Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ministrul Sănătății despre ”vaccinarea la chiuvetă”: Sunt pacienți care recunosc că nu s-au vaccinat, după ce ajung la spital

Publicat

Ministrul Sănătății a declarat sâmbătă că se înmulțesc cazurile de pacienți cu COVID care apar în baza de date ca fiind vaccinați, dar care, după ce dezvoltă o formă medie sau mai gravă a bolii, recunosc că nu s-au vaccinat, de fapt.

„În momentul în care primim informaţii legate de emiterea de certificare false de vaccinare, sesizăm poliția”, a spus ministrul Ioana Mihăilă sâmbătă, întrebată cum procedeză medicii în fața unor astfel de cazuri.

Citește și ”Vaccinarea la chiuvetă”: Plătești, doza se aruncă, dar ai certificat. Unii bolnavi ”vaccinați” ajung la spital cu forme severe

Ea a mai afirmat că nu are o evidență clară câte astfel de certificate false de vaccinare au fost semnalate, dar a precizat că fenomenul există și capătă proporții, potrivit Digi24.

Medicii „primesc în ultima perioadă din ce în ce mai mulţi pacienţi care apar în evidenţă ca vaccinaţi şi care, atunci când dezvoltă reacţii severe, recunosc că de fapt nu s-au vaccinat”, a mai arătat Ioana Mihăilă.

Tot mai mulți medici de familie recunosc că au auzit de pacienți care vin în cabinete și cer pur și simplu certificatul, ceea ce reprezintă un pericol pentru sănătatea publică, dar și o infracțiune, avertizează specialiștii.

Responsabilii campaniei de vaccinare spun că au trimis date la poliție legate de peste 370 de adeverințe bănuite de fals.

Unii români ar fi plătit ca să fie vaccinați doar în acte, pentru a obține certificatul COVID. Așa a apărut termenul de „vaccinare la chiuvetă”, arată medicul Cristian Oancea de la Timișoara.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax