Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, va vizita terminalul de la Decea, investiție privată de peste 21 de milioane de euro

Publicat

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, va fi prezent, miercuri, 5 iunie, în județul Alba. 

Acesta va efectua o vizită la terminalul intermodal de la Decea. Este vorba despre o vizită de lucru la terminalul de la Decea, făcut de o firmă privată, după o investiție de 21 de milioane de euro. 

Terminalul a fost inaugurat la jumătatea lunii mai. Este construit de Dubai Ports (DP) World România, unul dintre cei mai mari operatori portuari din lume.

Terminalul de la Decea este un centru logistic și comercial major, situat lângă autostrada A 10, cu conexiune la infrastructura de cale ferată electrificată.

Conectează pe calea ferată localitatea din Alba, cu portul din  Constanța, de la Marea Neagră, dar și cu alte mări din Europa: Marea Adriatică, Marea Nordului, Marea Baltică.


”Ne-a interesat foarte mult că zona crește, sunt foarte multe investiții care au nevoie de servicii de transport, de logistică, la standarde internaționale. Investitorii care vin și investesc nu doar în județul Alba, dar și în județele din Ardeal, caută servicii la clasă mondială.

VEZI ȘI: VIDEO: Terminalul care leagă localitatea Decea la trei mări din Europa, inaugurat. Investiție de 21 de milioane de euro în Alba

Noi suntem capabili să oferim aceste servicii. Ne dorim să ajutăm mediul de afaceri să crească de la un an la altul. Sperăm ca la anul pe vremea aceasta să vedem un terminal plin” a spus Cosmin Cârstea, CEO DP World România.

Investiție importantă pentru zona Transilvaniei

Terminalul este aproape de Alba Iulia, Cluj-Napoca (acces la aeroportul „Avram Iancu”), Târgu Mureș, Sibiu, Deva (și acces spre Ungaria pe ruta Timișoara și Arad, fiind la 210 kilometri distanță de graniță), toate aceste orașe fiind legate între ele de autostradă.

Investiția este extrem de importantă pentru toată zona Transilvaniei.


Reprezentanții companiei spun că terminalul va oferi producătorilor și distribuitorilor din regiune o integrare a facilităților de transport intermodal cu servicii suplimentare, precum spații de depozitare (inclusiv magazie cu temperatura controlată), facilități de încărcare și descărcare a containerelor și semiremorcilor de pe vagoane, spații de birouri, parcări pentru TIR-uri.

El va conecta mult mai ușor zona centrală a țării atât cu Portul Constanța dar și cu principalele porturi ale Mării Adriatice și Mării Nordului și de acolo cu clienți din jurul lumii.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    marți, 04.06.2024 at 20:35

    Ce să cauţi tu acolo dacă nu ai dat nici un ban ?

  2. Mircea

    miercuri, 05.06.2024 at 08:14

    Gângăitul vine sa se dea la televizor si sa se schimonseasca când vorbeste in stilul său fara sa fi avut vreo contributie nici macar cât o bășină.Ei sa se laude cu sistemul bugetar cu lipitorile care sug de peste tot din privat.Speranta este că vor crăpa odată.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax