Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Mircea Hava, despre Cetatea Alba Carolina: Dacă nu lucrezi în fiecare zi, totul cade încet, încet pe tine

Publicat

hava

Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, a declarat sâmbătă că a venit timpul pentru investiții în Cetatea Alba Carolina. Acesta a explicat că la edificiul făcut acum 300 de ani „dacă nu lucrezi în fiecare zi, totul cade încet, încet pe tine”.

Vezi și FOTO-VIDEO: Calitate de… CRAPĂ toate. Zidurile Cetății din Alba Iulia se sfărâmă, la 4 ani de la restaurare

„Despre Cetate trebuie să vorbim. Orașul nu va rămâne înțepenit așa cum este. Nu este ca și o zeama reîncălzită, reîncălzită de care te plictisești. Începem să investim în ea, că a venit timpul. Începem să o recurățăm. Toată lumea trebuie să înțeleagă și cred că cei care stau la vreo casă și la bloc că dacă nu pui mâna pe chestia aia, cade casa pe tine. Dar aici, la un edificiu făcut de 300 de ani, din piatră de nisip, cum îi zic în traducere liberă, dacă nu lucrezi în fiecare zi, totul cade încet, încet pe tine. Și așa avem probleme.

Așa cum am spus, dacă o cărămidă a clivat undeva, toți sunt acolo să îi facă poze. Eu știu și voi mulți știți cum s-a construit Cetatea. Cu oameni care lucrau, cu oameni care erau în fața buldozerelor, ca să nu tăiem copaci de 60 de ani plantați acolo într-o devălmășie (…) Noi românii avem și chestia asta de cârcotași. Dacă am văzut o hârtie într-o margine imediat îi facem poze și spunem că am fost într-un jeg desăvârșit”, a explicat primarul Mircea Hava, sâmbătă, la Gala de Excelență AmFostAcolo.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. pilu

    sâmbătă, 17.03.2018 at 18:36

    Ba, nu ti-e rusine ? Tu traiesti in Alba Iulia ? Tu vrei sa schimbi caramizile in fiecare an ? Unde ai vazut o caramida ? Tot ce ai spus denota cat de aerian esti. Mai bine taceai si luai o tuica fiarta.
    Cum am mai zis in alt comentariu, ai imbatranit. N-ai varsta de pensionare ?

    • pilu

      duminică, 18.03.2018 at 12:09

      Asteptati OK-ul de la Hava ? Mai,mai…

  2. maria gheorghe

    sâmbătă, 17.03.2018 at 19:57

    Culmea este ca cedeaza caramizile noi nu cele de acum 300 ani. Cinste pentru ce a-ti facut pentru Alba Iulia dar nu este vina dv. ca o caramida lucrata la presa se comporta altfel decat cea de 300 ani care este lucrata manual. Gasiti scuze plauzibile si explicati-le ca altfel faceti ca altii: ^ce vedeti nu este adevarat^.Inca odata felicitari si firma constructoare sa le schimbe anual daca e nevoie. Nu e vina dv. Daca nu a venit DNA pana acum e OK atunci, NU?

  3. Sergiu

    sâmbătă, 17.03.2018 at 21:44

    Interesant cum sunt parti din zidul original, vechi de sute de ani, al carui caramizi inca nu se sfarama desi nu sunt restaurate „zi de zi”. Asta spune ceva de calitate.

  4. calin c.

    luni, 19.03.2018 at 13:10

    Cat de des ai lucrat la casa matale, nea Mircea??? Cate tigle ti s-au clivat pe casa??? Cate caramizi ai schimbat??? Pai niciuna, fiindca ti s-au „achizitionat” materiale de calitate nu cum ti-au bagat jegosii de la CORINT/SABAU in Cetatea Alba Carolina…Da, stiu cum s-a refacut Cetatea…Cu materiale din China(a propos, unde e piatra cubica scoasa si inlocuita, in curtea sau la vila carui PDL-ist sau angajat al aparatului pe care in bataie de joc, fata de cetateni, il conduceti) si cu polistiren in stalpii portilor… Grabeste-te, nea Mircea, catre Parlamentul European… Grabeste-te, pana nu se trezeste DNA-ul…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax