Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Ministrul Muncii, precizări despre majorarea pensiilor și a salariului minim de la 1 ianuarie 2023. Pragul minim anunțat de Budăi

Publicat

Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi, a declarat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că formaţiunea politică din care face parte lucrează la un program de măsuri sociale pentru iarna următoare, el menţionând şi necesitatea majorării de la 1 ianuarie a pensiilor cu cel puţin 10% şi a salariului minim brut.

Ministrul Budăi a arat că programul la care lucrează Partidul Social Democrat vizează un pachet de măsuri sociale prin care să fie acordat sprijinul necesar cetăţenilor pentru iarna 2022-2023,

„Va fi un program de măsuri sociale. Am solicitat, în urma calculelor şi analizelor făcute, o majorare a pensiilor cu cel puţin 10% de la 1 ianuarie. În urma discuţiilor pe care le-am avut săptămâna trecută cu preşedintele PSD, dar şi cu premierul, începând de astăzi la nivelul Ministerului Muncii am declanşat în cadrul Comisiei de Dialog Social o discuţie transparentă cu partenerii sociali, angajatori, patronate şi sindicate, astfel încât de la 1 ianuarie să avem şi o creştere a salariului minim brut garantat în plată ţinând cont şi de directiva nouă aprobată în cadrul Consiliului European pe 6 iunie 2022, dar şi săptămâna trecută în Parlamentul European”, a declarat ministrul Budăi.

Incatorii de referință pentru creșterea salariului minim

În opinia sa, salariul minim trebuie să fie în concordanţă cu două elemente, respectiv, să fie 60% din salariul median brut şi 50% din salariul mediu brut.

„Discuţiile preliminare din cadrul Comisiei de Dialog Social vor fi translatate în cadrul Comitetului Naţional Tripartit, acolo unde toţi miniştrii vom discuta cu mediul de afaceri, dar şi cu sindicatele, pentru o creştere a salariului minim care să se întâmple de la 1 ianuarie.

Noi ne dorim să intervenim până la 1 ianuarie, pentru că nu ne dorim să bulversăm activitatea economică pe un buget deja creat până la sfârşitul anului”, a precizat ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale.

Alături de ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Gabriel Firea, ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi se află la Iaşi pentru a lua parte, în cursul zilei de luni, la dezbaterea intitulată „Pactul pentru tineret”, care vizează prevenirea abandonului şcolar. AGERPRES

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. facsimil

    luni, 19.09.2022 at 15:16

    budăi,un mincinos profesionist.

  2. pilu

    luni, 19.09.2022 at 18:26

    Omule, dacă inflaţia este mai mare de 10%, nu aţi majorat pensia cu nimic. Ori nu pricepi, ori vrei să ne păcăleşti. Ambele, păguboase pentru român.

  3. gelu stoian

    marți, 20.09.2022 at 11:25

    ASA este @ FACSIMIL ! Ca TOTI Ministrii PSD din Guvernul de Coalitie USL DOI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  4. gelu stoian

    marți, 20.09.2022 at 11:28

    Nene Budai : CHIAR cu O Majorare cu 10 % a Pensiilor, la O Inflatie de PESTE 16 %, cum CREZI ca se VOR descurca PENSIONARII ( In Afara de cei cu PENSII NESIMTITE, cica ” De SERVICIU ” ! ) ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

  5. gelu stoian

    marți, 20.09.2022 at 11:31

    Comentariu Neterminat : se Vor descurca Pensionarii ( In afara de ” Speciali „= cei cu PENSII ” De SERVICIU ! ).

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax