Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Sănătății: 80 la sută dintre spitalele din România nu ar trebui să funcționeze. 3 din 10 se află sub risc seismic

Publicat

spital pneumoftiziologie aiud Ministrul Sănătăţii a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că 80 la sută dintre spitalele din România nu ar trebui să funcţioneze dacă s-ar respecta toate regulile. Mai mult, ministrul a explicat că 30 la sută dintre spitale se află sub risc seismic.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a explicat, într-o conferinţă de presă, că, la şase luni de la începutul mandatului, afirmaţia sa dintr-un interviu – „dacă ar trebui să aplicăm toate regulile, 80% dintre spitalele din România ar trebui închise” – i-a şocat pe mulţi, însă „coafând realitatea, nu facem niciun bine nimănui”.

„În mandatul meu de şase luni nu am construit niciun spital. Se spune că după alegeri se vor investi miliarde în spitale. În ultimii 26 de ani s-a construit un singur spital, iar un studiu al ministerului relevă că 30% din spitalele din România funcţionează în clădiri cu risc sesimsic 1 sau 2”, a declarat Vlad Voiculescu în cadrul conferinţei Dezvoltarea României organizată de Capital.

„Din păcate, fiecare ministru a luat la cunoştinţă de această situaţie. A încercat să facă ceva, nu a avut echipă, nu a avut buget şi tot aşa. Aici e marea problemă. Nu există o strategie. Ministerul Sănătăţii trebuia să aibă un departament special pentru asta. Spitalele au fost acreditate cu foarte multe compromisuri. Un spital e acreditat cu 45 de puncte, din 100. S-a coborât ştacheta pentru că altfel le-am închide”, a declarat, într-o intervenţie la Realitatea TV, preşedintele Asociaţiei Pacienţilor, Vasile Barbu.

Foto: arhivă

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax