Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Mocănița Apusenilor revine pe ruta Câmpeni – Abrud din 8 iulie. Program și tarife pentru cursele turistice

Publicat

Trenul de mică viteză „Mocănița” reia cursele turistice în sezonul estival, pe ruta Câmpeni – Abrud.

În perioada 8 iulie – 10 septembrie, Mocănița va circula pe șinele de cale ferată dintre Câmpeni și Cărpiniș (Abrud), pe un traseu ce va dura dus-întors două ore.

Trenul va pleca în zilele de weekend la orele 10:00, 12:00 și 15:00, iar în timpul săptămânii va circula doar cursa de la ora 15:00.

Pasagerii care fac rezervări online vor primi confirmări telefonice dacă se ține sau nu cursa.

Prețul unui bilet este de 25 de lei, și poate fi rezervat de pe site-ul www.mocaniteleapusenilor.ro, la numărul de telefon 0758 022 215 sau la adresa de e-mail office@cfi.ro

În acest an, trenurile vor fi trase de locomotive diesel., la numărul de telefon 0758 022 215 sau la adresa de e-mail office@cfi.ro

Timp de zeci de ani, Mocănița a fost principalul mijloc de transport la care apelau moții din Alba care călătoreau spre Alba Iulia sau Turda.

Vezi și: Cum mergeau moții cu Mocănița la Târgul de Fete de pe Muntele Găina. Imagini de colecție din secolul trecut

„Mocănița a fost dată în funcțiune oficial la data de 20 iunie 1912 și a fost scoasă din uz în anul 1998. Linia îngustă avea 27 de stații, inclusiv 4 gări și 23 de halte.

Până în anii ’70, trenul era acționat cu locomotive cu abur. Pe măsură ce tehnologia a evoluat, moții au avut trenuri moderne, care erau echivalentul celor care circulau pe liniile normale, dar la o scară mai mică. Acestea au fost ultimele trenuri care au circulat pe Valea Arieșului.

Podul de fier de la Câmpeni se află, de asemenea, pe lista monumentelor istorice.

În ultimii ani de funcționare, pe această rută circulau zilnic (dus-întors) trei trenuri cu două clase. Trenul parcurgea cei 94 km în aproximativ 6 ore și 30 de minute, oprind în toate stațiile. Mocănița oprea însă și între stații atunci când pasagerii ocazionali făceau semne cu mâna”, se arată pe pagina de prezentare a Mocăniței.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax