Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Muncii: Majorarea completă a salariilor pentru angajaţii din Sănătate din 2018.

Publicat

Proiectul legii salarizarii unitare va fi trimis la Parlament, după finalizarea discuţiilor cu sindicatele, a precizat ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu. Potrivit acesteia, majorările de salarii pentru bugetari se vor face etapizat, până în 2021. Angajaţii din Sănătate vor primi însă creşterile totale din 2018.

Citește  și SALARIILE din SĂNĂTATE, din martie 2018. Unele venituri vor depăşi 4000 de euro, altele vor scădea

„Am fost atenţi să nu ieşim din anvelopa salarială (fondul total de salarii – n.red.) de 32 miliarde de lei pe cei patru ani, împreună cu Ministerul Finanţelor am făcut calcul şi ieşeam la 31 miliarde de lei. Vom face un nou calcul după discuţiile cu sindicatele”, a mai spus Vasilescu miercuri, la începutul şedinţei de guvern.

„Legea schimbă foarte multe principii, nu mai e pe clase de salarizare, ci pe funcţii”, a adăugat Lia Olguţa Vasilescu, care a mai spus că va exista un fond de premiere de 5% din anvelopa salarială la dispoziţia fiecărui ordonator de credite, dar aceste premieri pot fi date doar în acord cu sindicatele.

De asemenea, ministrul Muncii a mai anunţat că, în fondurile alocate sporurilor (în cuantum de 30% din anvelopa salarială) trebuie să intre obligatoriu voucherul de vacanţă.

Lia Olguţa Vasilescu a mai spus că în proiectul legii salarizarii unice există un capitol separat pentru indemnizaţiile demnitarilor, primarilor şi viceprimarilor. Salariile acestora se vor calcula în functie de salariul mediu pe economie: „la toţi ceilalţi bugetari se pleacă de la salariul de bază, la care se adaugă sporuri, dar demnitarii şi primarii nu au dreptul la sporuri, de aceea calculul la ei se va face în funcţie de salariul mediu pe economie”.

Olguta Vasilescu a mai spus că dupa 2021, anul în care se va încheia implementarea legii salarizării unice, salariile bugetarilor vor fi actualizate anual cu rata inflaţiei.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax