Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Mircea Hava: Dacă fiecare școală din țară ar fi ca și HCC-ul, sigur nu ne-am mai pune problema ce va fi mâine cu România

Publicat

Primarul Mircea Hava, prezent luni, la deschiderea anului școlar 2018-2019 de la Colegiul Național „Horia, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, a avut un mesaj clar pentru elevi. Hava a pus accentul pe formarea omului în școală, locul în care se construiesc și modelează caractere. Edilul le-a urat elevilor prezenți la deschidere rezultate în funcție de munca pe care o depun și a subliniat faptul că, dacă toate instituțiile de învățământ din România ar fi precum colegiul din Alba Iulia, țara ar avea viitorul pe care toți ni-l dorim. De asemenea Hava nu a uitat să le amintească elevilor să nu fie suparat pe el pentru introducerea catalogului electronic, ci pe părinții care o să îi certe pentru notele obținute.

Prezent la deschiderea anului 2018-2019, alături de președintele României, Klaus Iohannis, primarul Mircea Hava și-a început discursul cu o mică glumă: „Dacă au fost apalauzele, înseamnă că pot pleca.”

„Dragi elevi, aș vrea să fiu acolo între voi, pentru că mă gândesc că, începând încă o dată (n.r. – școala), vom învăța că școala este locul în care trebuie să ne formăm, (…) locul care ne construiește și care ne-a construit să fim oameni, oameni normali.

Astăzi cred că cel mai tare ar trebui să ne preocupe școala, ceea ce se întâmplă în școală. Să nu avem tot felul de scheme, de reforme, pentru că, dacă am vorbi despre de câte ori s-a modificat legea învățământului, ar trebui să vă vorbesc o zi.

Reforme care niciodată nu se uită la ceea ce înseamnă învățământul, ci la câți bani se cheltuiesc.

Niciodată ,dacă vom face lucrurile astea fiind zgârciți cu voi, nu se vor întâmpla lucruri bune”, a declarat Mircea Hava referitor la prioritățile de vizat în cadrul sistemului educațional.

S-a adresat şi președintelui Klaus Iohannis. Mircea Hava a declarat: „Domnule președinte, sunt mândru, și să știţi că sunt și emoționat că sunteți la Alba Iulia într-un an special.

Pentru dumneavoastră, anul acesta nu înseamnă 20 18,  pentru dumneavoastră înseamnă anul și locul, cum înseamnă pentru toți românii, de unde a început să ticăie ceasul României.

Pentru mine, ca și primar al acestui loc, mândru că am prins Centenarul, vă mulțumesc.

Vă mulțumesc în numele tuturor albaiulienilor, în numele tuturor celor care gândesc despre România așa cum gândiți dumneavoastră.”

Mircea Hava nu a uitat să le reamintească elevilor de catalogul electronic: „Sunt sigur că nu sunteți supăraţi pe mine că aveți toți catalogul electronic. Să fiți supărați pe cei care or să vă certe, nu pe mine.

Eu am făcut un lucru pe care trebuie să îl facem, și nu doar pentru școala voastră, ci pentru toate școlile. Este vorba de a face ceea ce este modern, de a fi în pas, dar nu cu moda, ci cu ceea ce trebuie făcut.

Asta să știţi nu am făcut-o nici pentru mine, nici pentru domnii profesori, ci pentru voi. Peste un timp, o să spuneţi că este OK, chiar dacă acum considerați că este Big Brother.”

„Vă urez să vă simțiti bine la școală, rezultate în funcție de cât munciți. Dar dacă fiecare școală din România ar fi ca și HCC-ul sunt sigur că nu ne-am mai pune problema cu ce va mai fi mâine cu România.  Am avea viitorul acela pe care ni-l dorim cu toții” și-a încheiat discursul Mircea Hava, primarul orașului Alba Iulia.

Și pe Facebook, primarul din Alba Iulia a postat o declarație cu privire la prima zi din noul an școlar 2018-2019:

„Am motive de bucurie, pe cât am și regrete. Întâi regretele pentru că sunt mult mai puține: școala a început cu cinci zile mai repede decât calendarul tradițional; pe undeva, unii s-ar putea să nu îndrăgească atât de tare catalogul electronic și, mai ales, regret că nu pot sta mai des între voi. Motivele de bucurie sunt mult mai însemnate: din convingere o spun, avem în acest oraș o parte a Generației Centenar, pe care o văd capabilă să transforme România în binele pe care ni-l dorim toți și să facă din Alba Iulia un oraș pe măsura importanței hărăzite de înaintași. Mai mult, sunt onorat de vizita la Alba Iulia a Președintelui României, omul cu cele mai multe ore petrecute în școală dintre toți președinții României. E o mândrie pentru mine că asta se întâmplă în cel mai important an din existența acestui oraș. Acest lucru îmi confirmă faptul că înțelege școala din toate perspectivele și îmi întărește speranța că avem un președinte care crede și luptă pentru renașterea educației românești. Vă doresc tuturor un an școlar cu rezultate…pe măsura muncii:) și vreau să nu uitați că voi rămâne mereu prietenul vostru mai mare. Să v-ascultați profesorii, nu manualele! Succes!”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax