Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Muncii: Salariile în Educaţie cresc cu 25%, însă veniturile nete vor fi mai mari doar cu 4%

Publicat

Lia Olguta Vasilescu Salariile în Educație vor crește cu 25% de la 1 ianuarie 2018, însă această creștere va fi doar a salariului brut, a spus ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu. Veniturile nete se vor majora doar cu 4% mai mult.

Potrivit ministrului, sindicatele și-au dat acordul pentru trecerea contribuțiilor pentru CAS și CASS de la angajator la angajat.

„În ceea ce privește această salarizare, de la 1 ianuarie vor crește toate salariile pe brut cu 25%. În ceea ce privește educația și sănătatea, din martie vor mai avea creșteri, la educație încă 20%, iar sănătatea urcă direct în grilă până în 2022. Ei vor avea salariile din start foarte mari, la care ceilalți bugetari se vor opri în 2022”, a declarat ministrul Muncii, citat de Antena3.

Întrebată care va fi creșterea salariului net, Olguța Vasilescu a afirmat că este vorba despre o creștere cu doar 4%: „Vorbim despre brut. Pe net, vor avea o creștere de 4% de la 1 ianuarie, iar de la 1 martie vor avea o creștere, cumulată cu prima, de la 1 ianuarie, de aproximativ 30% pe net”.

Ministrul Muncii a confirmat și că această creștere a salariilor va fi acoperită prin trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat:

„Le-am explicat celor din sindicate, pentru că spuneau că în programul de guvernare scria altceva, și le-am demonstrat că ne-am ținut de tot ceea ce ținea de programul de guvernare. În sensul că acolo se făcea o precizare că este o creștere salarială la 1 iulie de 25% și încă una de 30% de la 1 ianuarie 2018, dar în programul de guvernare, acolo ne opream cu creșterile pentru sistemul de educație”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax