Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ministrul Virgil Popescu: Credeți-mă, nu vom avea probleme cu alimentarea cu gaze. România își va umple depozitele

Publicat

Ministrul Energiei, Virgil Popescu (PNL), a declarat luni că nu este cazul ca românii să discute despre „scenarii apoliptice” legate de lipsa gazelor naturale.

„România este al doilea mare producător de gaze din Europa, nu cred că e cazul să discutăm de scenarii apocaliptice. România își poate asigura, deci nu se pune problema să nu avem resurse de gaze în depozite.

Vine primăvara, vom reintroduce obligativitatea depozitării gazelor și vom avea pentru iarna viitoare și depozitele la maxim încărcate cu gaze naturale. Credeți-mă că nu vom avea probleme cu aprovizionarea cu gaze naturale”, a spus ministrul.

Totuși, analizele arată că dacă Rusia opreşte mâine robinetul de gaz, România poate rezista circa o lună de zile cu stocurile de gaz din depozite şi cu producţia internă, scrie ZF.

Citește și Ce se întâmplă dacă Rusia închide robinetul la GAZE. Cât timp poate rezista România cu producția internă și stocurile din depozite

Discuția vine în contextul în care Rusia a hotărât să oprească vineri transportul de gaz prin conducta Yamal către două țări din Europa. Conducta Yamal-Europa preia aproximativ 15% din gazul rusesc care alimentează Europa.

Conducta de gaze Yamal-Europe, oprită de Rusia vineri, alimenta Polonia și Germania

Gazul provenit din Rusia reprezintă aproximativ 40% din cererea europeană de gaze. Potrivit datelor operatorului Gascade, fluxul de gaz rusesc prin conducta Yamal-Europa, din Polonia spre Germania, s-a oprit vineri.

Vezi și: Rusia a oprit transportul de gaz către două țări din Europa. Livrările instabile de gaz rusesc au provocat o creștere a prețurilor

Însă, după datele operatorului Gascade au arătat o oprire a fluxului și joi, gigantul rus de energie Gazprom a reluat livrările de gaze naturale către vest prin conducta Yamal-Europe către Germania din Polonia. Compania a rezervat 7,8 milioane de kilowați pe oră de capacitate de tranzit de gaze prin conductă pentru vineri dimineața până sâmbătă dimineața.

Fluxurile de gaz rusesc către Germania prin punctul de contorizare Mallnow au fost de aproximativ 101.119 kilowați pe oră vineri dimineață și de aproximativ 13,5 milioane kilowați pe oră peste noapte, conform Reuters.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Dex

    luni, 07.03.2022 at 14:08

    Stati linistiti ca o sa avem gaze cate vreti la un pret de 10 ori mai mare…
    O sa ajunga gazul ca lumea nu o sa isi permita sa cumpere

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax