Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Mircea Hava, despre parcări cu plată la Alba Iulia: „Intenționat am pus prețuri mari, ca să stârnim interesul”

Publicat


hava

Planurile Primăriei Alba Iulia de a introduce sistemul parcărilor cu plată în oraş şi tarifele „piperate” pentru anumite zone a generat numeroase discuţii şi nemulţumiri în rândul locuitorilor şi nu numai. Primarul Mircea Hava a făcut precizări, vineri, în şedinţa de Consiliu Local, despre acest proiect.

„Intenționat am pus prețuri mari pentru parcări și asta ca să stârnim interesul. Dacă puneam 0,50 de bani, nu venea nimeni (n.r la dezbaterea publică). Să dea Dumnezeu să ne scoatem cheltuiala cu banii de la parcare. Nimeni nu vrea să omoare pe nimeni, o să vedem cum vom face. Să vină oamenii să vorbească cu noi”, a spus Mircea Hava.

Reamintim că regulamentul prin care sunt stabilite tarifele, zonele de tarifare, amenzile şi condiţiile de utilizare a spaţiului public pentru staţionarea autovehiculelor este în consultare publică până miercuri, 1 august.

Sunt propuse trei zone tarifare, cu program diferenţiat. În Cetatea Alba Carolina, de exemplu, locurile de parcare vor fi cu taxă non-stop, şi în zilele lucrătoare şi în weekend. În ceea ce priveşte amenzile, dacă veţi “uita” să plătiţi parcarea, sancţiunile propuse sunt în valoare de 500 până la 1.000 lei.

Plata parcărilor va fi cu tichete răzuibile, prin SMS sau prin intermediul telefoniei mobile. Primăria va definitiva şi aceste aspecte.

Tot la capitolul noutăţi, proprietarii de maşini hibride sau electrice vor putea beneficia de abonament de parcare cu reducere de până la 75% în orice zonă din oraş şi cu posibilitate de staţionare pe timp nelimitat.

Prețul propus pentru Zona 0 (zero) din Alba Iulia, respectiv în Cetatea Alba Carolina, este de patru ori mai mare decât cel din Sibiu (4 lei/oră față de 1 leu/oră).

Citeşte PROIECT ȘOCANT: Parcări de patru ori mai scumpe la Alba Iulia decât la Sibiu. 4 lei/oră, în Cetatea Alba Carolina


TOP articole in ultimele zile


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comments

 1. ciprian

  vineri, 27.07.2018 la 14:26

  Vin cu o corectie, la Sibiu e tariful pe tot intervalul orar.

  Tarife parcari SIBIU
  PARCĂRI CU PLATĂ
  De luni până sâmbătă în intervalele 08:00 – 14:00; 12:00 – 18:00
  Duminica gratuit.

  PREȚ :
  1 LEU / auto/ interval 08:00 – 14:00 sau 12:00 – 18:00
  Tichetele de parcare se pot cumpara de la cele 57 de automate de parcare, sediul SPADPP, Cazarma 90, comercianții autorizați de SPADPP să vandă tichete de parcare.

  ABONAMENTE :
  Abonament riveran – preț 2 lei / auto / lună
  Abonament redus – preț 15 lei / auto / parcare / lună
  Abonament total – preț 30 lei / auto / lună
  Abonamnetele de parcare se pot cumpăra de la sediul SPADPP.

  PARCARE CU PLATĂ CU TIMP LIMITAT LA 2 ORE, ÎN ZONA PIAȚA CIBIN
  De luni până sâmbătă între orele 08:00 – 20:00
  Duminica gratuit.

  PREȚ :
  1 LEU / auto/ 2 ore
  Tichetele de parcare se pot cumpara doar de la cele 6 automate de parcare

  PARCARE CU PLATĂ PIAȚA MICĂ – 118 LOCURI (sistem prevăzut cu bariere)
  PREȚ :
  1 LEU / 30 minute

  ABONAMENTE :
  Abo-card rezident – preț 15 lei / lună / auto
  Abonament Piata Mică – preț 300 lei / lună / auto

  PARCARE CU PLATĂ CAZARMA 90 – 205 LOCURI (sistem prevăzut cu bariere)
  PREȚ:
  1 LEU / 1 ora

  PARCARE CU PLATĂ STRADA MALULUI – P1 – 56 LOCURI
  Parcarea prevăzută cu barieră destinată doar microbuzelor și rulotelor care aparțin comercianților din Piața Cibin.

  ABONAMENTE :
  Abonament P1 Malului – Preț 15 lei / lună / auto

  PARCĂRI CU PLATĂ ZONA OBOR
  De luni până duminică în intervalele 06:00 – 12:00; 12:00 – 18:00

  PREȚ:
  1 LEU / auto / interval

 2. pilu

  vineri, 27.07.2018 la 22:34

  Ba , Staline,daca ce e scris in titlu e adevarat inseamna ca judecata ta s-a mutat in sira spinarii. Du-te unde tot vrei sa mergi, sa scapam o data de tine. Rea e ramolirea !!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Formularul simplificat al Declarației 230, finalizat de ANAF. Cum se completează

Publicat

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a finalizat și a pus în dezbatere publică formularul simplificat al Declarației 230, pentru direcționarea a până la 3,5% din impozitul pe venit către entitățile non-profit sau unitățile de cult. Potrivit documentației publicate de ANAF, formularul se completează şi se depune de către persoanele fizice care dispun direcționarea unei […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Profesorii vor putea primi până la trei salarii în plus. Care sunt condițiile

Publicat

elevi

Un proiect de lege ce prevede că profesorii care se titularizează în mediul rural beneficiază de o indemnizaţie de instalare în cuantum de 3 salarii medii brute pe economie a fost adoptat tacit de Camera Deputaților. Votul final se va da la Senat. Condiția pentru a primi bani în plus este ca profesorii să rămână […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

A intrat cu mașina pe interzis, iar polițiștii l-au prins fără permis de conducere. Dosar penal pentru un tânăr la Alba Iulia

Publicat

Un tânăr care a intrat pe strada cu sens unic Vasile Goldiș din Alba Iulia, din direcția cu acces interzis, s-a ales cu dosar penal după ce polițiștii l-au prins și au descoperit și că nu avea nici permis de conducere. Potrivit IPJ Alba, duminică, în jurul orei 15.40, polițiștii din Alba Iulia au fost […]

Citește mai departe
Publicitate

ABRUD

Accident la Abrud: Un tânăr a ajuns cu mașina în gard. Se afla sub influența alcoolului

Publicat

Un tânăr din Abrud s-a ales cu dosar penal după ce a băut, s-a urcat la volan și s-a oprit cu mașina într-un gard. Accidentul s-a petrecut noaptea, pe o stradă din oraș. Potrivit IPJ Alba, sâmbătă, în jurul orei 4.00, polițiștii din Abrud au fost sesizați prin apel 112 cu privire la faptul că […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate