Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Sănătății: Părinţii au responsabilitatea să-şi protejeze copiii prin vaccinări, cele mai eficiente programe de prevenţie

Publicat

Părinţii au responsabilitatea să îşi protejeze copiii prin vaccinări, susține ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. Acesta spune că programele de vaccinare reduc foarte mult morbiditatea şi mortalitatea.

În opinia sa, constituie cele mai eficiente programe de prevenţie.

„Acum avem epidemie de rujeolă. Tocmai citeam că în judeţul Arad au fost, în ultima săptămână, 200 de cazuri de rujeolă, mai multe decât toate cazurile de rujeolă pe care le-au avut în ultimii ani cumulativ. De ce? Pentru că sunt foarte mulţi copii nevaccinaţi (…). Sper ca oamenii să înţeleagă că să-ţi protejezi copilul prin vaccinare, cu vaccinurile obişnuite – dacă vreţi – tradiţionale (…) este un grad de responsabilitate faţă de propriul copil.

Cred că lucrul acesta trebuie să fie foarte clar. Siguranţa medicamentelor, siguranţa vaccinurilor este principala preocupare nu numai a producătorilor, ci şi a agenţiilor de reglementare, deci nu se pune problema că vaccinurile care sunt puse la dispoziţia populaţiei sunt nesigure”, a spus ministrul Rafila, potrivit Agerpres.

Epidemia de rujeolă în Alba: peste 150 de internări, cu complicații. Numărul îmbolnăvirilor a crescut. Apelul DSP pentru vaccinare

Variante pentru o stare de sănătate mai bună

În altă ordine de idei, el a punctat că un trai sănătos înseamnă şi o viaţă activă din punct de vedere profesional şi social.

„Asta nu înseamnă că trebuie să discutăm despre – ştiu eu – prelungirea vârstei la care oamenii ies la pensie, dar implicarea în viaţa activă este cea care menţine viaţa sănătoasă. (…) Noi avem nevoie de oameni care să poată să deservească, prin cunoştinţele pe care le au, prin abilităţile pe care le au, diversele sectoare de activitate”, a adăugat ministrul Rafila.

La rândul său, consilierul prezidenţial Diana-Loreta Păun a menţionat că numai un stil de viaţă sănătos şi evitarea „factorilor comportamentali de risc” pot duce, pe termen lung, la îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei.

Diana-Loreta Păun a atras atenţia asupra subfinanţării, deficitului de infrastructură şi de resurse umane în spitale din România, dar a semnalat şi progresele tehnologice înregistrate în sistemul de sănătate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax