sunt în domeniu de dinainte de 1989.

”Lucrăm cu specialiști care încă înainte de 1989 au lucrat la legea salarizării unitare. Mulți spun că legea de pe vremea lui Ceaușescu era de fapt cea mai bună, pentru că știai de unde pleci și unde trebuie să ajungi la capătul carierei. Încercăm să aplicăm principiile bune din toate celelalte legi ale salarizarii și să o aplicăm”, a afirmat ministrul Muncii.

Olguța Vasilescu a explicat că, potrivit viziunii de realizare a sistemului de salarizare gradual, până în anul 2020, în vârful piramidei se va afla președintele României: „La ora actuală sunt câteva mii de bugetari care au salarii mai mari decât președintele României, ceea ce nu este în regulă”, a spus ea.

Ministrul Muncii a adăugat că președintele va avea un salariu de 18.000 de lei, fiind urmat de președinții Parlamentului, premierul, președintele ICCJ, președintele CCR, apoi de medici și judecători.

Olguța Vasilescu a susținut că pentru medici este o excepție, astfel că salariile acestora vor crește foarte mult chiar din anul 2018, ajungând la un nivel de 70% din nivelul salariilor medicilor în UE, astfel încât aceștia să nu mai plece din țară.

Începând din 2018, spune ea, salariile medicilor vor ajunge până la 3.600 de euro, acest nivel fiind pentru un medic de urgență, un medic de la ATI.

Ministrul Muncii a mai explicat că, în tot sistemul bugetar, funcțiile de conducere vor fi peste funcțiile de execuție ca nivel al salarizării. Astfel, medicii și judecătorii vor fi urmați, ca nivel al salariului, de persoanele cu funcții de conducere, persoanele cu foarte multă vechime, rectori, chestori din poliție și generali din armată.

sursa: hotnews.ro, realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax