Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Minunata lume a stejarului pufos”. Un proiect de informare despre aria protejată a pădurilor de la Petiş

Publicat

Minunata lume a stejarului pufos, un proiect finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România, a fost implementat în perioada 1 mai – 30 iunie 2012, de Asociaţia Biounivers în parteneriat cu Şcoala cu clasele I-VIII Şeica Mare. Scopul proiectului a fost creşterea nivelului de informare şi de acceptare în rândul populaţiei locale şi a publicului larg, cu privire la aria protejată Pădurea de stejar pufos de la Petiş.

În cadrul proiectului, s-a realizat traseul tematic Minunata lume a stejarului pufos, pe un traseu marcat prin aria protejată şi au fost amplasate 10 panouri care conţin informaţii despre speciile de plante şi animale care trăiesc în Pădurea de stejar pufos de la Petiş. Traseul prin zona protejată durează 3 ore.

De asemenea, s-a reușit promovarea ariei protejate şi a traseului tematic, prin organizarea a două excursii ghidate pe traseul tematic cu 60 de elevi ai şcolilor din comuna Şeica Mare. La organizarea prezentărilor cu tema ariei protejate în şcoli, au luat parte toți elevii din localitate.

S-a mai organizat un concurs de desen şi compunere cu tema ariei protejate, la care au fost depuse 93 de lucrări, din care 24 au fost premiate şi au fost amplasate 3 panouri de informare în comuna Şeica Mare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax