Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, cere verificarea modului de acordare a ajutoarelor sociale de către primării

Publicat

hava

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, solicită inspectorilor să controleze anchetele sociale ale primăriilor și modul de acordare a ajutoarelor sociale.

Această verificare nu s-ar mai fi făcut în ultimii doi ani de zile, potrivit unei postări publicate sâmbătă pe pagina sa de Facebook.

Vezi și SPORURI FIXE pentru bugetari: Ministrul Muncii anunță modificări la legea salarizării, care-i vizează pe angajații de la stat

„Am cerut colegilor din Agenţie, celor din Inspecţia Socială, reluarea verificărilor anchetelor sociale ale primăriilor.

Sunt doi ani de zile de când astfel de controale nu au mai avut loc. Am un deosebit respect pentru munca funcţionarilor din asistenţă socială a primăriilor, ştiu că uneori lipsa personalului le îngreunează situaţia, însă cred că Inspecţia Socială trebuie să se asigure că datele sunt cele corecte.

De altfel, la nivel de guvernare, i-am asigurat pe români că cei care pur şi simplu nu vor să muncească nu o să mai fie duşi în spate de oamenii harnici”, a spus Raluca Turcan, după întâlnirea cu şefii instituţiilor sibiene din subordinea Ministerului Muncii.

Sursă: Agerpres.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Gelu

    duminică, 17.01.2021 at 12:17

    Foarte buna initiativa doar sa se faca achete sociale reale si adevarate pt ca multi bwneficiari primesc ajutor social si ei sint plecati la cersit sau alte activitati prin Europa

  2. pilu

    duminică, 17.01.2021 at 13:49

    Cine sa verifice ? Tot aia care le-au dat ? Inspectorii ce-au facut pana acum ? Au verifcat ceva, s-au de acum incolo vor verifica ?

  3. Gogu

    luni, 18.01.2021 at 00:59

    De asemenea sa se ia în considerație și faptul ca nu se poate ca o persoana care nu a muncit sa primească ajutor 800 lunar iar unii cu peste 25 de ani de munca cu dări plătite la zi sa se trezească cu calcul de pensie aproape la fel. Caz concret, la 27,9 ani s-a calculat cu 71 lei mai mult decât tăietorii de frunze la câini o viata întreaga. Oare de ce nu se pornește calculul celor 871 de lei de la cei 800 care ii primește unul care sparge semințe la coltul străzii toată ziua. Atunci, baza sa fie 800 pentru toți cetățenii. De ce puturosul are un drept și prostul care a muncit toată viata nu are același drept, plus beneficiul pensiei pentru care a cotizat!?!…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax