Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ministrul Sănătății, despre acces la magazine și mall cu test Covid: acesta trebuie să fie în baza națională de date, cu cod QR

Publicat

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a dat explicații, miercuri, după hotărârea de Guvern privind măsurile de relaxare, despre noutățile privind accesul la magazine. Potrivit acestuia, și testul Covid trebuie introdus în baza națională de date și nu poate fi prezentat ca ”o hârtie pe care scrie numele și faptul că a făcut test”.

Vezi și VIDEO OFICIAL: MĂSURILE de relaxare, aprobate de Guvern. STAREA de ALERTĂ, prelungită în România cu 30 de zile

„Acest test pe bază de antigen, centrele comerciale pot deschide centre de testare. Nu este niciun fel de problemă. Aceste centre de testare trebuie racordate la sistemul informatic național. Te testezi, îți obții pe telefon certificatul verde și intri în magazin.

Testul deja făcut trebuie introdus în baza de date națională. Nu discutăm de faptul că cineva vine cu o hârtie pe care scrie numele și faptul că a făcut un test. Discutăm de un certificat digital Covid care are toate cele trei elemente. Până acum erau doar două. Era vorba de vaccinare și trecere prin boală.

În momentul în care codul acela QR este scanat se certifică momentul testării și faptul că acel test va fi valid în funcție de tipul de test, timp de 48 sau 72 de ore.

Nu e vorba de persoane care umblă cu documente care atestă testarea, ci același QR cod care poate să fie citit la terminalele care există la toți agenții economici sau la toate instituțiile.

Un lucru important este că dăm posibilitatea oamenilor să-și procure lucrurile de care au nevoie și în magazinele obișnuite, pentru că nu poți să spui că doar mâncarea și medicamentele sunt de strictă necesitate. Există multe alte nevoi”, a spus Alexandru Rafila.

Acesta a precizat că este important ca magazinele, în funcție de suprafață, să afișeze foarte clar la intrare numărul de persoane care pot pătrunde în magazin, după care urmează o așteptare în spațiul exterior încât să nu existe riscul de infectare în interiorul magazinului.

sursă: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Gelu Stoian

    miercuri, 08.12.2021 at 16:48

    Musiu Rafila : Fara Codul QR al taticuLUI Tau, Ex. SECURIST ce-A Ucis Si ToturAT cu ManuteLE Lui, Taranii care se Opuneau ColectivizarII FORTATE , N-ai Fi Ajuns MataLUTA Personaj De PRIM-RANG intre SPARLAMENTARII PSD, SI Nici MINISTRU Al Sanatatii , CANALIE ce Esti !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax