Administrație
PROIECT ȘOCANT: Parcări de patru ori mai scumpe la Alba Iulia decât la Sibiu. 4 lei/oră, în Cetatea Alba Carolina
Primăria Alba Iulia pregăteşte condiţiile de aplicare a sistemului de parcări cu plată în oraş. A pus în consultare publică regulamentul prin care sunt stabilite tarifele, zonele de tarifare, amenzile şi condiţiile de utilizare a spaţiului public pentru staţionarea autovehiculelor. În cel mai inteligent oraș din țară, cei care vor să „consulte” și să-și dea cu părerea privind noile tarife sunt așteptați la camera opt, în Primărie, cu un dosar cu șină așa cum o făceau și înainte ca Alba Iulia să fie Smart City, pentru că se pare că administrația locală nu poate comunica prin e-mail sau alte mijloace moderne.
Sunt propuse trei zone tarifare, cu program diferenţiat. În Cetatea Alba Carolina, de exemplu, locurile de parcare vor fi cu taxă non-stop, şi în zilele lucrătoare şi în weekend. În ceea ce priveşte amenzile, dacă veţi “uita” să plătiţi parcarea, sancţiunile propuse sunt în valoare de 500 până la 1.000 lei.
Plata parcărilor va fi cu tichete răzuibile, prin SMS sau prin intermediul telefoniei mobile. Primăria va definitiva şi aceste aspecte.
Tot la capitolul noutăţi, proprietarii de maşini hibride sau electrice vor putea beneficia de abonament de parcare cu reducere de până la 75% în orice zonă din oraş şi cu posibilitate de staţionare pe timp nelimitat.
Prețul propus pentru Zona 0 din Alba Iulia, respectiv în Cetatea Alba Carolina, este de patru ori mai mare decât cel din Sibiu (4 lei/oră față de 1 leu/oră).
Reamintim că recent în municipiul Alba Iulia au fost marcate şi numerotate locuri de parcare pe marginea principalelor artere, locaţii care, până acum erau gratis pentru staţionarea maşinilor.
Acum a fost finalizat proiectul de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice cu plată din municipiul Alba Iulia.
Etapa de consultare a populației se desfășoară în perioada 2 iulie –1 august 2018, iar cetăţenii pot transmite observații și sugestii, în scris, la sediul Primăriei municipiului Alba Iulia de pe str. Calea Moților, nr.5A, Camera 8 – Registratura Primăriei.
Reprezentanţii administraţiei locale spun că, “ţinând seama de nevoia stringentă de organizare, modernizare și eficientizare a sistemului de parcare publică cu plată în municipiul Alba Iulia, venită ca urmare a numeroaselor solicitări primite de la cetățeni pentru decongestionarea și fluidizarea traficului în zonele aglomerate ale municipiului, dar și pentru creșterea spre maxim a gradului de încasare în cazul plăților pentru locuri de parcare platită, este necesară organizarea și implementarea sistemului de plată prin tichete răzuibile și SMS, interconectat cu un sistem informatic în municipiul Alba Iulia”, ce este implementat în prezent în 35 de orașe ale României, printre care Cluj – Napoca, Oradea, Timișoara, Tărgu Mureș, Brașov, Arad.
Astfel, consideră că se impune identificarea locațiilor pentru înființarea de locuri de parcări publice cu plată.
Potrivit documentului “REGULAMENT de organizare şi funcţionare a sistemului de administrare a parcărilor publice cu plată din Municipiul Alba Iulia”, pus în dezbatere publică, sistemul de taxare se aplică în municipiul Alba Iulia în perimetre stabilite prin hotărâri ale Consiliului Local Alba Iulia.
Prezentul regulament are ca scop “asigurarea desfăşurării fluente şi în siguranţă a circulaţiei pe drumurile publice, asigurarea parcării autovehiculelor în condiţii de siguranţă și decente, descongestionarea drumurilor publice din zona centrală şi a drumurilor publice cu trafic intens și prin aceasta conducând la reducerea poluării în interiorul orașului, stabilirea unor modalități diverse de plată a taxelor de parcare, facilitarea accesului la obiectivele de interes public și protejarea pietonilor prin asigurarea unor condiţii prielnice de circulaţie pe trotuare, măsurile acționând împreună spre implementarea conceptului oraș pentru oameni”.
Din parcările existente, o parte au fost amenajate ca parcări cu plată, iar o altă parte urmează să fie amenajate în conformitate cu prevederile prezentului regulament, cu avizul poliţiei rutiere.
Regulamentul se aplică pe sectoare ale domeniului public, semnalizate prin marcaje rutiere și indicatoare P cu plată. Serviciul ADPP va aviza destinația fiecărui parcaj în parte (autovehicule sau autoturisme), precum și propunerea de noi locuri de parcare care vor intra în administrarea sa.
Se instituie trei zone tarifare: Zona tarifară 0 (roșie), Zona tarifară 1 (albastră), Zona tarifară 2 (galbenă).
Zona 0 (roșie) – taxare între orele 00.00 şi 24.00 (non-stop în parcările din interiorul Cetății)
– intrarea pe lângă Hotel Cetate (inclusiv parcare de autocare)
– intrarea pe la Casa de Cultură (inclusiv parcare de autocare)
– intrare pe la Ryma (inclusiv parcare de autocare)
– intrare Caroline (dinspre str. Apulum)
– parcarea de la Hotel Cetate
– parcarea de lângă Casa de Cultură
– parcarea de sub biserica „Mihai Viteazul” (zona cimitirului)
TARIFE PROPUSE
Autoturisme:
- 30 de minute – nu este diponibil
- O oră – 4 lei
- Două ore – 8 lei
- O zi – 35 lei
Autocare:
- O oră – 20 lei
- Două ore – 40 lei
- O zi- 100 lei
Zona 1 (albastră) – taxare 8.00 – 20.00 (luni-vineri), 8.00-16.00 şi sâmbătă și duminică
CENTRU
– zona Tribunal: Piața Iuliu Maniu + parcare Tribunal + Frederic Mistral + strada Primăverii (Hotel Parc – Spice Gym) + parcare Taxe și Impozite
– zona Primărie – parcare Strada Vasile Alecsandri (Casa Armatei), parcare în fața Băncii Transilvaniei și magazinului Unirea
– strada Teilor
– strada Trandafirilor
– strafa Avram Iancu
– parcare Electrica, ambele părți
– strada Regina Maria
– Piața Alessandria
– parcare străzile Traian – Basarabiei
– strada București (Consiliul Județean)
– strada Ion I.C. Brătianu
– parcare Primărie (cu excepţia celei rezervate pentru instituţie)
– parcare AJOFM (Șomaj)
– strada Lucian Blaga
– strada Mihai Viteazul
– strada Nicolae Titulescu
– strada Decebal
– Piața Consiliului Europei
– strada Doinei
CETATE
– strada Aurel Vlaicu
– Bd. 1 Decembrie
– strada Vasile Goldis
– strada Cloșca
– Bd Transilvaniei
– Bd Revoluţiei
– strada Toporaşilor (de la sens giratoriu – intersecția cu strada Ghioceilor)
– Calea Moţilor (vizavi de OMV)
– strada Septimius Severus
– parcarea din faţa Stadionului
– strada Mușețelului
– strada Gheorghe Pop de Băsești
– strada Crișan
– strada 9 Mai
TARIFE PROPUSE
Autoturisme:
- 30 de minute – 1 leu
- O oră – 2 lei
- Două ore – 4 lei
- O zi – 25 lei
Zona 2 (galbenă) – taxare 8.00 – 18.00 (luni-vineri), liber sâmbătă și duminică
CENTRU
– strada Simion Bărnuțiu
– strada Primăverii (între intersecțiile Trandafirilor și Simion Bărnuțiu)
– strada George Coșbuc
– strada Călărașilor
– strada Vasile Alecsandri (zona Cimitir evreiesc)
– parcare Gară
– Bulevardul Ferdinand
– strada Munteniei (între intersecțiile Traian și Bd Ferdinand)
– strada Dobrogei
– strada Moldovei (între intersecțiile Iașilor și Bd Ferdinand)
– strada Iașilor
– strada Plevnei
– strada Crișanei
– strada Olteniei
– parcare zona Restaurant Chinezesc
CETATE
– strada Timotei Cipariu
– Bulevardul Republicii
TARIFE PROPUSE
Autoturisme:
- 30 de minute – 0,50 lei
- O oră – 1 leu
- Două ore – 2 lei
- O zi – 15 lei
Parcările de reședință rămân garantate de luni până vineri, între orele 16:00 – 8:00 și integral sâmbătă și duminică.
TARIFE ABONAMENTE
Abonament GENERAL / lună
- persoane fizice – 100 lei
- persoane juridice – 200 lei
Abonament TRANSMISIBIL / lună
- persoane fizice – 150 lei
- persoane juridice – 300 lei
ÎNCHIRIERE (persoană juridică)
Zona 0 (roșie)
- O lună – 350 lei
Zona 1 (albastră)
- O lună – 300 lei
Zona 2 (galbenă)
- O lună – 250 lei
Taxarea staționării prin tichete răzuibile
În parcările în care nu sunt amplasate automate de parcare (parcometre), tichetele răzuibile se procură anticipat de la chioşcurile de difuzare a presei sau de la unele magazine din zona parcărilor.
În parcările în care sunt amplasate automate de parcare (parcometre), tichetele de parcare se procură anticipat de la aceste parcometre automate care funcţionează pe bază de monede/card bancar şi se afişează pe bordul maşinii la loc vizibil în aşa fel încât să se vadă toate înscrisurile de pe acestea.
În parcările în care sunt amplasate automate de parcare (parcometre), utilizatorii parcării care opresc/staţionează/parchează vor avea instrumentele de plată necesare pentru a procura tichete pentru perioada de parcare dorită.
În parcările în care sunt amplasate automate de parcare (parcometre), în cazul în care acestea nu funcţionează, se va contacta Serviciul ADPP pentru sesizarea situației. Numărul de telefon al Dispeceratului va fi afișat pe automatul de parcare.
Sistemul de taxare la automatele de parcare amplasate în parcările cu plată din municipiul Alba Iulia se bazează pe principiul autotaxării.
Tichetul de parcare emis de automatul de parcare (parcometru) va conține minim următoarele informații: logo-ul Municipiului Alba Iulia, data parcării, ora de început și sfârșit a parcării.
Taxarea staţionării prin intermediul telefoniei mobile
Utilizatorii sistemului de parcare au posibilitatea de a plăti staţionarea, în afară de modalitatea prin abonamente şi parcometre şi prin intermediul telefoniei mobile.
Plata staţionării prin intermediul telefoniei mobile: detaliile vor fi decise ulterior stabilirii operatorului care va implementa plata prin intermediul telefoniei mobile, în urma procedurii de achiziție publică.
Taxare pe baza de SMS: necesită contracte de decontare cu operatorii de telefonie mobilă.
Alte tipuri de comunicare și taxare ce sunt în prezent în dezvoltare: funcţionarea taxării prin intermediul telefoniei mobile
Taxarea staţionării prin intermediul contractelor de închiriere și rezervare
În zona de aplicare a sistemului de taxare se poate asigura închirierea unor locuri de staționare sau parcare de către: instituţiile bancare, agenţii economici (inclusiv unitățile hoteliere), asociații si fundații. Închirierile în cadrul parcărilor nu pot depăși 25% din spațiul de parcare din locația respectivă. Unităţilor hoteliere li se pot aloca un număr de locuri de parcare reprezentând max. 20% din numărul camerelor.
În perimetrul de aplicare a sistemului de taxare se pot atribui, prin Hotărâri ale Consiliului Local, locuri de parcare rezervate pentru instituții, la o distanţă mai mică de 30 m de acestea, care vor fi atribuite spre folosinţă gratuit, pe durata programului de parcare cu plată prin încheierea unui contract, pentru un număr de max. 3 locuri de parcare/instituție.
Taxarea staţionării în parcările cu acces controlat
În perimetrul parcărilor cu acces controlat, plata se efectuează la casele automate, la sfârșitul perioadei de staționare. Utilizatorul parcării are obligația părăsirii incintei în maxim 10 minute minute de la efectuarea plății.
ABONAMENTE
Abonamentele se eliberează de Serviciul ADPP din cadrul Primăriei Municipiului Alba Iulia. Plata unui abonament de parcare nu reprezintă o garanţie a unui loc, responsabilitatea de a găsi un loc de parcare revenindu-i deţinătorului vehiculului iar negăsirea unui loc liber nu poate constitui o scuză pentru ocuparea unui loc nemarcat pentru parcare sau a unui loc interzis.
Abonamentele eliberate asigură dreptul de staţionare pe perioada înscrisă pe acestea (care este de minim 1 lună și maxim 12 luni), mai puţin în parcările cu accesul controlat. Preţul abonamentelor se aprobă de Consiliul Local al Municipiului Alba Iulia.
Vor fi emise următoarele tipuri de abonamente:
Abonament “GENERAL”: se eliberează pe perioada înscrisă pe acesta, persoanelor juridice sau persoanelor fizice şi conferă drept de staţionare pe timp nelimitat în orice zonă tarifară, cu excepţia parcărilor special amenajate, cu acces controlat. Abonamentul se inscripţionează cu numărul de înmatriculare al vehiculului, cu perioada de valabilitate şi este netransmisibil.
Abonament “TRANSMISIBIL”: se eliberează pe perioada înscrisă pe acesta, persoanelor juridice sau persoanelor fizice şi conferă drept de staţionare pe timp nelimitat în orice zonă tarifară, cu excepţia parcărilor special amenajate, cu acces controlat. Abonamentul se inscripționează cu perioada de valabilitate, nu se inscripționează cu numărul de înmatriculare al vehiculului şi este transmisibil.
Abonament ,,Vehicul cu propulsie electrică”: se eliberează pe perioada înscrisă pe acesta, persoanelor juridice sau persoanelor fizice care deţin în proprietate un autovehicul cu propulsie electrică. Abonamentul oferă discount de 50% – mașină hibrid, respectiv 75% – mașină electrică, în orice zonă tarifară şi conferă drept de staţionare pe timp nelimitat în orice zonă tarifară. Abonamentul se inscripţionează cu numărul de înmatriculare al vehiculului, cu perioada de valabilitate şi este netransmisibil.
Eliberarea tuturor tipurilor de abonamente se face condiţionat de prezentarea inspecţiei tehnice periodice la zi a autovehiculului și prezentarea dovezii achitării la zi a tuturor obligaţiilor către administrația locală și operator.
Abonamentul de orice tip nu asigură deținătorului rezervarea unui loc de staționare în zona pentru care a fost emis, excepție făcând abonamentele pentru parcarea publică de reședință, în cazul cărora se aplică Regulamentul de organizare şi funcţionare a parcărilor publice de reşedinţă aflate pe raza municipiului Alba Iulia.
Beneficiază de gratuitate pentru ocuparea locurilor din parcările cu plată, autovehiculele aflate în misiune, inscripționate sau neinscripționate, aparţinând Salvării, Poliţiei, Serviciului Român de Informaţii, Ministerului Apărării Naţionale, Jandarmerie, Pompieri, corpurilor diplomatice. În cazul controlului, conducătorul va prezenta legitimația și ordinul de serviciu pentru misiune.
Este interzisă ocuparea locurilor de staționare din zona de aplicare a sistemului de taxare cu diverse obiecte sau inscripții.
Prevederile prezentului regulament se aplică și autovehiculelor destinate aprovizionării, transportului de mărfuri, cu condiția obținerii avizului de liberă trecere în zonele cu restricție de tonaj, eliberat de Primăria Municipiului Alba Iulia.
Taximetrele sunt exceptate de la plata taxei de staționare numai în limitele stațiilor taxi aprobate prin hotărâri ale consiliului local.
Reguli:
Parcarea autovehiculului în locurile de parcare aprobate și semnalizate este regulamentară cu îndeplinirea cumulativ a următoarelor condiții de către conducătorul auto:
– achită contravaloarea timpului de parcare
– ocupă un loc de parcare regulamentar
– poziționează autovehiculul potrivit indicațiilor conținute de indicatorul P cu plată, în limitele marcajului rutier care delimitează zona de parcare.
– la parcare, afișează pe bord, în interiorul autovehiculului, vizibil din exterior, tichetul validat protrivit instrucțiunilor înscrise pe el sau abonamentul de parcare/rezervare
– nu depășește timpul de parcare la care are dreptul potrivit termenului de valabilitate al tichetului ori abonamentului sau a indicației parcometrului
– oprirea/staţionarea/parcarea autovehiculelor în parcările publice cu plată este permisă numai cu achiziționarea de tichete eliberate de parcometrele automate de parcare, abonamente, autorizaţii şi legitimaţii de parcare eliberate de Serviciul ADPP şi afişate la loc vizibil în interiorul autovehiculului în aşa fel ca toate datele înscrise pe acestea să fie vizibile, sau utilizând sistemul de plată a taxei de parcare cu telefonul mobil prin trimiterea unui SMS sau folosirea unor aplicații, în condițiile respectării cuantumului taxelor de parcare aferente zonei, intervalului orar și duratei.
Se interzice parcarea tuturor mijloacelor de transport, în parcările special amenajate, dacă nu se încadrează în spaţiile de parcare delimitate de marcajele rutiere. Utilizatorii parcărilor publice trebuie să respecte regulile de circulaţie şi semnificaţia diferitelor tipuri de mijloace de semnalizare: indicatoarele; marcajele; semnalele, indicaţiile şi dispoziţiile inspectorilor din cadrul Serviciului ADPP.
În localitate, autovehiculele oprite/staţionate/parcate pe partea carosabilă trebuie aşezate cât mai aproape de marginea din dreapta a sensului de mers, paralel cu trotuarul sau cu axul drumului, pe un singur rând, dacă printr-un mijloc de semnalizare nu se dispune altfel.
Pe drumurile cu sens unic, oprirea/staţionarea/parcarea voluntară a autovehiculelor este permisă şi pe partea stângă, dacă rămâne liberă cel puţin o bandă de circulaţie (dacă prin semnalizarea rutieră nu este menționat altfel).
Sumele încasate din taxe şi amenzi pentru parcare vor fi utilizate cu prioritate pentru modernizarea parcărilor existente şi înfiinţarea de noi locuri de parcare subterane, la sol şi supraterane, implementarea de sisteme de gestiune si fluidizare a traficului, construire piste și parcări de biciclete.
Pentru identificarea posesorilor de autoturisme Serviciul ADPP va face solicitare către Serviciul Public Local Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor din cadrul Instituţiei Prefectului – Judeţul Alba sau către Poliţia Rutieră Alba, sau către orice alte organe ale autorităților publice centrale sau locale.
Serviciul ADPP nu răspunde de securitatea vehiculelor şi a bunurilor aflate în acestea, în zona de acţiune a parcărilor publice.
În caz de producere de eventuale daune, furturi, incendii la vehicule în zonele de parcare publică, Serviciul ADPP nu răspunde juridic.
AMENZI
Constituie contravenţii şi se sancţionează următoarele fapte cu:
– staționarea fără abonament, respectiv fără a achita contravaloarea parcării, se sancţionează cu amendă de la 500 până la 1.000 lei
– depășirea timpului de staționare conferit în situația taxării parcării se sancţionează cu amendă de la 100 până la 300 lei
– staționarea cu abonamente neconforme cu zona staționării, cu abonamente expirate, utilizarea de abonamente eliberate pentru alte vehicule, se sancţionează cu amendă de la 500 până la 1.000 lei
– staționarea fără afișarea abonamentului, respectiv cu abonamente astfel expuse încât nu permit descifrarea elementelor de identificare se sancţionează cu amendă de la 100 până la 300 lei
– staţionarea necorespunzătoare, respectiv într-un mod prin care se ocupă 2 locuri de parcare, acolo unde locurile de parcare sunt marcate, se sancţionează cu amendă de la 300 până la 500 lei
– blocarea accesului în parcare sau ocuparea unor locuri rezervate se sancţionează cu amendă de la 300 până la 500 lei
Sancţiunile contravenţionale stabilite în prezentul Regulament se pot aplica contravenienţilor, persoane fizice sau juridice.
Constatarea şi sancţionarea contravenţiilor se face de către agenţii constatatori din cadrul Serviciul Public Poliţia Locală a Municipiului Alba Iulia.
Vezi integral: Regulament_parcare_strazi_Mun.Alba_Iulia
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
...
marți, 03.07.2018 at 18:13
Nu stiu ce vedeti voi socant in asta. In Londra platesti taxa ca sa circuli cu masina in centru. Singurul lucru socant de aici e ca românul nu se mai stie deplasa decat cu masina.
Max
miercuri, 04.07.2018 at 00:23
Mai lasati-ma cu Londra, Viena si alte capitale! Acolo oamenii castiga de 10 ori mai mult decat in Alba, transportul public e mult mai dezvoltat, au piste de biciclete pe zeci de km si parcarile sunt amenajate nu sunt niste dungi de vopsea pe asfalt. Aici astia vor sa ne ia 30 de milioane pe an pe parcare si voi dati exemple turistice. Da, cand trebuie sa platesti o ora doua ca turist e ok, nu-i problema. Dar cand ai de plata ZILNIC parcare si acasa si la serviciu ce faci ? Va vad eu pe astia cu Viena, Londa etc peste cateva luni cand o sa injurati ca platiti parcare la orice colt de strada.
...
miercuri, 04.07.2018 at 10:03
Care e problema cu transportul local? Nu mai cautati pretexte inutile ca va faceti de ras. Tocmai de asta am comparat cu Londra. Daca in ditai metropola lumea circula cu transportul in comun, intr-un oras de dimensiunea Albei e un moft folosirea masinii.
Mihai
miercuri, 04.07.2018 at 10:23
Bun domnule, dar unde lasi masina parcata acasa la bloc cand nu mergi cu ea dacamnu sunt locuri de parcare decat astea cu taxe mari? Sau vrei sa ne vindem toti masinile? Nu intelegi ca stam la bloc si doar 25% putem lua locuri de parcare rezidentiale ca nu sunt pentru toti. Ce facem restul?
...
miercuri, 04.07.2018 at 12:58
La ultimele licitatii au ramas locuri nerezervate pentru parcarile rezidentiale. Daca nu cunoasteti situatia, informati-va inainte. Fiecare vrea sa aibe masina sub geam. Alta „traditie” tampita. De ce nu intelege lumea ca astfel de hotarari se pot schimba, perfectiona? De exemplu, lumea a cerut parcare libera intre 8-16 pentru orice masina si asa s-a hotarat in consiliu. Stati sa vedem cu va iesi proiectul din consiliu. Aceeasi frenezie a fost si cu ridicatul masinilor. A venit sfarsitul lumii? Nu!
Milu
joi, 05.07.2018 at 10:41
Esti *****! Muta-te la Londra! Una este o metropola si alta este Alba Iulia, chiar nu faci diferenta? Aici platesti la preturi mari si faptul ca existi. Acolo ai beneficii, aici ai numai obligatii, in rest esti privit ca un raufacator. Si da, sunt situatii in care ai nevoie sa te deplasezi cu masina. Eu am avut o situatie in care mi-am dus copilul foarte bolnav, in stare critica – ulterior a fost internat – la spital cu masina proprie dar nu mi-au permis sa intru cu masina in curtea spitalului si nici nu aveam unde parca? Intreb: este normala o astfel de atitudine? Vorbim de institutiile publice care ne sfideaza si ne taxeaza, dar nu ne ofera nimic in schimb. Si da, se poate circula si cu bicicleta la o adica, dar nu avem piste.
marco
marți, 03.07.2018 at 19:28
Nu exista hoti mai mari ca Priaria Alba Iulia.
Ne merita soarta!
Cetatenii au votat conducerea Priariei deci sa taca din gura si sa inghita si tarifele astea…pe langa toate celelalte…
Sa nu uitam de parcarea moderna de la Unirea…care e mereu goala….cu tarife ffff mici si accesibile…..
dorinteodor
marți, 03.07.2018 at 22:29
cam imprudenti astia….pai la viitoarele alegeri vor cistiga cei care vor desfiinta aceste aberatii si vor promite parcari gratuite pentru toti….
Mihai
miercuri, 04.07.2018 at 06:51
Vor bani la primarie pentru salariile grase
Altfel nu se explica axeste decizii avand in vedere ca in alba iulia sunt 25000 masini si doar 8000 locuri de parcare
Practic, este un santaj, o discriminare, sunt persoane care au obtinut loc de parcare cu 120 lei/an iar ceilalti pentru care nu mai sunt locuri in parcarile de resedinta trebuie sa plateasca aceste taxe uriase
Unii dau 120 lei pe an iar altii 120 sau mai mult pe luna
Toti platimmla buget aceleasi taxe, primaria trebuie sa ne asigure drepturi egale
Aprod
miercuri, 04.07.2018 at 08:31
Asta este consecinta cresterii salariilor din primarie care acum probabil nu mai pot fi sustinute si se cauta toate posibilitatile de taxare ale populatiei. A se vedea si alte masuri „benefice” precum ideile crete ale unora care „gandesc mult si apasat” precum eliminarea gainilor, suprataxarea locurilor de parcare rezidentiale si altele. Dar asa o sa ii coste si din partea noastra… pt ca, nu-i asa, nu mai este mult pana cand iar vor cere votul…Dar probabil ca pe cei care gireaza aceste masuri, nu-i intereseaza.
mirciulica
miercuri, 04.07.2018 at 11:41
astea nu au regim de parcare REZIDENTIALA cum sunt cele din Cetate. Sunt trecute la parcari PUBLICE, fara sa ai posibilitatea ca locatar platitor de taxe si impozite sa ai undeva in apropierea locuintei o parcare. ar trebui taxate firmele care au cel putin 4 masini. in zona florariei ikebana sau la ulpia traiana sunt societati care inchiriaza masini. cate locuri de parcare au construit?
daca ar fi sa platesti, intr-o luna ai da minim 600 lei / masina