Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Muncii: Primele creșteri salariale din Educaţie intră în vigoare la 1 august. Restul, în decembrie 2017

Publicat

p

profesoriProfesorii vor vedea primele creșteri salariale de la 1 august, urmând ca a doua tranșă de creșteri să vină din luna decembrie 2017, aceste creșteri făcând parte din corecțiile salariale, a declarat, luni, ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru.

Primele corecții salariale din Educație (50%) vor intra în vigoare în august, a declarat luni ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, în cadrul unei conferință de presă de la Palatul Victoria. Acesta a transmis că miercuri, ordonanța privind salarizarile va fi prezentată în ședinta de Guvern.

„Principala nemulțumire a colegilor din Educație nu e legată de fondul problemei. Ce am zis că facem, acest lucru am făcut, problema lor e legată de termen, așa cum e la Sănătate. Am explicat motivele pentru care nu se poate acest lucru. Nu discutăm de creșteri procentuale. În sectorul de Educație este vorba de eliminarea unei legi speciale și înlocuirea acesteia cu un sistem care să facă un pas înainte spre legea salarizării unitare. Cred că acest lucru, împreună cu punerea accentului pe debutanți, pe cei cu cele mai mici salarii, reprezintă punctul cheie”, a declarat ministrul.

Referitor la sumele acordate de la buget, Pîslaru a explicat că pentru 2016 sunt 800-900 milioane de lei pentru ultimele patru luni ale acestui an. Anul viitor, bugetul nu va putea suporta mai mult de 2,5 – 2,6 miliarde de lei cu bonusurile de la Sănătate.

„De la 1 august intra în vigoare toate corecțiile disfuncționalitățitor în ceea ce privește încadrarea de vechime și salarii. La Educație, am definit grila integral în mod similar cu cea de la Sănătate, iar 50% din aceste creșteri intră de la 1 august 2016, și restul intră în decembrie 2017. Creșterile se referă la corecțiile salariale pentru ce aflați la baza de jos a piramidei. De la 1 ianuarie 2018 e luat în calcul și bonusul de performanță”, a mai spus ministrul Muncii.

Simion Hănescu, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), a explicat că aceste creșteri vor însemna, în medie, 5% în plus la salariile actuale.

Există mai degrabă o majoritate a celor care sunt de acord cu adoptarea ordonanței de urgență privind salarizarea, care are ca scop eliminarea unor disfuncționalități apărute în sectorul public, decât invers, a spus luni, ministrul Muncii Dragoș Pîslaru.

„Prin includerea Educației ca familie ocupațională de la 1 august 2016 discutăm de jumătate din numărul total de persoane salarizate în sectorul public care vor beneficia într-un fel sau altul de corecțiile disfunctionalităților existente în sistem”, a precizat ministrul Muncii, după ce a anunțat că de la 1 august intra în vigoare atât corecțiile salariale pentru Sănătate, cât și 50% din corecțiile salariale pentru educație.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax