Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Mircea Hava, îngrijorat că sunt prea puțini bani pentru festivitățile dedicate Centenarului Marii Uniri


Publicat

Mircea Haba, primar, Alba Iulia

Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, a atenţionat, vineri, în cadrul evenimentului „România la Centenar”, organizat la Palatul Cotroceni, că fondurile pentru sărbătorirea a 100 de ani de la Marea Unire sunt foarte reduse și că festivitățile ce ar urma să fie organizate cu această ocazie sunt în pericol.

”Dacă într-o lună de zile nu ne trezim și nu începem să lucrăm serios, pentru că toți suntem conștienți că pe 1 Decembrie vor veni foarte mulți români la Alba Iulia, deja nu mai găsești un loc de cazare în Alba și la Sibiu, toate locurile de cazare sunt ocupate.

Avem o lege a Centenarului, din păcate, a fost făcută așa cum a fost făcută. Centenarul nu este doar la 1 Decembrie, este pe tot parcursul anului.

Le facem pe toate cele care trebuiesc făcute, trebuie să facem curat, trebuie să pregătim orașul pentru următoarea 100 de ani, dar pentru asta este nevoie de bani este nevoie de bani și banii sunt acolo unde ne-au fost luați. Fiecare municipiu are un buget cioplit în mod urât, abia avem bani să ne întreținem. Știți și dumneavoastră situația și cred că toți primarii vom ține minte anul acesta. Noi vom face tot ceea ce trebuie, ca ardeleni, să ne primim oaspeții cum se cuvine”, a spus Mircea Hava.

Primarul a mai precizat că până în acest moment, nu este sigur că planurile de la Alba Iulia sunt aceleaşi cu cele de la Bucureşti.

“Nu e ușor să fii plin de speranță și totodată sceptic, cu toate că această contradicție e proprie adevăratului moment pe care îl trăim: noi, din Alba Iulia, ne dorim să privim cu respect trecutul și cu mândrie viitorul, dar până în acest moment nu e sigur că planurile noastre sunt aceleași cu cele din București. Da, monumentul, investițiile de pe platou sunt la productivitate minus, timpul macină zi după zi fără folos, iar contractele nu sunt încă semnate. Un haos împins atât de departe încât nu doar că dezamăgește, ci mă face să cred că totul e nedrept și meschin. În timpul ăsta, unii sunt preocupați dacă eu mă deplasez cu 4×4 sau nu. Cu asta vor să ascundă disprețul pentru Orașul Centenarului, Alba Iulia, locul originii noastre? Defectele administrației pot fi mari, dar ale celor care ar fi putut face ceva pentru Alba Iulia sunt incomparabil mai grave, pentru că lovesc în tot ce avem noi mai sfânt. O lecție de indiferență care nu va fi niciodată uitată!”, a scris Mircea Hava, pe reţeaua de socializare.

surse: Facebook, stiripesurse.roȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

3 Comentarii

3 Comments

 1. tuaregul

  vineri, 16.03.2018 at 13:35

  poate dai ceva din veniturile destul de consistente -numai salarul de primar e -16000ron.pentru festivitatile de 1Decembrie .sau poate le organizati asa de bine pe cum a-ti renovat zidurile cetatii. si apropo plimbarea cu 4×4 costa candvaaaa, nu?

 2. Tara lui Papura Voda

  vineri, 16.03.2018 at 15:00

  Lasa nea’ Mirciulica…ne trage Kaufland punga-n cap si am rezolvat-o !

 3. pilu

  vineri, 16.03.2018 at 17:15

  Ce inseamna ”nu avem bani sa ne intretinem” ? Daca te referi la voi cei din primarie, atunci esti penibil. Ba, ai cel mai mare salar din tara !!! Asta s-a stabilit in functie de capacitatea ta intelectuala ? Daca da, atunci nu mai scoate fraze tampite, ca poate se molipsesc si cei ce te citesc. Ai mila de ei. Daca nu, ar fi bine sa te pensionezi, ca esti cam uzat.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

AFM: Aproape 14.000 de proiecte au fost aprobate în cadrul programului Casa Verde Fotovoltaice. Marți, consultare publică online

Publicat

Aproximativ 14.000 de proiecte au fost aprobate în cadrul Programului Naţional „Casa Verde Fotovoltaice”, iar rezultatele pentru toate contestaţiile depuse în aplicaţia informatică vor fi publicate în cel mai scurt timp, anunţă Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), într-un comunicat de presă.

De asemenea, oficialii instituţiei menţionează că miercuri, 12 august, va avea loc prima consultare publică în cadrul Programului Naţional „Casa Verde Fotovoltaice”, în mediul online.

„În cadrul programului avem aproximativ 14.000 de proiecte aprobate. Îi invităm pe toți beneficiarii să depună ATR-urile la instalatorii validați care le vor genera contractele de finanțare nerambursabilă, de la semnarea cărora au un termen de 8 luni pentru realizarea investițiilor. Rezultatele pentru toate contestațiile depuse în aplicația informatică aferentă Programului Casa Verde Fotovoltaice vor fi publicate pe site-ul instituției noastre – www.afm.ro, în cel mai scurt timp.

Având în vedere volumul foarte mare de documente și raportat la situația actuală a stării de alertă decretată la nivel național, care presupune anumite restricții, precum și la capacitatea instituțională limitată, am depus eforturi consistente, însă soluționarea acestora a presupus mai mult timp”, a transmis președintele AFM, Andreea Kohalmi – Szabo.

Cetățenii sunt invitați ca până luni, 10 august 2020, să transmită sugestii cu privire la Programul Național Casa Verde Fotovoltaice la adresa de e-mail: propunerifotovoltaice@afm.ro.

„Îmi doresc ca pe lângă constatările noastre cu privire la desfășurarea programului, să primim și punctele de vedere ale factorilor interesați, astfel încât în sesiunea din toamnă lucrurile să aibă un parcurs simplificat, atât în ceea ce privește procesul de înscriere, cât și de evaluare a proiectelor.

De asemenea, propunerile primite vor fi dezbătute în cadrul unui eveniment online pe platforma Webex organizat miercuri, 12 august 2020, ora 11:00.

Cei care doresc să participe la evenimentul online se vor înregistra printr-un e-mail la adresa presa@afm.ro, urmând ca link-ul de conectare în platformă să le fie transmis ulterior pe adresa de e-mail”, a mai declarat preşedintele AFM.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Aparat de radiologie modern, cu prindere în tavan, instalat în premieră la Spitalul Municipal din Aiud

Publicat

Continuă modernizarea Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală (LRIM) din cadrul Spitalului Municipal Aiud. Potrivit reprezentanților instituției, a fost finalizată pregătirea spațiului și instalarea aparatului de radiologie Didital DRGEM Co (Corea de Sus), model GXR-82 SD cu prindere în tavan. 

Aparatul digital cu prindere în tavan, o premieră în cadrul LRIM, oferă multiple avantaje operatorilor și permite un diagnostic mai rapid și mai precis.

„Telediagnosticul devine astfel o opțiune nu doar în ceeea ce privește diagnosticul prin Tomografia Computerizată dar și prin Radiodiagnosticul digital.

Sistemul integrat PACS permite transmiterea rapidă a informațiilor către secțiile și specialiștii care au solicitat examinarea din cadrul spitalului sau în afara la instituțiile cu care se colaborează. Documentația pentru obținerea autorizației a fost trimisă la CNCAN conform procedurii urmând ca în scurt timp aparatul să fie efectiv dat în folosință.

Chiar și în această perioadă dificilă încercăm să continuăm dezvoltarea serviciilor medicale pentru a fi la înălțimea chemării pe care o trăim zi de zi”, au transmis reprezentanții instituției medicale.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Cât costă lunar curățenia și întreținerea pasajului subteran dintre B-dul Transilvaniei și Parcul Unirii din Alba Iulia

Publicat

Administrația locală din Alba Iulia plătește 10.000 de lei lunar, fără TVA, pentru curățenia și întreținerea pasajului care face legătura între Parcului Unirii și Bulevardul Transilvaniei din municipiu, pasaj deschis în urmă cu aproximativ trei săptămâni. 

Primăria Alba Iulia a cumpărat la sfârșitul lunii iulie, prin achiziție directă, servicii de curățenie și întreținere pentru grupul sanitar aflat în pasajul subteran dintre B-dul Transilvaniei și Parcul Unirii, servicii de curățenie a pasajului și a lifturilor. Ofertantul este Total Cleaning SRL din Alba Iulia, iar valoarea contractului este de 50.000 de lei, pentru o perioadă de cinci luni.

Vezi și VIDEO: Momentul în care trei minori vandalizează pasajul subteran din Alba Iulia, dat în folosință cu câteva ore înainte

Potrivit descrierii, curățenia grupurilor sanitare va fi asigurată de către trei angajați. Programul va fi zilnic, între intervalul orar 08:00 – 24:00.

Punctul de lucru va fi dotat cu aspirator, cărucior curățenie cu mopuri, detergenți profesionali, dezinfectanți aprobați de Ministerul Sănătății, hârtie igienică, prosoape de mâini, săpun lichid, dispensere pentru consumabile, saci menajeri și odorizant de toaletă.

Vezi și FOTO-VIDEO: Infiltrații după ploaie în pasajul subteran din Alba Iulia, recent inaugurat

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Gheorghe Beleiu: Solicit autorităților locale să își asume măsurile privind descurajarea infracționalității din Alba Iulia (P)

Publicat

Candidatul PRO România la Primăria din Alba Iulia, avocatul Gheorghe Beleiu, va sesiza, prin mijloace legale, autoritățile locale privitor la instalarea, cât mai rapid, a unor camere de supraveghere pe raza muncipiului.

„Aud, tot mai des, de faptul că persoane certate cu legea comit, pe raza municipiului Alba Iulia, diferite fapte penale, plecând de la cele cu violență până la intrări prin efracție sau sustragere de bunuri din diverse locații.

Solicit, imperativ, Primăriei și Consiliului Local să-ia în serios datoria, măcar morală, față de cetățenii pe care îi reprezintă și să găsească banii necesari pentru achiziția și amplasarea de camere de luat vederi.

Vă dau doar exemplul recent a unei firme al cărei sediu a fost spart de 3 ORI, în numai câteva săptămâni. E o dovadă de delăsare, ca să nu spun mai mult, să nu investești în siguranța albaiulienilor. Asta, ca să nu mai spun de faptul că munca de teren a polițiștilor ar fi mult ușurată dacă, la fel ca în lumea civilizată, am avea și noi niște camere de supraveghere. Sunt convins că un oraș ca Alba Iulia își permite costul unei astfel de investiții. Dacă actuala administrație nu e capabilă să implementeze un astfel de proiect, vă promit că, după alegeri, PRO România va arăta că se poate”, a transmis Gheorghe Beleiu, într-un comunicat de presă

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate