Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Mirel Hălălai, VALIDAT primar al Orașului Teiuș de Tribunalul Alba. Apelul împotriva judecătoriei Aiud, ADMIS

Publicat

Mirel Hălălai a fost validat ca primar al Orașului Teiuș de magistrații Tribunalului Alba. Hotărârea judecătorilor vine în urma apelului făcut de către Hălălai, împotriva deciziei Judecătoriei Aiud din 10 octombrie când judecătorii i-au invalidat cererea pentru ocuparea funcției de primar al orașului. 

Decizia magistraților de la Tribunalul Alba din data de 29 octombrie este definitivă.

Mirel Hălălai a obţinut al treilea mandat de primar, la diferenţă de peste 1.000 de voturi de al doilea clasat, candidatul PNL.

CITEȘTE ȘI: Mirel Hălălai, INVALIDAT de Judecătoria Aiud pentru un nou mandat de primar al Teiușului, din cauza problemelor cu ANI

Soluția pe scurt a instanței

Admite apelul declarat de candidatul Hălălai Mirel-Vasile – CNP—–, împotriva încheierii civile nr. 238/2020 pronunţată de Judecătoria Aiud în dos. nr. 3369/175/2020, schimbă în tot hotărârea apelată şi rejudecând cauza dispune: Admite cererea formulată de petentul Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 10 Teiuş şi în consecinţă : Validează mandatul pentru funcţia de Primar al Oraşului Teiuş, jud. Alba al domnului Hălălai Mirel – Vasile, declarat ales la alegerile locale din data de 27 septembrie 2020. În temeiul art. 149 alin. 5 teza a II-a din OUG nr. 57/2019, prezenta hotărâre se comunică Prefectului Judeţului Alba, Secretarului general al Oraşului Teiuş şi Primarului declarat ales şi se aduce la cunoştinţă publică. Fără cheltuieli de judecată. Definitivă Pronunţată, azi, 29 Octombrie 2020, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.

Context

Decizia Judecătoriei Aiud a venit în urma unui document remis de ANI în care se susţinea că primarul din Teiuş, Mirel Hălălai, are interdicţie de a mai ocupa o funcţie publică timp de trei ani de la încetarea mandatului 2016 – 2020.

Hălălai a fost achitat definitiv în 2018 pentru acuzaţia de conflict de interese, iar în ceea ce priveşte incompatibilitatea instanţa nu s-a pronunţat datorită faptului că s-a constatat lipsa unui act administrativ emis de ANI în acest scop. Totuși, s-a regăsit pe lista ANI.

Motivul pentru care ANI a considerat că Mirel Hălălai este în incompatibilitate timp de 3 ani de la finalizarea mandatului este faptul că nu a contestat hotărârea Curţii de Apel din septembrie 2018.

Potrivit motivării instanţei, chiar ANI a solicitat anularea acţiunii pe motiv că documentul emis a reprezentat doar o sesizare a Parchetului şi nu un act administrativ care să poată fi cenzurat prin instanţa de contecios administrativ.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    joi, 29.10.2020 at 19:54

    Halal justitie !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax