Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Mircea Hava: „În Alba Iulia există exces de locuri de parcare. Oamenii au stat în frig pentru că le plac cozile”

Publicat

Consilierul local Liviu Hondola a readus în discutie, la şedinţa de consiliu local de marţi, problema celor câteva zeci de oameni care au îngheţat de frig, duminica trecută, în faţa Primăriei, pentru a se asigura că vor primi un loc de parcare. Subiectul s-a dovedit a fi destul de sensibil pentru reprezentanţii Consiliului Local, care au susţinut cu ardoare că în Alba Iulia există, la ora actuală, „exces de parcări” şi că decizia albaiulienilor de a petrece o noapte sub cerul liber a fost lipsită de fundament.

Viceprimarul Paul Voicu le-a reamintit colegilor consilieri că ei au fost cei care au votat, în sedinţă, organizarea unei astfel de licitaţii şi că niciodată nu a existat vreo problemă reală privind locurile de parcare: „Cu toţii am votat, acum mai bine de jumătate de an, varianta organizării de licitaţie pentru locurile de parcare. Am ajuns la al zecelea calup şi nu am avut probleme. Oamenii aleg să stea la coadă, pentru că le place. La ora actuală există peste 270 de locuri de parcare disponibile pe raza municipiului Alba, iar, dintre acestea, doar 190 au fost ocupate în urma licitaţiei”.

Primarul Mircea Hava a precizat faptul că oamenii prezenţi în faţa Primăriei, duminică seara, au fost înştiinţaţi, încă de la sosirea lor acolo, că se va ţine cont de listele întocmite de ei şi că pot pleca liniştiţi acasă: „Le-am spus oamenilor că vor primi locuri de parcare în funcţie de listele întocmite de ei, dar, chiar şi aşa, nu au vrut să plece acasă. Au vrut să rămână să strige prezenţa din jumătate în jumătate de oră, ca să poată să îi elimine pe cei care plecau. Avem exces de parcări în Alba Iulia, dar oamenii nu înţeleg asta. Am avut cazuri când au venit la mine persoane să îmi ceară să le schimb locul de parcare cu al vecinului, doar ca să poată să îşi parcheze maşina sub geam”.

Mai în glumă, mai în serios, primarul Mircea Hava a propus consilierilor locali ca, pe viitor, închirierea locurilor de parcare să se facă prin tragere la sorţi: ” Dacă credeţi că aşa e mai bine, o să facem tragere la sorţi. O să luăm o fetiţă de pe stradă şi ce iese la sorţi asta e. Îi dăm omului locul de parcare. Din punctul meu de vedere, orice e OK, dar nu cred că se va rezolva ceva. Oamenii au ieşit în stradă pentru că, probabil, le este dor de cozile de altădată”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax