Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Mircea Hava, îngrijorat că sunt prea puțini bani pentru festivitățile dedicate Centenarului Marii Uniri

Publicat

Mircea Haba, primar, Alba Iulia

Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, a atenţionat, vineri, în cadrul evenimentului „România la Centenar”, organizat la Palatul Cotroceni, că fondurile pentru sărbătorirea a 100 de ani de la Marea Unire sunt foarte reduse și că festivitățile ce ar urma să fie organizate cu această ocazie sunt în pericol.

”Dacă într-o lună de zile nu ne trezim și nu începem să lucrăm serios, pentru că toți suntem conștienți că pe 1 Decembrie vor veni foarte mulți români la Alba Iulia, deja nu mai găsești un loc de cazare în Alba și la Sibiu, toate locurile de cazare sunt ocupate.

Avem o lege a Centenarului, din păcate, a fost făcută așa cum a fost făcută. Centenarul nu este doar la 1 Decembrie, este pe tot parcursul anului.

Le facem pe toate cele care trebuiesc făcute, trebuie să facem curat, trebuie să pregătim orașul pentru următoarea 100 de ani, dar pentru asta este nevoie de bani este nevoie de bani și banii sunt acolo unde ne-au fost luați. Fiecare municipiu are un buget cioplit în mod urât, abia avem bani să ne întreținem. Știți și dumneavoastră situația și cred că toți primarii vom ține minte anul acesta. Noi vom face tot ceea ce trebuie, ca ardeleni, să ne primim oaspeții cum se cuvine”, a spus Mircea Hava.

Primarul a mai precizat că până în acest moment, nu este sigur că planurile de la Alba Iulia sunt aceleaşi cu cele de la Bucureşti.

“Nu e ușor să fii plin de speranță și totodată sceptic, cu toate că această contradicție e proprie adevăratului moment pe care îl trăim: noi, din Alba Iulia, ne dorim să privim cu respect trecutul și cu mândrie viitorul, dar până în acest moment nu e sigur că planurile noastre sunt aceleași cu cele din București. Da, monumentul, investițiile de pe platou sunt la productivitate minus, timpul macină zi după zi fără folos, iar contractele nu sunt încă semnate. Un haos împins atât de departe încât nu doar că dezamăgește, ci mă face să cred că totul e nedrept și meschin. În timpul ăsta, unii sunt preocupați dacă eu mă deplasez cu 4×4 sau nu. Cu asta vor să ascundă disprețul pentru Orașul Centenarului, Alba Iulia, locul originii noastre? Defectele administrației pot fi mari, dar ale celor care ar fi putut face ceva pentru Alba Iulia sunt incomparabil mai grave, pentru că lovesc în tot ce avem noi mai sfânt. O lecție de indiferență care nu va fi niciodată uitată!”, a scris Mircea Hava, pe reţeaua de socializare.

surse: Facebook, stiripesurse.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. tuaregul

    vineri, 16.03.2018 at 13:35

    poate dai ceva din veniturile destul de consistente -numai salarul de primar e -16000ron.pentru festivitatile de 1Decembrie .sau poate le organizati asa de bine pe cum a-ti renovat zidurile cetatii. si apropo plimbarea cu 4×4 costa candvaaaa, nu?

  2. Tara lui Papura Voda

    vineri, 16.03.2018 at 15:00

    Lasa nea’ Mirciulica…ne trage Kaufland punga-n cap si am rezolvat-o !

  3. pilu

    vineri, 16.03.2018 at 17:15

    Ce inseamna ”nu avem bani sa ne intretinem” ? Daca te referi la voi cei din primarie, atunci esti penibil. Ba, ai cel mai mare salar din tara !!! Asta s-a stabilit in functie de capacitatea ta intelectuala ? Daca da, atunci nu mai scoate fraze tampite, ca poate se molipsesc si cei ce te citesc. Ai mila de ei. Daca nu, ar fi bine sa te pensionezi, ca esti cam uzat.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax