Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Ministrul Cuc a renunțat la rezilierea contractului de pe Lotul 2 al Autostrăzii Sebeș-Turda. Vizită nouă pe șantier

Publicat


c

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a revenit joi pe lotul 2 al Autostrăzii Sebeş-Turda, după ce în urmă cu o săptămână le-a dat un ultimatum grecilor de la Aktor. Se pare că de data asta, cu gânduri mai pașnice față de antreprenor, anunând că nu mai dorește rezilierea contractului cu aceștia. 

Între timp, numele ministrului a apărut pe lista celor care ar putea fi remaniați de Viorica Dăncilă.

De această dată, în timpul vizitei de joi, ministrul a fost însoțit pe teren de prefectul de Alba, Dănuț Hălălai, de șeful CNAIR Narcis Neaga și deputatul de Alba, Ioan Dîrzu. De asemenea, la discuții a fost prezent și CEO Aktor la nivel mondial, Alexandros Exarchou.

”Managerul companiei din Grecia și-a asumat că va aloca toate resursele necesare ca până la sfârșitul anului, indiferent de eforturile pe care va trebui să le facă, va face acest lucru. Aici sunt contractele cu subcotractorii care vor începe să lucreze de săptămâna viitoare” a spus Răzvan Cuc.

Ministrul a adăugat că reprezentanții Aktor și-au asumat ca până la sfârșitul anului să finalizeze lucrarea și că se vor mobiliza de săptămâna viitoare.

„Cred că blazonul și palmaresul acestei firme (n. r. Aktor) îi obligă să finalizeze tronsonul până la finalul acestui an” a mai spus acesta.

Deputatul PSD Ioan Dîrzu a spus că speră ca termenul agreat de companie să fie unul real.

La rândul său, reprezentantul Aktor, Alexandros Exarchou, a spus că problema companiei nu este capacitatea tehnică. ”Suntem printre cei mai mari din România. Pentru Aktor, România este o piață importantă” a adăugat acesta.

Schimbare de discurs

În urmă cu exact o săptămână, ministrul le-a cerut acestora să schimbe ritmul lucrărilor și le-a dat ca termen sfârşitul acestei luni. Totul sub amenințarea ruperii contractului de lucrări pentru această porțiune a autostrăzii. 

v

De asemenea, Cuc a cerut antreprenorului să angajeze subcontractanţi români pentru a reuși să îmbunătățească situația din teren.

Nemulțumirea ministrului era dată de întârzierile foarte mari la lucrările din această zonă. Pe lotul 2, stadiul lucrărilor abia a fost atins pragul de 50%.

Vezi și: FOTO-VIDEO: Ministrul Cuc ameninţă constructorul lotului 2 al Autostrăzii Sebeş-Turda cu rezilierea contractului

Stadiul lucrărilor pe lotul 2 – sursa CNAIR:

Lotul 2  (km 17+000 – km 41+250, de la Sântimbru la Aiud-Rădeşti) – stadiu fizic lucrări 50,35% final luna mai (49,5% aprilie, 49,05% martie, 49,01% februarie)

Vezi şi Lucrări începute și lăsate în așteptare, pe lotul 2 al autostrăzii Sebeș-Turda. Promisiunile lui Cuc neacoperite în fapte

Lungime: 24,25 km

Constructor: Contract lucrări (tip Fidic Galben), antreprenor Asocierea Aktor Technical Societe Anonyme (AKTOR SA) – S.C. EuroConstruct Trading 98 S.R.L. (în insolvență) 

Preț: 549.332.493,62 lei fără TVA, din care 466.932.619,58 – lei Fonduri Coeziune 85% şi 82.399.874,04 lei Guvernul României 15%.

Data începere lucrări din contract 2.12 2014, perioada execuţie iniţială: 4 luni pentru realizarea Proiectului Tehnic, pana la data de 2.04.2015, 18 luni pentru execuţie, până la 2.10.2016. Perioada de garanţie: 48 luni. (termen depășit din octombrie 2016).

Termen de finalizare actualizat: decembrie 2019

Contract supervizare inginer Asocierea SC KAPPA – Arhchitects & Engineers SRL – SALFO & Associates SA (5.719.331,21 lei fără TVA).


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Topul vorbitorilor de limbă engleză. Pe ce loc se clasează românii și cine este pe prima poziție

Publicat

limba engleza

Peste un miliard de oameni vorbesc engleza ca prima sau a doua limbă, potrivit unui raport realizat de EF Education First, citat de CNN. Dintre aceştia, olandezii sunt cei mai fluenţi vorbitori non-nativi de limba engleză de pe glob. Potrivit sursei citate, Suedia este poziţionată pe locul al doilea, în timp ce Norvegia se află […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Majoritatea românilor care merg în concediu cel puțin cinci zile preferă destinațiile din țară. Pe locul doi, Grecia

Publicat

Peste 40% dintre românii care locuiesc la orașe spun că preferă destinații din țară dacă merg în concediu cel puțin cinci zile. 16% dintre ei precizează că preferă Grecia, potrivit unui studiu de profil.România este preferată ca destinaţie turistică, pentru sejururi de peste cinci zile, de 41% dintre românii care locuiesc în mediul urban, pe […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

TRADIȚIILE lunii decembrie. Mituri, semnificații și sărbători, la sfârșitul anului 2019. Când va fi solstițiul de iarnă

Publicat

iarna, zapada

Finalul de an vine încărcat cu sărbători și semnificații deosebite legate de acestea. Luna decembrie este, de multe ori, cea mai așteptată, datorită ocaziilor de a oferi și primi cadouri. Este și momentul în care majoritatea dintre noi recapitulăm ceea ce s-a întâmplat în acest an și ne facem planuri pentru cel nou. Sărbătorile lunii […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

REZIDENȚIAT 2019: Peste 30 de candidați din Alba dau examen la centrele universitare din țară. Posturile disponibile

Publicat

medic rezident

Peste 30 de candidați din județul Alba s-au înscris la concursul de Rezidențiat 2019 și vor susține duminică testul scris. Majoritatea s-au înregistrat la centrul de examen din Cluj-Napoca, iar alții au ales Târgu Mureș sau Timișoara. În total, aproape 9000 de tineri vor da examen în cele șase centre din țară. Concursul de intrare […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate