Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Mobilierul urban de pe Latura de Vest va fi achiziționat de firma Corint SRL. Vezi ce piese vor completa aleile din Cetate

Publicat

În curând, Latura de vest a cetății Alba Carolina, renovată de curând, va fi dotată cu mobilier urban, mai precis băncuțe, jardiniere, suporturi pentru biciclete, panouri indicatoare ale traseului turistic, coșuri de gunoi și nu numai. Licitația publică de atribuire a contractului a fost câștigată de firma Corint SRL, iar valoarea totală estimată a contractului este de 157.680 lei. 

Partea de dotări din proiectul „Reconstituire și punere în valoare Acces Latura de Vest Cetatea Alba Carolina – Fortificația de tip Vauban din municipiul Alba Iulia”, ce care ca obiect achiziționarea de mobilier urban, a fost câștigată de firma Corint SRL, cu sediul în Sântimbru. Valoarea estimată a contractului este de 157.680 lei.

Mobilierul urban, cu rol funcţional şi estetic, cuprinde elemente şi materiale moderne cu trimiteri integratoare la cadrul ambiental istoric, şi se compune din următoarele categorii :

19 banchete, realizate din materiale naturale, piatra şi lemnul, păstrând aspectul si dimensiunile celor montate în zona interioară a Cetăţii. Unul dintre picioarele de piatră include un spaţiu pentru flori perforat pentru eliminarea excesului de apă. Piatra folosită este similipiatră turnată de culoare gălbuie, iar lemnul se finisează cu baiţ şi lac rezistente la intemperii de culoare maro inchis.

12 jardiniere metalice semisferice, turnate din fontă cu grosimea de 5 mm, culoare negru, sprijină pe trei sfere D=15cm, cu rol de picioare, sudate la distanţe egale astfel încât baza jardinierei să nu atingă pavimentul. La bază se practică un orificiu pentru eliminarea excesului de apă. Jardinierele sunt mobile, nu au nevoie de fundatii.

12 jardiniere de lemn sunt destinate vegetaţiei înalte şi au în interior un vas protector din tablă zincată cu grosimea de 0.6 mm, perforat la bază. Acestea se vor finisa alb, cu vopsea pe bază de ulei. Jardinierele sunt mobile.

18 coșuri de gunoi se păstrează ca formă şi culoare cele amplasate in zona interioară a Cetăţii, fiind metalice cu mascare decorativă din baghete de lemn.

4 suporturi din piatră pentru biciclete, realizați din similipiatră turnată şi necesită sistem de montare cu conexspanuri şi dibluri pentru beton şi fundaţii aferente. Sistemul va permite parcarea a 14 biciclete şi va avea o înălţime de 31 cm. La partea superioară se prevede inel de securizare biciclete.

4 stâlpi cu panouri indicatoare traseu turistic în Cetate, păstrează forma clasică a corpurilor de iluminat, fiind realizate la o scară mai mică. Panourile din tablă cu grosimea de 0.6 mm, vor fi vopsite în câmp electrostatic, fond negru pe ambele părţi, pe faţă fiind serigrafiat textul în culoare orange deschis. Sistemul de realizare şi de prindere va fi asemănător cu cel al indicatoarelor rutiere. Stâlpii se fixează cu conexspanuri, dibluri.

8 plachete metalice pista biciclete, asemeni grătarelor metalice, plachetele care vor marca pista de biciclete se realizează din fontă în grosime de 3cm, culoare negru. Modelul de pe plachetă se realizează din turnare. Acestea se vor monta în paviment pe o sapă de ciment de 10cm, astfel încât placheta să fie la nivelul pavimentului pistei. Pentru a evita mobilitatea lor, plachetele vor fi prevăzute cu orificii şi şuruburile aferente pentru prindere suplimentară în sapă.

Proiectul de reconstituire și punere în valoare a accesului dinspre Latura de Vest în Cetatea Alba Carolina a demarat în decembrie 2010, iar termenul de finalizare era prevăzut inițial în martie 2013. Până în prezent, lucrările au fost realizate în proporție de 75%, iar termenele finale vor fi prelungite până la sfârșitul anului.

Termenul de finalizare a lucrărilor a fost prelungit în principal din cauza descoperirii unor elemente necunoscute în zonă, cum ar fi mai multe tuneluri ce trebuie reconsiderate ca soluție și puse în valoare. Pentru a atinge obiectivul final, mai trebuie executate mai multe platforme, în fața catedralei Reîntregirii, în zona străzii Mihai Viteazul. De asemenea, mai trebuie realizate spații pentru parcări, spații de circulație și alte spații multifuncționale. Un alt punct de realizat sunt funcțiunile relaționare a Șanțurilor Cetății cu platforma din zona Casei de Cultură a Sindicatelor și a străzii Mihai Viteazul cu Parcul Unirii și Casa de Cultură a Sindicatelor, după cum ne-a explicat directoarea Serviciului de Investiții din cadrul Primăriei Alba Iulia, Silvia Moldovan.

Valoarea totală eligibilă a proiectului depășește 50 de milioane lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. Cineva

    vineri, 01.03.2013 at 18:56

    Chiar avea cineva impresia ca o sa castige alta firma licitatia ? …Doar Corint e firma ”mama” a primariei in astfel de proiecte + florea grup + hava ….sa imparta ca fratii :)) , urmeaza sa mai taxeze intrarea in cetate ca doar dohh , cu ce sa isi intretina Corintul hotelul ala plantat abuziv in interiorul cetatii , pardon intretinerea fortificatiei !! Comedie politica ,,,,,o zi buna si o primavara frumoasa !

  2. rocco

    sâmbătă, 02.03.2013 at 09:13

    Daca o sa taxeze intrarea in cetate poate sa nu mai candideze deloc data viitoare, pentru ca nu il va mai vota nimeni.
    Sa se taxeze intrarea pentru turisti nu pentru cei care locuiesc in alba iulia, daca vrem sa mergem la catedrala sau universitate sa platim taxa ?

  3. mihai

    luni, 04.03.2013 at 08:46

    Cand se va redeschide accesul la catedrala Reintregirii „intabularea Transilvaniei pe Romania” obiectiv religios,istoric si de constiinta nationala? Doamne ajuta!

  4. Happy

    luni, 04.03.2013 at 09:51

    Dupa mine,nu are importanta cine executa lucrarea respectiva atata timp cat cetatea arata minunat.Felicit firmele care se ocupa de acest proiect.
    Imi doresc ca locuitorii acestui frumos oras Alba Iulia sa pretuiasca acest lucru,sa nu mai rupa copacii,sa lase statuile asa cum sunt,sa nu-si mai arunce mizeriile pe jos,etc.
    Zilnic ma plimb prin santurile cetatii si uneori nu-mi place ce vad.Haideti sa fim mai civilizati!

    • Dionis

      luni, 04.03.2013 at 21:50

      Singur(a) sau cu cainele?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax