Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Ministrul Cuc a renunțat la rezilierea contractului de pe Lotul 2 al Autostrăzii Sebeș-Turda. Vizită nouă pe șantier

Publicat

c

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a revenit joi pe lotul 2 al Autostrăzii Sebeş-Turda, după ce în urmă cu o săptămână le-a dat un ultimatum grecilor de la Aktor. Se pare că de data asta, cu gânduri mai pașnice față de antreprenor, anunând că nu mai dorește rezilierea contractului cu aceștia. 

Între timp, numele ministrului a apărut pe lista celor care ar putea fi remaniați de Viorica Dăncilă.

De această dată, în timpul vizitei de joi, ministrul a fost însoțit pe teren de prefectul de Alba, Dănuț Hălălai, de șeful CNAIR Narcis Neaga și deputatul de Alba, Ioan Dîrzu. De asemenea, la discuții a fost prezent și CEO Aktor la nivel mondial, Alexandros Exarchou.

”Managerul companiei din Grecia și-a asumat că va aloca toate resursele necesare ca până la sfârșitul anului, indiferent de eforturile pe care va trebui să le facă, va face acest lucru. Aici sunt contractele cu subcotractorii care vor începe să lucreze de săptămâna viitoare” a spus Răzvan Cuc.

Ministrul a adăugat că reprezentanții Aktor și-au asumat ca până la sfârșitul anului să finalizeze lucrarea și că se vor mobiliza de săptămâna viitoare.

„Cred că blazonul și palmaresul acestei firme (n. r. Aktor) îi obligă să finalizeze tronsonul până la finalul acestui an” a mai spus acesta.

Deputatul PSD Ioan Dîrzu a spus că speră ca termenul agreat de companie să fie unul real.

La rândul său, reprezentantul Aktor, Alexandros Exarchou, a spus că problema companiei nu este capacitatea tehnică. ”Suntem printre cei mai mari din România. Pentru Aktor, România este o piață importantă” a adăugat acesta.

Schimbare de discurs

În urmă cu exact o săptămână, ministrul le-a cerut acestora să schimbe ritmul lucrărilor și le-a dat ca termen sfârşitul acestei luni. Totul sub amenințarea ruperii contractului de lucrări pentru această porțiune a autostrăzii. 

v

De asemenea, Cuc a cerut antreprenorului să angajeze subcontractanţi români pentru a reuși să îmbunătățească situația din teren.

Nemulțumirea ministrului era dată de întârzierile foarte mari la lucrările din această zonă. Pe lotul 2, stadiul lucrărilor abia a fost atins pragul de 50%.

Vezi și: FOTO-VIDEO: Ministrul Cuc ameninţă constructorul lotului 2 al Autostrăzii Sebeş-Turda cu rezilierea contractului

Stadiul lucrărilor pe lotul 2 – sursa CNAIR:

Lotul 2  (km 17+000 – km 41+250, de la Sântimbru la Aiud-Rădeşti) – stadiu fizic lucrări 50,35% final luna mai (49,5% aprilie, 49,05% martie, 49,01% februarie)

Vezi şi Lucrări începute și lăsate în așteptare, pe lotul 2 al autostrăzii Sebeș-Turda. Promisiunile lui Cuc neacoperite în fapte

Lungime: 24,25 km

Constructor: Contract lucrări (tip Fidic Galben), antreprenor Asocierea Aktor Technical Societe Anonyme (AKTOR SA) – S.C. EuroConstruct Trading 98 S.R.L. (în insolvență) 

Preț: 549.332.493,62 lei fără TVA, din care 466.932.619,58 – lei Fonduri Coeziune 85% şi 82.399.874,04 lei Guvernul României 15%.

Data începere lucrări din contract 2.12 2014, perioada execuţie iniţială: 4 luni pentru realizarea Proiectului Tehnic, pana la data de 2.04.2015, 18 luni pentru execuţie, până la 2.10.2016. Perioada de garanţie: 48 luni. (termen depășit din octombrie 2016).

Termen de finalizare actualizat: decembrie 2019

Contract supervizare inginer Asocierea SC KAPPA – Arhchitects & Engineers SRL – SALFO & Associates SA (5.719.331,21 lei fără TVA).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax